View Full Version : Μυστικοί δεσμοί ή σύμπτωση; Οικογένεια και αστρολογία
mayakovski
28-11-2010, 05:32 AM
Καλησπέρα σε όλους/ες,
Ο τίτλος δεν είναι ιδιαίτερα σαφής... Η απορία μου έχει να κάνει με την ύπαρξη του ίδιου εμπεριεχόμενου άξονα στα ωροσκόπια όλων ανεξαιρέτως των μελών της ίδιας (πολυπληθούς) οικογένειας - εν προκειμένω πρόκειται για τον άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μου έκανε εντύπωση γιατί μου φαίνεται μάλλον ασυνήθιστο. Φαντάζομαι ότι υποδηλώνει μια έλλειψη ή αδυναμία συνειδητής έκφρασης στις ιδιότητες που εκφράζουν αυτά τα ζώδια και που έχει "περάσει" από τους γονείς στα παιδιά... Στην περίπτωση αυτή, πώς αναπληρώνεται αυτή η έλλειψη;
Θα με ενδιέφερε να διαβάσω εμπειρίες και απόψεις πάνω στο θέμα. Ευχαριστώ!
katiakiss
28-11-2010, 08:12 PM
Ίσως να βοηθούσες περισσότερο αν έλεγες και σε ποιους οίκους υφίστανται αυτά τα εμπεριεχόμενα ζώδια για το κάθε μέλος της οικογένειας και τον ρόλο του (δηλαδή αν είναι παιδί, γονιός, γιαγιά…) . Επίσης νομίζω ότι θα βοηθούσε αν το παρέθετες με ένα συνοδευτικό του τύπου: Τάδε ζώδιο, τάδε ρόλος, τάδε οίκους οι εμπεριεχόμενοι). Δεν θα ήταν άσχημο αν είχαμε και τους δεσμούς σελήνης…
Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η παρατήρηση! Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα. Θέλει μελέτη. (αυτή είναι η γνώμη μου) :bigsmile:
mayakovski
30-11-2010, 04:53 AM
Ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν, για τη συγκεκριμένη οικογένεια ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου βρίσκεται εμπεριεχόμενος στους εξής οίκους:
- Μητέρα (Αιγόκερως): 7ος/1ος (ΒΔ Ζυγός 9ος / ΝΔ Κριός 3ος)
- Παιδί Α (Αιγόκερως): 6ος/12ος (ΒΔ Υδροχόος 12ος / ΝΔ Λέων 6ος) - εδώ τα εμπεριέχομεα ζώδια "πιάνουν" τους δεσμούς της Σελήνης
- Παιδί Β (Κριός): 9ος/3ος (ΒΔ Τοξότης 2ος / ΝΔ Δίδυμος 8ος)
- Παιδί Γ (Κριός): 9ος/3ος (ΒΔ Τοξότης 1ος / ΝΔ Δίδυμος 7ος)
Για τον πατέρα δεν αναφέρω γιατί δεν είναι γνωστή η ώρα γέννησης.
Διακρίνετε κάτι παραπάνω με βάση τις λεπτομέρειες που παραθέτω;
Ευχαριστώ!
katiakiss
30-11-2010, 09:15 PM
Ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν, για τη συγκεκριμένη οικογένεια ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου βρίσκεται εμπεριεχόμενος στους εξής οίκους:
- Μητέρα (Αιγόκερως): 7ος/1ος (ΒΔ Ζυγός 9ος / ΝΔ Κριός 3ος)
- Παιδί Α (Αιγόκερως): 6ος/12ος (ΒΔ Υδροχόος 12ος / ΝΔ Λέων 6ος) - εδώ τα εμπεριέχομεα ζώδια "πιάνουν" τους δεσμούς της Σελήνης
- Παιδί Β (Κριός): 9ος/3ος (ΒΔ Τοξότης 2ος / ΝΔ Δίδυμος 8ος)
- Παιδί Γ (Κριός): 9ος/3ος (ΒΔ Τοξότης 1ος / ΝΔ Δίδυμος 7ος)
Για τον πατέρα δεν αναφέρω γιατί δεν είναι γνωστή η ώρα γέννησης.
Διακρίνετε κάτι παραπάνω με βάση τις λεπτομέρειες που παραθέτω;
Ευχαριστώ!Αυτό που μπορώ να διακρίνω με μια άμεση και σχεδόν πρόχειρη αξιολόγηση, είναι ότι η μαμά και το παιδίΑ έχουν ίδιο ζώδιο (Αιγόκερω) ενώ τα παιδιά Β και Γ (Κριό) δηλ πιάνουν τον παρορμητικό σταυρό.
Από την άλλη η μαμά έχει ΒΔ-ΝΔ σε Ζυγό-Κριό (Κριός το ζώδιο των παιδιών Β και Γ στον Ν.Δ δεσμό της), μην παραβλέψουμε όμως ότι οι δεσμοί Σελήνης της πέφτουν στους 9ο -3ο της δηλ. στους οίκους των Τοξότη –Διδύμων που είναι και οι δεσμοί σελήνης των παιδιών Β και Γ.
Όσο για το παιδί Α, αυτό έχει δεσμούς Σελήνης στον επίμαχο άξονα Υδροχόου –Λέοντα.
Πάντως, οι δεσμοί Σελήνης είναι μεταξύ όλων σε συμβατά ζώδια.
Αυτά για την ώρα και συνεχίζω με ερωτήσεις. Τα παιδιά Β και Γ είναι δίδυμα; Το ζώδιο του πατέρα υπάρχει πιθανότητα να το ξέρουμε έστω και χωρίς ώρα, καθώς και τον ΒΔ-ΝΔ του;
Ποιος ο ρόλος του παιδιού Α μέσα στην οικογένεια; (δηλ. ποιο ρόλο έχει χρεωθεί μέσα στην οικογένεια, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε οικογένεια. Σε ψυχολογικό επίπεδο ο καθένας παίζει κάποιο ρόλο που τον χρεώνεται ακούσια.)
Καλό θα ήταν να καταθέσει την σκέψη του, όποιος έχει κάποια σκέψη για το θέμα.
Κοραλλία Μόζορα
01-12-2010, 12:28 PM
Σε όλες τις οικογένειες, τα παιδιά παίρνουν τον Ήλιο, την Σελήνη και τον ωροσκόπο τους από τους γονείς τους. Για παράδειγμα, εδώ τα δυο παιδιά είναι Κριοί κι αυτό δείχνει ότι κάποιος από τους γονείς έχει Ήλιο, Σελήνη ή ωροσκόπο στον Κριό. Μερικές φορές λειτουργούν και τα απέναντι ζώδια, δηλαδή ένας πατέρας μπορεί να έχει ωροσκόπο Καρκίνο και ένα παιδί του να έχει ωροσκόπο Αιγόκερω. Και οι ομοιότητες μεταξύ των ωροσκοπίων γονιών-παιδιών δεν σταματούν εδώ, είναι πολύ περισσότερες. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού υπάρχει στην μέση η κληρονομικότητα και οι ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί και επιδράσεις της οικογένειας.
Τα εμπεριεχόμενα ζώδια σχετίζονται με την ώρα που έχουμε γεννηθεί και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του τόπου γέννησης μας. Κι αφού οι ωροσκόποι των παιδιών σχετίζονται άμεσα με τα αστρολογικά στοιχεία των γονιών δεν είναι ασυνήθιστο να συναντήσουμε κοινούς εμπεριεχόμενους άξονες ζωδίων.
katiakiss
01-12-2010, 04:05 PM
Θα συμφωνήσω σε όλα με την Κοραλλία, με την μόνη διαφορά ότι για όσους τους ενδιαφέρει η διερεύνηση των δεσμών Σελήνης, η σύμπτωση αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και προσφέρει έδαφος για μια ακόμα εντύπωση ιδέας γύρω απ’ το εν λόγω θέμα.
Η κληρονομικότητα στα ζώδια είναι γνωστή και δεν νομίζω το ένα να αναιρεί το άλλο, γιατί το ίδιο γνωστή είναι και η κληρονομικότητα στις καρμικές εμπλοκές.
Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι θέμα πίστης. Οτιδήποτε προάγει μία καλώς εννοούμενη θεώρηση ενός αμφιλεγόμενου θέματος, προσωπικά με βρίσκει πάντα σύμφωνη. ¶λλωστε αυτό είναι το νόημα της ύπαρξης μιας τέτοιας αστρολογικής κοινότητας. Η πολυφωνία και η πολύγνωμη τοποθέτηση. :bigsmile:
aktina
01-12-2010, 06:48 PM
Μερικές φορές λειτουργούν και τα απέναντι ζώδια, δηλαδή ένας πατέρας μπορεί να έχει ωροσκόπο Καρκίνο και ένα παιδί του να έχει ωροσκόπο Αιγόκερω.
Πολύ καλό! Δεν το ήξερα! Αυτο σημαινει και οτι π.χ. ο πατέρας να έχει σελήνη στον Καρκίνο και το παιδί Ωροσκόπο Αιγόκερω;
katiakiss
01-12-2010, 06:55 PM
Πολύ καλό! Δεν το ήξερα! Αυτο σημαινει και οτι π.χ. ο πατέρας να έχει σελήνη στον Καρκίνο και το παιδί Ωροσκόπο Αιγόκερω;Όχι ακριβώς έτσι, αλλά πολύ συχνά τα παιδιά κληρονομούν το ζώδιο της Σελήνης των γονιών τους.
aktina
01-12-2010, 07:05 PM
Όχι ακριβώς έτσι, αλλά πολύ συχνά τα παιδιά κληρονομούν το ζώδιο της Σελήνης των γονιών τους.
Αυτό το κατάλαβα! ΔΕΝ κατάλαβα όμως, αν ισχύουν τα αντίθετα ζώδια για εναλλάξ Ήλιο-Ωροσκόπο ή Σελήνη - Ωροσκόπο ή Ήλιο- Σελήνη :blink:
katiakiss
01-12-2010, 07:15 PM
Αυτό το κατάλαβα! ΔΕΝ κατάλαβα όμως, αν ισχύουν τα αντίθετα ζώδια για εναλλάξ Ήλιο-Ωροσκόπο ή Σελήνη - Ωροσκόπο ή Ήλιο- Σελήνη :blink:Αυτά με τα εναλλάξ με μπέρδεψαν λίγο, αλλά έχω την διάθεση να σου απαντήσω αυτό που εγώ ξέρω μέχρι τώρα. Τα ζώδια του Ήλιου και των ωροσκόπων μπορούν να κληρονομηθούν από τα παιδιά και ως το απέναντι του άξονα. Για την Σελήνη ισχύει η κληρονομικότητα του ζωδίου της.
Αν κάποιος ξέρει και άλλα ας τα καταθέσει, αλλιώς αν κάποιος αστρολόγος κρίνει ότι μπορεί να σου απαντήσει ξεκούραστα, θα μας δώσει τα φώτα του. :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
01-12-2010, 07:45 PM
Ναι, είναι πιθανό κι αυτό, aktina.
katiakiss
01-12-2010, 08:01 PM
Θέλοντας να επανέλθω στο θέμα που αρχικά προσπαθούσαμε να διαλευκάνουμε με σκοπό την παρατήρηση, θα ήθελα να σας καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία.
Η μητέρα μου είναι Ταύρος με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στον Τοξότη. Ο μπαμπάς ήταν Κριός με ωροσκόπο μάλλον Κριό (παίζει λόγω αβέβαιης ώρας) και Σελήνη στους Ιχθείς. Τα αδέλφια είμαστε 5 και η κληρονομικότητα παίζει ως εξής:
Εγώ Ιχθύς με ωροσκόπο Κριό και Σελήνη στον Ζυγό (απέναντι του Κριού)
Αδελφή 1 : Καρκίνος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Λέοντα (ωροσκόπος της μαμάς)
Αδελφή 2 : Καρκίνος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Καρκίνο.
Αδελφός 3&4 (δίδυμα) Αιγόκεροι, αλλά ο ένας με ωροσκόπο Ιχθύ 29ο30΄ και ο άλλος 1ο του Κριού με Σελήνες στον Ζυγό (ίδια μοίρα με την δική μου)
Η λεπτομέρεια είναι ότι η μαμά έχει ΒΔ-ΝΔ Καρκίνο-Αιγόκερω και τα 4 από τα 5 παιδιά της έχουν αυτά τα ζώδια, ενώ εγώ και τα δίδυμα έχουμε επίσης δεσμούς Σελήνης στα ίδια ζώδια Καρκίνο-Αιγόκερω και αντίστροφα Αιγόκερω-Καρκίνο.
Η αδελφή 2 έχει δεσμούς Σελήνης σε Κριό –Ζυγό (ζώδιο του μπαμπά)
Η αδελφή ένα Λέοντα –Υδροχόο (ωροσκόπος της μαμάς)
Και ο μπαμπάς δεσμούς Σελήνης σε Παρθένο-Ιχθύ (Ιχθύς το ζώδιό μου και ο ωροσκόπος του αδελφού μου)
Θα σκεφτείτε ότι τόσοι που είμαστε είναι λογικό να πέφτουν όλα κάπου, αλλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο, παραείναι συχνή η επανάληψη κάποιων δεδομένων.
Αυτός είναι ο λόγος που ενδιαφέρθηκα από την αρχή για το αρχικό post με το οποίο άνοιξε το θέμα το αγαπητό μας μέλος.
Αν κάποιος έχει κάτι ανάλογο να παραθέσει ως παρατήρηση, θα ήταν χρήσιμο. :bigsmile:
maria76
01-12-2010, 10:44 PM
Θα ήθελα να συμφωνήσω με την Κοραλλία και να επιβεβαιώσω την katiakiss με τη δική μου περίπτωση.Ο γιος μου έχει ωροσκόπο στους Διδύμους(σαν το μπαμπά του),είναι Υδροχόος(ενώ ο μπαμπάς του Λέων)κι έχει Σελήνη στο Σκορπιό όπως εγώ.Δεν ξέρω με ποιον θα συνεννοείται καλύτερα,γιατί και πολλές όψεις έχει κι απ'τους 2 γονείς,αλλά αυτό το κληρονομικό-αστρολογικό εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση,και για ακόμα μια φορά υποκλίνομαι στην αστρολογία!:bigsmile:
Χρυσάνθη
01-12-2010, 11:08 PM
Πολύ υπεράνω το παίζω από τις συζητήσεις που γίνονται και δε μαρέσει...άντε να συμμαζευτώ λίγο!! Και αρχίζω!! ΣΕ εμάν πάλι συμβαίνει το εξής:Πατέρας Αιγόκερως με Σελήνη Αιγόκερω, Ωροσκόπο Υδροχόο, Μητέρα Καρκίνος με Σελήνη και Ωροσκόπο Αιγόκερω. Τα ζώδια δεν επαληθευτήκανε, αλλά επαληθεύτηκε κάτι άλλο, ο κάνόνας του Ωροσκόπου μιας και έχω Ωροσκόπο Υδροχόο, όπως ο μπαμπάς που είχα τρομερό δέσιμο,... και οι δύο αδελφές επίσης έχουμε Ήλιο στο 10 οίκο!!! δηλ βγήκε η οικοθεσία!! Επίσης η αδερφή μου είναι Δίδυμος με Ωροσκόπο Παρθένο ( η μητέρα έχει Ήλιο στον 6ο οίκο!) καζι Σελήνη στους Ιχθείς (αυτό πάλι δεν ξέρω από που προέκυψε) και είμαστε στον άξονα των δεσμών της Σελήνης της (εγώ Τοξότης=ο ΒΔ της μητέρας και αντίστοιχα για την αδερφή μου) τα συμπεράσματα δικά σας... Πάντως δεν μπορούμε να πούμε εδώ ότι τα ζώδια έχουν ακολουθία, εκτός όμως από την οικοθεσία που ανέφερα που το Αιγοκερίσιο στοιχείο ουδεμία σχέση έχει με το ταπεραμέντο μας αν μας δει κάποιος αλλά σε βάθος, τα πράγματα τα μετράμε με Αιγοκερίσιες αξίες( φιλοδοξία,..επένδυση σε αυτό που ''θεωρούμε'' σημαντικό και άρα πρέπον...κτλ) α! ξέχασα να αναφέρω ότι εγώ έχω άξονα ΒΔ και ΝΔ στον άξονα Καρκίνου Αιγόκερω....( με ΒΔ Καρκίνο εξού και κατέληξα με τη μητέρα λόγω θανάτου) ¶ρα το κάρμα ζει και βασιλεύει... και ελπίζω να μας βγει σε καλό,....γιατί.....χμμμμ δεν είμαι και τόσο σίγουρη..Αυτά.
johnnyb
01-12-2010, 11:17 PM
Εγω Σκορπιος ωροσκοπος Τοξοτης
Η γυναικα μου Παρθενος με ωροσκοπο Κριο
Οι γιοι μας (διδυμοι) Κριοι με ωροσκοπο Τοξοτη Σεληνη στο Τοξοτη
maria76
01-12-2010, 11:31 PM
Καμιά φορά με τους γονείς(μας)είναι μπέρδεμα.Εγώ δε μπορώ να τσεκάρω σχεδόν τίποτα με τους δικούς μου,γιατί η μαμά δεν ξέρει καν αν είναι Τοξότης ή Αιγόκερως,κι ο μπαμπάς απλά ξέρει ότι είναι Ταύρος.Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάποια χρόνια πριν,δεν πολυενδιέφερε η ώρα γέννησης,σε κάποιους δεν αναγράφεται πουθενά.Η αναγράφεται λάθος,γιατί τότε μπόρεσε ο γονιός να δηλώσει το παιδί του.Υπάρχει και χειρότερο,να ρωτάς ακριβή στοιχεία,και να σου λένε"θυμάμαι και ξημέρωνε"κλπ.Οπότε αν δεν κολλάνε διάφορα,υπάρχει λάθος.:blink:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
02-12-2010, 12:29 AM
εγω τοξοτης - ωροσκοπο ζυγο - διας κριος-
1]κορη ταυρος - ωροσκοπο ζυγο- σεληνη κριος-!
2]κορη δυδυμος- με Δια στον κριο-
εγω σεληνη δυδυμους -με Δια στον κριο-
συζυγος
ηλιος δυδυμος
-με σεληνη στους δυδυμους - και Δια στον κριο-
katiakiss
02-12-2010, 12:47 AM
εγω τοξοτης - ωροσκοπο ζυγο - διας κριος-
1]κορη ταυρος - ωροσκοπο ζυγο- σεληνη κριος-!
2]κορη δυδυμος- με Δια στον κριο-
εγω σεληνη δυδυμους -με Δια στον κριο-
συζυγος
ηλιος δυδυμος
-με σεληνη στους δυδυμους - και Δια στον κριο-Κουκάκι η επιστροφή του Δία στον Κριό σε πάει βλέπω! Δεν μας λες τι κάνουν και οι δεσμοί Σελήνης να έχουμε και από εκεί ένα δείγμα γραφής (αν έχεις παρατηρήσει κάτι βέβαια). Στην κληρονομικότητα των ζωδίων βλέπω πως σχεδόν όλοι είμαστε μέσα.
ΥΓ: Μιλάμε ότι σήμερα, στα γενέθλιά σου, είσαι πρωταγωνίστρια υπερπαραγωγής! :laugh:Να σε χαιρόμαστε κι εδώ! :love:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
02-12-2010, 01:21 AM
Β.Δ- Καρκινος-αιγωκερως -εγω-
Β.Δ- Καρκινος αιγωκερως -συζυγος-
Β.Δ Κριος-ζυγος κορη μου 9η μοιρα - συνοδος με Δια δικο μου 9η κριου και συζυγου Δια στον κριο11η μοιρα
Β.Δ -.Λεων-υδροχοου κορης-πεφτει στον 10ο μου και 4ο του συζυγου κριου
και συνοδο δεσμων 25 η μοιρα λεων - με τον ωροσκοπο της αδελφης της που ειναι στο λιονταρι 26 μοιρα λεων
thallasinh
17-12-2010, 12:29 AM
Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕ ΚΕΡΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ Π.Χ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΣΕΛΙΝΗ ΗΛΙΟ Κ.Λ.Π ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ . ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΗΚΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΗΛΕΓΜΕΝΟ.''
konstantina318
17-12-2010, 10:50 PM
Εγώ Καρκίνος με ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη Ιχθύες
Ο σύζυγος Ιχθύς με ωροσκόπο ΑΙγόκερο και Σελήνη Παρθένο
Το φοφίκο μας Παρθένος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη Ιχθύες...
ακμή 4ου οίκου του στον Αιγόκερο και 10ου στον Καρκίνο
:bigsmile:΄
taurine
19-12-2010, 02:47 AM
Λοιπόν,εγώ Ταύρος με ωρ. Τοξότη και σελήνη στον Τοξότη
Ο Σύζυγος Λιοντάρι με ωρ. Ζυγό και Σελήνη στο Σκορπιό
Το κοριτσάκι μας Ιχθύς με ωρ. Λιοντάρι και Σελήνη στον Υδροχόο.
Η μαμά μου Σκορπιός με ωρ. Ιχθύ και σελήνη σε Τοξότη.
Ο μπαμπάς μου Υδροχόος με ωρ. Τοξότη και Σελήνη στον Καρκίνο.
Η αδελφή μου Δίδυμοι με ωρ, Ιχθύ και Σελήνη σε Διδύμους.
Λειτουργεί πολύ καλά η κληρονομικότητα τελικά, και δηλώνω ένθερμη υποστηρικτής της .:bigsmile: