View Full Version : Ποιός είναι ο πλανήτης της ιατρικής;
tannia
20-09-2005, 12:57 PM
Γειά σας..
Εχω αυτές τις απορίες
Είναι ο Ποσειδώνας ο πλανήτης της ιατρικής;
Ο Χείρων συνδέεται με την ιατρική; Πχ ένας γιατρός θα μπορούσε να έχει το Χείρωνα σε σημαντική θέση;
Έχει ο Δίας καμία σχέση με την ιατρική;
Ξέρω ότι ο Δίας έχει να κάνει με εκπαίδευση και νομικά βέβαια, αλλά αναρωτιόμουν
Ευχαριστώ
Fotini Christodoulou
20-09-2005, 02:39 PM
Αγαπητή Τανια,
στο thread που παραθετω,θα βρεις πληροφοριες για τον Χειρωνα.http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=757
Αν και δεν ειμαι αστρολογος ,αλλα ενα ταπεινο μελος,σαν εσενα,θα σου πω μερικα πραγματα,μηπως και βοηθησω!
Νομιζω πως δεν παιζει μονο ρολο ο πλανητης αλλα και ο οικος στον οποιο
βρισκεται,οπως και οι οψεις που σχηματιζονται.Εν ολιγοις ειναι κατι το οποιο θα φανει αν εξεταστει το συνολο των στοιχειων του χαρτη.
Σαν παραδειγμα, προτεινω να διαβασεις την αναλυση των στοιχειων του χαρτη του Νοστραδαμου(υπαρχει αρθρο στο site, http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=856
οπου αναφερονται οψεις που δειχνουν τασεις στην ιατρικη.
Ελπιζω να βοηθησα λιγακι!
Φιλικα,
Φωτεινή
Λίλιαν Σίμου
21-09-2005, 01:01 AM
Ευχαριστώ την αγαπητή φίλη-μέλος Roadrunner για την συνεισφορά με τις πληροφορίες και τις οδηγίες της. Σίγουρα μέσα από τα παραδείγματα μπορείτε να δείτε καλύτερα τι συμβαίνει.
Για την ιατρική, είναι ο Δίας κι ο Ποσειδώνας, λόγω της σχέσης με το ζώδιο των Ιχθύων, που σχετίζεται με την αναισθησία και την ιατρική. Ό Χείρωνας σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί ήταν θεραπευτής και μάλιστα δίδαξε τον Ασκληπιό και άλλους στην αρχαιότητα. Κυρίως, αφορά άτομα που ασχολούνται με την βοτανοθεραπεία ή την χειροπρακτική, αλλά και γενικότερα τις εναλλακτικές θεραπείες.
Ωστόσο, για τον καθορισμό ενός επαγγέλματος, παίζουν ρόλο πολλά στοιχεία. Είναι ολόκληρο μάθημα. Συνδυάζονται πολλά (για παράδειγμα, κάποιος με τον Ήλιο στους Ιχθείς ή στον Σκορπιό, θα μπορούσε να ενδιαφερθεί με την ιατρική, δίχως ο Ποσειδώνας να έχει περίοπτη θέση), αλλά εκτός των κανόνων που διδάσκονται, για την κλίση σε ένα επάγγελμα, παίζει ρόλο και η έμφαση σε ζωδιακές μοίρες που μιλούν για ιατρική. Το ίδιο ισχύει και για άλλα επαγγέλματα φυσικά.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
fillenia
21-09-2005, 01:08 AM
Χμ... έχουμε και λέμε και τα συμπεράσματα δικά σου, αγαπητή tania, έτσι για να εξασκείσαι στα ... μυστήρια.
Συμπληρωματικά με τη Φωτεινή που μας διευκολύνει πάντα με τις παραπομπές της στα κατάλληλα άρθρα:
O Kρόνος συμβολίζει τη γνώση αλλά και την επιστήμη. Σε ένα ωροσκόπιο μελετάμε τη θέση του για να δούμε την μόρφωση του ατόμου, ή την επιστήμη του
Ο Δίας, συμβολίζει την φιλοσοφία, τη διδασκαλία, το νόμο, τις ανώτερες σπουδές. Στο ωροσκόπιο σημειοδοτεί όμως την τύχη του ατόμου.
Ο Ποσειδώνας, μεταξύ των κακών του (ψευδαισθήσεις, προδοσία, απάτη, ψέμμα, αυταπάτες) συμβολίζει επίσης τις χημικές ουσίες (πχ. ναρκωτικά, φάρμακα, αλκοόλ) αλλά και την έμπνευση και την ευφυία. Αν βρεθεί στον 6ο οίκο της Παρθένου, δηλ. εργασία, προσφορά και υγεία, τότε μπορεί να δείξει επίσης ιατρικό επάγγελμα και ικανότητες στην Ιατρική ή την Ψυχολογία. Το ίδιο και το ζώδιο που κυβερνά, οι Ιχθείς.
Ο οίκος που βρίσκεται ο κυβερνήτης του 6ου σε ένα ωροσκόπιο, μας δείχνει το επάγγελμα του ατόμου. Ετσι αν βρίσκεται στον 2ο οίκο, δείχνει ικανότητες στην ιατρική, αν βρίσκεται στον απέναντι 12ο (oικος των ιδρυμάτων ) δείχνει εργασία σε Νοσοκομείο.
Η Παρθένος, επίσης σημειοδοτεί την Ιατρική επιστήμη γιατί, εκφράζει την μέθοδο και την ανάλυση (εξ ου και την επιστήμη), την προσφορά (ωφελιμότητα) και την Υγεία αλλα και είναι και το αντίθετο ζώδιο των Ιχθύων (Ποσειδώνας)
Διαβάζοντας πάλι το άρθρο για τον Νοστράδαμο, στάθηκα στο εξής ενδιαφέρον:
Eίχε Ποσειδώνα στον Αιγόκερω και στον 10ο (oίκος του Αιγόκερω-Kρόνου) γεγονός που δείχνει τις φαρμακευτικές του γνώσεις και ανακαλύψεις και τη φήμη που απέκτησε.
Οσο για τον Χείρωνα, θεωρείται συγκυβερνήτης του Δία στον Τοξότη (βλ. ΧΕΙΡΩΝ, της Λίλιαν Σίμου) και σε έξαρση στην Παρθένο (εδώ με τη σημασία της θεραπείας). Ωστόσο, ο Χείρωνας είναι πρώτα Πνευματικός Δάσκαλος και μετά Σοφος Θεραπευτής. Οταν βρίσκεται στον 6ο οίκο τότε μιλάμε για την θεραπευτική του ικανότητα με κατεύθυνση την ομοιοπαθητική, βοτανοθεραπεία κλπ. Το έργο του είναι πνευματικό και στρέφεται κυρίως στην θεραπεία των εσωτερικών μας πληγών και βιωμάτων που μπλοκάρουν την εξέλιξή μας. Οι διελεύσεις του Χείρωνα αλλα και των ευαίσθητων που σχετίζονται με αυτόν, μας δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε που είμαστε ή ΄νοιώθουμε θύματα, που είμαστε ή νοιώθουμε θύτες και να αναπτύξουμε την εσωτερικη μας φωνή, για να διδαχθούμε τον καλύτερο δρόμο αντιμετώπισης προς την εξέλιξη και τη θεραπεία μας.
Φιλικά
Φυλλένια
tannia
22-09-2005, 04:12 AM
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τα ταπεινά μέλη και μαθητευόμενους εξίσου!
Ειδικά για το Δία μου έκανε εντύπωση που έχει κι αυτός τελικά σχέση με την ιατρική. Σκέφτηκα οτι μπορεί να έχει σχέση κι αυτός γιατί στο ωροσκόπιο μιας φίλης μου που είχε κάποιες ερωτικές σχέσεις με γιατρούς, φαρμακοποιούς και...έναν τραυματιοφορέα χωρίς αυτή να έχει σχέση με το χώρο βρίσκεται ο Δίας στον 7ο οίκο.. Επίσης βρίσκεται ο Ποσειδώνας στον 1ο και ίσως σε αντίθεση με το Δία..
:emb
dungarees
22-09-2005, 10:35 AM
εγώ έχω τον ερμή στον 7ο οίκο και οι περισσότερες σχέσεις που έχω κανει μέχρι σήμερα είναι με άτομα που δουλέυουν στην αεροπορία, ενώ δεν έχω καμία σχέση με τον χώρο αυτό. μπορεί λοιπόν να oφείλεται το γεγονός αυτό, στην θέση του ερμή στον χάρτη μου;
Fotini Christodoulou
22-09-2005, 10:45 AM
εγώ έχω τον ερμή στον 7ο οίκο και οι περισσότερες σχέσεις που έχω κανει μέχρι σήμερα είναι με άτομα που δουλέυουν στην αεροπορία, ενώ δεν έχω καμία σχέση με τον χώρο αυτό. μπορεί λοιπόν να oφείλεται το γεγονός αυτό, στην θέση του ερμή στον χάρτη μου;
Αγαπητή dungarees,
καθε ερωτηση αντιμετωπιζεται αυτόνομα(διαβασε τα σχετικα http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=707)
Οποτε κανε νέα ερωτηση για να σου απαντησουν οι αστρολογοι μας!
Επιπλέον προτείνω να διαβασεις http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=343
σχετικα με τον Ερμή και http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=898
για την λειτουργια των πλανητων!
Φιλικά,
Φωτεινή