PDA

View Full Version : Οι 12 οίκοι του ζωδιακού

Άκης Αντωνίου
17-09-2005, 07:29 PM
Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τις ιδιότητες των οίκων του ζωδιακού. Οι 12 οίκοι είναι ουσιαστικά οι 12 αντιστοιχίες των 12 ζωδίων του ζωδιακού κύκλου. Οι οίκοι διαχωρίζονται σε γωνιακούς (1ος, 4ος, 7ος, 10ος,) , διάδοχους (2ος, 5ος, 8ος, 11ος) και κατιόντες (3ος, 6ος, 9ος, 12ος ). Ας δούμε λοιπόν διεξοδικά τι σημαίνει ο κάθε ένας οίκος ξεχωριστά:

1ος ΟΙΚΟΣ : Είναι ο Ωροσκόπος !! Στα αγγλικά καλείται και ως Ascedant που σημαίνει αυτά που ΄΄κληρονομώ΄΄ από τους γονείς μου. Δείχνει την προσωπικότητα, είναι ουσιαστικά η εξώπορτα μας, η μόστρα μας, αυτό που βγάζουμε προς τους άλλους. Ο τρόπος που εξωτερικευόμαστε.

2ος ΟΙΚΟΣ : Μας δείχνει τα χρήματα ( τα οποία είναι μέσα από δικό του μόχθο), την οικονομική ευχέρεια, οι συναισθηματικές απολαβές , η αυτό-εκτίμηση. Είναι ίσως άδικο να αναφέρουμε μόνο τα οικονομικά , μιας και έχει να κάνει και με τα συναισθηματικά αποκτήματα.

3ος ΟΙΚΟΣ : Σηματοδοτεί τα αδέρφια ,τους συγγενείς (εξ αίματος), την αλληληγραφια, τα φαξ, το Ιντερνετ. Την Μέση Εκπαίδευση (μέχρι το Λύκειο). Τα βιβλιοπωλεία, τις φήμες ( όχι την προσωπική φήμη), τα κουτσομπολιά. Τα τηλεφωνά ,τις ειδήσεις ,τα μηνύματα ( sms, e-mail ).

4ος ΟΙΚΟΣ : Στα προγράμματα αστρολογίας θα το βρείτε ως IC που είναι τα αρχικά από το Imum Coelum. Δείχνει την ακίνητη περιουσία , τα παιδικά χρόνια ( μιας και σημειοδοτει το πατρικό μας σπίτι) τις ρίζες, τις σχέσεις με την Πατρίδα. Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος καλεί τον οίκο αυτό και ως Υπόγειον.

5ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ έχουμε τα φλερτ, την τύχη, τα τυχερά παιχνίδια, τα παιδιά , τις απολαύσεις, τις ερωτικές υποθέσεις γενικότερα. Τα κοσμηματοπωλεία ( λόγω αντιστοιχίας 5ος οίκος= 5ο ζώδιο που είναι ο Λέοντας). Τα στοιχήματα , ο τζόγος, Είναι γενικά ένας οίκος που είναι άρρητα συνδεδεμένος με τις απολαύσεις ( όχι τόσο τις ερωτικές). Δείχνει τον τρόπο ερωτικής προσέγγισης.

6ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ φαίνεται η υγειά μας , η καθημερινή μας ζωή, οι γιατροί, τα μικρά ζώα (κατοικίδια). Η εργασία μας ,η ατομική υγιεινή, την παροχή υπηρεσιών.

7ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ φαίνεται ο γάμος , τα συμβόλαια , οι συνεργασίες μας, τα διαζύγια, οι φανεροί μας εχθροί. Επίσης φαίνεται το Εγώ μας μέσα από τα μάτια τρίτων (δηλαδή τι εικόνα έχουν οι άλλοι για εμάς). Οι δικαστικές αποφάσεις είναι θέμα του 7ου οίκου και όχι του 9ου όπως κάποιοι ενδεχομένως νομίζουν.

8ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ έχουμε τα οικονομικά μας μέσα από άλλους (κληρονομιές κλπ).Τα χρέη , τα δάνεια, οι οικονομικές συναλλαγές με τρίτους. Είναι συνδεδεμένος με τον θάνατο και την λίμπιντο. Κάποιοι ίσως αναρωτηθούν τι σχέση έχει η λίμπιντο και ο θάνατος? Αστρολογικά ο 8ος οίκος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού. Ας το δούμε όμως και από μια άλλη οπτική γωνιά. Ο μεγάλος ψυχίατρος Sigmund Freud είχε αναπτύξει πως ο αρχετυπικος νόμος είναι η λίμπιντο ( ευχαρίστηση) . Όταν διψάς και πίνεις νερό είναι ευχαρίστηση, όταν νυστάζεις και πέσεις για ύπνο είναι ευχαρίστηση. Όμως ο Sigmund Freud στην προ τελευταία εργασία του στα γηρατειά του με τίτλο ΄΄ το τέλος της αρχής της ηδονής ΄΄ προσδιόρισε πως αρχετυπικα ανώτερος νόμος είναι η ορμή προς τον θάνατο.

9ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ έχουμε να κάνουμε με την ανώτερη εκπαίδευση , το εξωτερικό, την αστρολογία, τους κληρικούς, τους δικαστικούς, τα δικαστήρια, τους συγγενείς εξ αγχιστείας. Τα μεγάλα ταξίδια , τα νομικά έγγραφα , διαβατήρια , βίζες κλπ.

10ος ΟΙΚΟΣ : Εδώ έχουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με την προσωπική μας φήμη, την επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Είναι το σημείο που μας δείχνει μέχρι που θα φτάσουμε ( 10ος οίκος) αλλά και με ποιο μέσο. Καλείται και ως Μεσουράνημα ή αλλιώς Medium Coeli ( M.C)

11ος ΟΙΚΟΣ: Δείχνει τις γνωριμίες , τις φιλίες, τον συνδικαλισμό, τα ιδανικά ,τους στόχους. Δείχνει κατά πόσο ή όχι είμαστε αλτρουιστές.

12ος ΟΙΚΟΣ : Σηματοδοτεί τους Κρυφούς Εχθρούς, τις δοκιμασίες, τον εγκλεισμό ( ψυχικό ή σωματικό) την παραμονή σε νοσοκομεία , φυλακές, μοναστήρια.( λόγω ψυχικού και σωματικού αποκλεισμού από τα εγκόσμια) .Σε σπάνιες περιπτώσεις ( για την σημερινή εποχή με το παρών καθεστώς) δείχνει την εξορία και την ξενιτιά.

Όταν ένας οίκος είναι άδειος , ο κυβερνήτης του οίκου βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο οίκο. Ας δούμε ένα παράδειγμα : ο κυβερνήτης του 5ου οίκου ου είναι μέσα στο ζώδιο της Παρθένου άρα κυβερνήτης είναι ο Ερμής , βρίσκεται ( ο Ερμής) μέσα στον 12ο οίκο. Άρα αν δείτε τις λέξεις που σας έχω παραθέσει σχετικά με τους οίκους θα καταλήξετε στο συμπέρασμα , τα φλερτ μου ( 5ος οίκος) θα αποτελούν για εμένα πηγή δοκιμασίας (12ος οίκος).

Αυτές είναι οι βασικές έννοιες και έχουν ως σκοπό να σας διαφωτίσουν. Θα μπορούσα να σας γράψω σελίδες επί σελίδων αλλά μάλλον θα σας μπέρδευα .

Άκης Αντωνίου

βήτα
18-09-2005, 12:58 PM
Το άρθρο σας κ.Αντωνίου είναι γραμμένο με ευκρίνεια και γι'αυτό είναι αρκετά διαφωτιστικό.
Θα ήθελα ωστόσο να ρωτήσω,εάν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο 12ος οίκος αντικατοπτρίζει τρόπον τινά και τα τελευταία χρόνια της ζωής του ατόμου ή τον ιδιαίτερο "χαρακτήρα" τους.
Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι σημαντική η αλληλεπίδραση του με τον 8ο;

Ευχαριστώ.

Άκης Αντωνίου
19-09-2005, 12:34 AM
Αγαπητη βητα το εθεσες πολυ ωραια. Αλλα καλο θα ειναι να κανουμε εναν διαχωρισμο. Ο 12ος εχει να κανει ( σε συνδυασμο με τον 8ο &τον 6ο οικο) με την ποιοτητα υγειας. Τα γηρατεια , ως τελευταιο μερος της ζωης μας, ειναι θεμα 4ου οικου. Εκει εχει να κανει με την ποιοτητα ζωης που θα εχουμε ως γεροι. Ας παρουμε ενα παραδειγμα. Ο κυβερνητης του 4ου στον 5ο σημαινει τα γηρατεια(4ος) θα τα περασω με καποιο απο τα παιδια μου. Ελπιζω να ημουν κατανοητος.

Ακης Αντωνιου

βήτα
19-09-2005, 09:59 AM
Αναρωτήθηκα εάν ο 12ος,υποδεικνύει την κατάληξη του ατόμου σε επίπεδο ψυχολογικό ή και πνευματικό ίσως...
Με την απάντηση σας ναι,υπήρξατε κατανοητός και βοηθήσατε στην επίλυση της απορίας μου.

Ευχαριστώ πολύ,καλημέρα σας.

tannia
19-09-2005, 10:26 AM
O 12ος δεν έχει και κάποια ευοίωνη πλευρά;

Άκης Αντωνίου
19-09-2005, 10:44 AM
Αγαπητη Τανια ο 12ος οικος εχει να κανει , δυστυχως με τις ΄΄δοκιμασιες΄΄. Αν εξαιρεσεις οτι σηματοδοτει κατα καποιον λογω τινα τα αποκρυφα και τα μεγαλα ζωα , κατα τα αλλα δεν εχει και τοσο καλες ιδιοτητες. Βεβαια παιζει ρολο το συνολο του ωροσκοπιου αλλα και ο κυβερνητης του 12ου και οι πλανητες που ειναι μεσα τι οψεις κανουν ( εαν υπαρχουν βεβαιως). Π.χ ενας Ουρανος μεσα στον 12ο βγαζει αποκαλυψεις .

Ακης Αντωνιου

tannia
20-09-2005, 12:30 PM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας..
Να ρωτήσω κάτι τελευταίο; Λέτε ότι η ακίνητη περιουσία φαίνεται στον 4ο. Δε μπορεί να φαίνεται και στον 8ο;

fillenia
20-09-2005, 08:23 PM
Ο 8oς Οίκος, του Σκορπιού (κυβερνήτες Πλούτων και Αρης) με βασική ερμηνεία την απώλεια και τον θάνατο, ανταποκρίνεται στα κρυμμένα πλούτη και την κληρονομικότητα (βιολογική) και κατ επέκταση στις κληρονομιές μας, τις διαθήκες, την αποταμίευση, τα κεφάλαια, αλλά και στα χρέη και τα δάνεια. Συνοπτικά λοιπόν, τις απολαβές απο κληρονομιά, τα χρήματα που θα λάβουμε μέσω τρίτων, την απώλεια των επενδύσεών μας ή την κακή διαχείριση.

Ο 4ος οίκος, του Καρκίνου (κυβερνήτης η Σελήνη) είναι ο οίκος του σπιτιού μας (πατρικού ή τωρινής κατοικίας) και κατ επέκταση των ακίνητων αγαθών. Εδώ βρίσκεται η πατρική κληρονομιά και η οικογένεια, ο πατέρας στα ανδρικά ωροσκόπια, η μητέρα στα γυναικεία, αλλα και οι κρυμμένοι θησαυροί.

Ο 2ος οίκος του Ταύρου (κυβερνήτης η Αφροδίτη) είναι ο οίκος του χρήματος, των προσωπικών αποκτημάτων, του κέρδους, του προσωπικού εισοδήματος, της υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας, της διαχείρισης ή τοποθέτησης των κεφαλαίων μας (πχ Τράπεζες). Συνοπτικά, αφορά τα προσωπικά μας οικονομικά και με ποιο τρόπο θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Φιλικά

Φυλλένια

Υ.Γ. .... επειδή αστρολόγος δεν είμαι, αλλά οφείλω να αναφέρω και την πηγή μου...
Σημειώσεις από το 1ο σεμινάριο της Λίλιαν Σίμου που έγινε χθες 19-9 και διοργάνωσε το ΜyHoroscope. Τυχεροί, οι συμμετέχοντες !

tannia
28-09-2005, 03:23 PM
Ευχαριστώ για την απάντηση Φυλλένια :)
Τα έσοδα από μια συνεργασία πού μπορεί να φαίνονται άραγε;
Μπορεί να το ρωτήσω με ξεχωριστο θέμα γιατι πάει μακριά
:d

may
24-01-2006, 03:35 PM
Αγαπητέ κ. Αντωνίου,

παρακολουθώ με ξεχωριστή προσοχή κάθε γραφόμενό σας και μαθαίνω πολλά και διαφορετικά κάθε φορά..

Στο συγκεκριμένο άρθρο μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.. Αναφέρετε για το 10ο οίκο μεταξύ άλλων ότι "δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς αλλά και με πιο μέσο". Ειδικά αυτό το τελευταίο, ομολογώ, δεν το αντιλαμβάνομαι. Τι εννοείτε με τον όρο "μέσο"; Μήπως θα μπορούσατε να μας το επεξηγήσετε με ένα παράδειγμα;;

Έυχαριστώ πολύ,

:love:

Eva14
03-04-2006, 02:58 PM
Καλησπέρα κύριε Αντωνίου,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω μιας και μιλήσατε για κενούς οίκους.Εγώ που έχω τον 1ο,4ο,8ο,9ο,11ο και 12ο Οίκο κενό.Θα πρέπει να βλέπω ο κάθε οίκος από ποιον κυβερνήτη κυβερνάται και έτσι να κάνω την ανάλογη ανάλυση.Μπορείτε λίγο να μου το ξεκαθαρίσετε αυτό για να καταλάβω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εύα

Fotini Christodoulou
03-04-2006, 03:03 PM
Αγαπητη eva 14,

Οταν ένας οικος είναι κενός απο πλανήτες εξετάζουμε τον Κυβερνήτη του.

Πχ ακμή Χ οίκου στον Καρκίνο.Κυβερήτης η Σελήνη.Βρισκεις την Σελήνη και τις όψεις και βγάζεις τα συμπεράσματά σου.Έπίσης εάν μέσα στον οικο περιλαμβάνεται και 2ο ζώδιο εξετάζεις και το κυβερνήτη αυτού του ζωδίου.

Φιλικά,
Φωτεινη

evitaZ
13-04-2006, 02:23 PM
Αγαπητη Τανια ο 12ος οικος εχει να κανει , δυστυχως με τις ΄΄δοκιμασιες΄΄. Αν εξαιρεσεις οτι σηματοδοτει κατα καποιον λογω τινα τα αποκρυφα και τα μεγαλα ζωα , κατα τα αλλα δεν εχει και τοσο καλες ιδιοτητες. Βεβαια παιζει ρολο το συνολο του ωροσκοπιου αλλα και ο κυβερνητης του 12ου και οι πλανητες που ειναι μεσα τι οψεις κανουν ( εαν υπαρχουν βεβαιως). Π.χ ενας Ουρανος μεσα στον 12ο βγαζει αποκαλυψεις .

Ακης Αντωνιου
Όταν λέτε ενας Ουρανος μεσα στον 12ο βγαζει αποκαλυψεις αυτό δλδ τι μπορεί να σημαίνει? γιατί έχω και εγώ τον ουρανό στο σκορπίο στον 12 οίκο.
Ευχαριστώ

aries engineer
22-07-2006, 02:51 PM
Απο ότι κατάλαβα,θα είμαι καταδικασμένη να μείνω στο σκοτάδι με τον Ήλιο στον 12ο οίκο:bigsmile:

Λίλιαν Σίμου
30-07-2006, 01:48 AM
Γιατί όχι να φωτίζετε τα σκοτάδια της ψυχής και του απόκρυφου? Κάθε τι έχει και την άλλη του πλευρά. Εξαρτάται πώς το βλέπετε.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

iasonas
08-08-2006, 09:50 PM
na rwthsw kati?emena o prwtos oikos ksekna apo th 15h moira tou karkinou kai teleiwnei stis arxes tou leonta! Oloklhros o oikos einai o oroskopos?tha prepei na koitaw mono thn moira pou arxizei o prwtos oikos? Egw exw kai ligo leonta wroskopo dhladh?

Λευκή
08-08-2006, 10:52 PM
na rwthsw kati?emena o prwtos oikos ksekna apo th 15h moira tou karkinou kai teleiwnei stis arxes tou leonta! Oloklhros o oikos einai o oroskopos?tha prepei na koitaw mono thn moira pou arxizei o prwtos oikos? Egw exw kai ligo leonta wroskopo dhladh?

Ιάσωνα,
Ο ωροσκόπος είναι η ακμή του πρώτου οίκου(στην περίπτωσή σου η 15η μοίρα του καρκίνου).Στα συστήματα οικοθέτησης άνισων σπιτιών συμβαίνει αρκετές φορές οι ακμές δύο διαδοχικών οίκων να βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο,ωστόσο συνήθως βρίσκονται σε διαφορετικά.Επομένως δεν θα πρέπει να σε παραξενεύει το ότι τελειώνει στις αρχές του λέοντα.Είναι και λίγο δείγμα ποικιλίας να έχει ο κάθε οίκος ακμή σε διαφορετικό ζώδιο :toung: :toung:
ελπίζω να σε κατατόπισα

Mirakolo
12-12-2006, 12:10 PM
Καλημέρα σας κύριε Αντωνίου!
Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι συμαίνει να έχεις αιγόκερω στον 1 οικο, υδροχόο στο 2, κριο στον 3 κ.τ.λ. Κατανοώ τι συμαίνουν οι οικοι καθένας ξεχωτιστα αλλα τι συμαίνουν τα ζώδια στον καθε οίκο? σας ευχαριστώ

Fotini Christodoulou
12-12-2006, 12:40 PM
Αγαπητό μέλος το ερώτημα σας έχει μεταφερθεί στην ενότητα συζητήσεις αστρολογίας.

Φιλικά,
Φωτεινή

ioni
27-03-2007, 09:11 PM
πολύ απλό και διαφοτιστικό

Toksotaki
28-03-2007, 10:19 PM
ΟΤΑΝ Η ΛΙΛΙΘ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟ(Π.Χ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ 5) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ!

sexy
28-03-2007, 10:48 PM
ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΑΤΕ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕς ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ :bigsmile: :bigsmile:

starfish
29-03-2007, 04:10 PM
ΟΤΑΝ Η ΛΙΛΙΘ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΕΝΑ ΟΙΚΟ(Π.Χ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ 5) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ!

Τι εννοεις λεγοντας οτι η Λιλιθ προσβαλλει τον 5ο οικο σου;
Ενας πλανητης ή πλανητοειδης δεν προσβαλλει τους οικους. Δρα συμφωνα με τις ιδιοτητες του, επηρεαζοντας τον τομεα της ζωης που "κυβερνα" ο οικος στον οποιο βρισκεται. Αν υπαρχουν κι αλλοι πλανητες στον ιδιο οικο, η δραση τροποποιειται αναλογως...

parisk87
24-01-2008, 03:35 PM
πολύ ενδιαφέρων άρθρο, τι συμβαίνει όμως οταν δεν εχεις κάποιο πλανήτη σε εναν οίκο? Στον 5ο για παράδειγμα που αφορά νομίζω το αν θα κάνεις παιδιά. Αν κάποιος δεν εχει εκει πλανήτη -δεν θα κάνει?

zeta1987
27-01-2008, 08:23 PM
πολύ ενδιαφέρων άρθρο, τι συμβαίνει όμως οταν δεν εχεις κάποιο πλανήτη σε εναν οίκο? Στον 5ο για παράδειγμα που αφορά νομίζω το αν θα κάνεις παιδιά. Αν κάποιος δεν εχει εκει πλανήτη -δεν θα κάνει?

Και βέβαια όχι! Κανένας οίκος επειδή είναι άδειος, πρέπει να είναι και ανενεργός ή δεν παίρνουμε "μαθήματα" σχετικά με τα ζητήματα που "συναλλάσεται" αυτός ο οίκος. Κοιτάμε το ζώδιο στο οποίο είναι η ακμή του και ανάλογα με τον κυβερνήτη του ζωδίου, κοιτάμε αυτός τις όψεις κάνει.
Αλλά και πάλι το ζήτημα των παιδιών ή και του γάμου που ερωτάται αρκετές φορές είναι πολυσύνθετο και χρειαζόμαστε πολλά στοιχεία για να το σιγουρέψουμε.
Θέλει πολλή και σοβαρή έρευνα.:smile:

panther
27-01-2008, 11:02 PM
Και βέβαια όχι! Κανένας οίκος επειδή είναι άδειος, πρέπει να είναι και ανενεργός ή δεν παίρνουμε "μαθήματα" σχετικά με τα ζητήματα που "συναλλάσεται" αυτός ο οίκος. Κοιτάμε το ζώδιο στο οποίο είναι η ακμή του και ανάλογα με τον κυβερνήτη του ζωδίου, κοιτάμε αυτός τις όψεις κάνει.
Αλλά και πάλι το ζήτημα των παιδιών ή και του γάμου που ερωτάται αρκετές φορές είναι πολυσύνθετο και χρειαζόμαστε πολλά στοιχεία για να το σιγουρέψουμε.
Θέλει πολλή και σοβαρή έρευνα.:smile:

Συμφωνώ με την προλαλήσασα και επίσης παραθέτω αυτό
¶δειοι οίκοι (http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4430-%DC%E4%E5%E9%EF%E9-%EF%DF%EA%EF%E9.html?highlight=%EA%E5%ED%EF%DF+%EF %DF%EA%EF%E9)

Φιλικά
Ιουλία

esse
16-02-2008, 01:37 PM
Απο ότι κατάλαβα,θα είμαι καταδικασμένη να μείνω στο σκοτάδι με τον Ήλιο στον 12ο οίκο:bigsmile:

...Ο Ήλιος στον δωδέκατο , στον οικο του Ιχθύ, δεν σημαινει και οτι το άτομο μπορεί να έχει παράλληλη ζωή? ...:wacko:

Χρησιμοιησα την ερωτηση σου γιατι εχω κι εγω αυτη την απορία...
:bigsmile:...

φιλάκια..

starfish
17-02-2008, 02:38 PM
H πρωτη σκεψη μπορει να ειναι οτι "εισαι καταδικασμενη μα μενεις στα σκοταδια με τον Ηλιο στον 12ο, ομως, υπαρχει και η αλλη οπτικη. Κι αυτη ειναι οτι ο Ηλιος φωτιζει τα σκοταδια και τα διωχνει. Μπορει να φωτισεις -στο μελλον- την ζωη ανθρωπων που βιωνουν σκοτεινες καταστασεις και μαλιστα με την τρυφεροτητα και την φαντασια των Ιχθυων.:bigsmile:

starfish
17-02-2008, 02:42 PM
...Ο Ήλιος στον δωδέκατο , στον οικο του Ιχθύ, δεν σημαινει και οτι το άτομο μπορεί να έχει παράλληλη ζωή? ...:wacko:

Χρησιμοιησα την ερωτηση σου γιατι εχω κι εγω αυτη την απορία...
:bigsmile:...

φιλάκια..

Μην απομονωνετε ενα στοιχειο απο τα δεκαδες του χαρτη σας. Παραλληλη ζωη μπορει να εχει ο καθενας, χωρις να εχει τον Ηλιο στον δωδεκατο. Αφηστε που ο ορος επιδεχεται πολλες ερμηνειες!! Σε ποιο ζωδιο ειναι ο Ηλιος?

yoO
17-02-2008, 04:46 PM
οταν ο κυβερνητης του 8ου(που ειναι ο Αρης) βρισκεται στον 10ο...τι σημαινει αυτο?

kiaRRa
17-02-2008, 05:00 PM
Ακόμα και να ξέρουμε πάλι το ηλιακό ζώδιο από κοινού με το γεγονός ότι ο Ήλιος βρίσκεται στον 12ο είναι πολύ τραβηγμένο να πούμε ότι το άτομο είναι "καταδικασμένο να ζει στο σκοτάδι" ή να έχει παράλληλη ζωή. Όσο ισχυρός και αν είναι ο Ήλιος σε ένα ωροσκόπιο, δεν είναι και ο μοναδικός παράγοντας επίδρασης. Είναι πολύ πιο περίπλοκα τα πράγματα.:bigsmile:

esse
18-02-2008, 09:27 AM
Μην απομονωνετε ενα στοιχειο απο τα δεκαδες του χαρτη σας. Παραλληλη ζωη μπορει να εχει ο καθενας, χωρις να εχει τον Ηλιο στον δωδεκατο. Αφηστε που ο ορος επιδεχεται πολλες ερμηνειες!! Σε ποιο ζωδιο ειναι ο Ηλιος?

Οι γενικότητες ειναι ενα λάθος που κάνω συνεχεια...αλλα παντα σαν αρχη για να ξετυλιξω το κουβαρι μετα...
Ο Ηλιος ειναι στον Ζυγό καθώς και ο ωροσκόπος...και να σημειωθει μια αφροδίτη στον σκορπιο στρογγυλοκαθισμενη στον 2οικο...αααα..κι ενας κρόνος στον 8, με ταύρο μούρλια...
Όσο να πεις "κάτι" μυρίζει...χιχιχιχι

Δείμων
22-02-2008, 01:34 AM
Ενδιαφέρον άρθρο, απλό και κατατοπιστικό. Ευχαριστούμε!

nak
19-03-2008, 06:35 PM
ισχυει οτι ο 10ος οικος δειχνει το πεπρωμενο?
τι σημαινει οτι περιγραφει τον γονεα του αντιθετου φυλου?????:blink:

zeta1987
19-03-2008, 07:32 PM
ισχυει οτι ο 10ος οικος δειχνει το πεπρωμενο?
τι σημαινει οτι περιγραφει τον γονεα του αντιθετου φυλου?????:blink:

Πρώτη φορά ακούω ότι ο δέκατος οίκος σχετίζεται με πεπρωμένο,έχω την εντύπωση ότι με παλαιό κάρμα σχετίζεται ο δωδέκατος οίκος αλλά αν γνωρίζει κάποιο άλλο μέλος ας βοηθήσει.
Περιγράφει το είδος των επιρροών,τα μαθήματα που μας δίνει ο γονέας του αντίθετου φύλλου (αν και περισσότερο ταυτίζεται με τον πατέρα και σε λίγες φόρες με την μητέρα) καθώς και πως τον βιώνουμε,πέρα από τις υπόλοιπες ιδιότητες του.

nak
19-03-2008, 07:47 PM
ευχαριστω! απλα ακουσα οτι σε συναστρια οταν ο ηλιος του ενος πεφτει στον 10ο οικου του αλλου δειχνει το πεπρωμενο. Απλα μου εκανε εντυπωση.. ισχυει?:embarrest

zeta1987
19-03-2008, 07:56 PM
ευχαριστω! απλα ακουσα οτι σε συναστρια οταν ο ηλιος του ενος πεφτει στον 10ο οικου του αλλου δειχνει το πεπρωμενο. Απλα μου εκανε εντυπωση.. ισχυει?:embarrest

Καταρχάς σε μία συναστρία ποτέ δεν κρίνουμε από μία μεμονωμένη όψη.Γιατί μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη που να την αναιρεί αλλά και γιατί το αποτέλεσμα της συναστρίας βγαίνει από το σύνολο!(δηλαδή αν είναι καρμική ή όχι κλπ).Τώρα για αυτό και πάλι πρώτη φορά το ακούω!
Αν θές θέσε την ερώτηση σου στους εραστές της αστρολογίας και ισως κάποιο μέλος ξέρει να σου απαντήσει.
Φιλικα!:bigsmile:

nak
19-03-2008, 08:01 PM
οκ ευχαριστω πολυ:bigsmile:

dream_on
27-03-2008, 06:51 PM
Καλησπερα. Καποιος αστρολογος καποτε μου ειχε πει κοιτωντας το χαρτη μου, οτι θα γερασω χωρίς τα αγαπημενα μου προσωπα κοντα. Αυτό μου ακουστηκε..τρομαχτικό. Φανταζομαι εβγαλε το συμπερασμά του από τον κρονο που ειναι στον 4ο οικο μου, αναδρομος στους διδυμους. Να προσθεσω οτι ο ερμης βρισκεται στον 10ο στον τοξοτη. Και να σας ρωτησω, εχετε ποτε ακουσει κατι τοσο αθλιο να λεγεται;

nak
27-03-2008, 07:13 PM
οταν ο κυβερνητης του 5ου (σεληνη) και του 7ου (ερμης) ειναι στον 3ο οικο, τι σημαινει?

starfish
27-03-2008, 10:07 PM
Καλησπερα. Καποιος αστρολογος καποτε μου ειχε πει κοιτωντας το χαρτη μου, οτι θα γερασω χωρίς τα αγαπημενα μου προσωπα κοντα. Αυτό μου ακουστηκε..τρομαχτικό. Φανταζομαι εβγαλε το συμπερασμά του από τον κρονο που ειναι στον 4ο οικο μου, αναδρομος στους διδυμους. Να προσθεσω οτι ο ερμης βρισκεται στον 10ο στον τοξοτη. Και να σας ρωτησω, εχετε ποτε ακουσει κατι τοσο αθλιο να λεγεται;

Ο Κρονος στον 4ο μπορει να δειχνει αυστηροτητα ή σκληρες συνθηκες στο σπιτι, υπευθυνοτητα για το σπιτι, φροντιδα για τους γονεις απο καθηκον / υποχρεωση. Προβληματα απο την ακαταλληλοτητα του σπιτιου. Οντας στους Διδυμους, περιοριζει / σοβαρευει την νοητικη δραση και την εκφραση. Μπορει να δινει και μια ταση για καταθλιψη και ολα αυτα εξ αιτιας των συνθηκων στην οικογενεια. Ομως μπορει καλλιστα να δειχνει και ωριμοτητα που αποκτηθηκε προωρα λογω των παραπανω ή να συμμαζευει ενα διδυμισιο οικογενειακο περιβαλλον.
**Η αληθεια ειναι οτι τετοιες ερμηνειες ειναι παρακινδυνευμενες και απολυτες!! Μακαρι να γερασεις με τα αγαπημενα σου προσωπα και να ζει ακομη αυτος ο αστρολογος για να πας να του δειξεις ποσο λαθος εκανε!!:bigsmile::bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
27-03-2008, 10:18 PM
οταν ο κυβερνητης του 5ου (σεληνη) και του 7ου (ερμης) ειναι στον 3ο οικο, τι σημαινει?

Ότι οι επιρροές των οίκων αυτών συνδυάζονται μεταξύ τους. Π.χ. παίρνετε χαρά (5ος οίκος) από τα πρόσωπα στη γειτονιά σας ή τους στενούς συγγενείς σας (αδέλφια, ξαδέλφια). Ή συνεργάζεστε αρμονικά και μπορείτε να βασιστείτε (7ος οίκος) σε αυτά τα πρόσωπα. Παίζουν πολλές παραλλαγές...

dream_on
28-03-2008, 01:13 PM
**Η αληθεια ειναι οτι τετοιες ερμηνειες ειναι παρακινδυνευμενες και απολυτες!! Μακαρι να γερασεις με τα αγαπημενα σου προσωπα και να ζει ακομη αυτος ο αστρολογος για να πας να του δειξεις ποσο λαθος εκανε!!:bigsmile::bigsmile:[/QUOTE]

Καλημερα!
Starfish, πιστευω οτι τετοια πραγματα απλα δε λεγονται!!! Ανευθυνότητα και αλαζονεια, ενας πολυ κακος συνδυασμός για καποιον που εχει _εστω_ αυτη τη λιγη " εξουσια".

veatriki
05-04-2008, 10:17 PM
γεια σας ειμαι αρκετα ασχετη και θελω μια βοηθεια,οταν δεν ξερουμετην ωρα γεννησεως πως γνωριζουμε τους οικους?

*Astropeleki*
05-04-2008, 11:04 PM
γεια σας ειμαι αρκετα ασχετη και θελω μια βοηθεια,οταν δεν ξερουμετην ωρα γεννησεως πως γνωριζουμε τους οικους?

Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν μπορούμε να ξερουμε τον ωροσκόπο, άρα δεν μπορουμε να ξερουμε και την οικοθεσία του ωροσκοπιου μας. Συνηθως, οι αστρολόγοι τοποθετουν Ήλιο και Ωροσκόπο στον 1ο οίκο (Επομένως, είσαι Αιγόκερως, οπότε 1ος οίκος στον Αιγόκερω, 2ος στον Υδροχόο, 3ος στους Ιχθείς και ούτω καθ' εξής). Αλλά ειναι συγκεκριμενο συστημα αυτο... Υπαρχουν τροποι να βρεις τον ωροσκοπο, αν ξερεις κατα προσεγγιση την ωρα γεννησης. Αλλα αυτο ειναι μια επόπονη δουλειά που μονο ενας αστροόγος μπορει να το κανει....

Aries&Libra
22-08-2008, 05:34 PM

Επειδή ο άντρας μου έχει ανάδρομο Κρόνο στους Διδύμους στον 4ο οίκο, ο αστρολόγος "δάσκαλος" μου, απλά του είπε ότι καλείται να δουλέψει ο ίδιος σκληρά να χτίσει γερά θεμέλια προκειμένου να κάνει οικογένεια και κατ' επέκταση να πετύχει στη συνέχεια αυτά που ζητάει από τη ζωή του. Αυτή η θέση του Κρόνου δείχνει και μακροζωία. Δείχνει επίσης και κάποια δυσκολία στην απόκτηση σπιτιού. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο...

Σχετικά με τον κυβερνήτη του 5ου να βρίσκεται στον 12ο, μπορεί να σημαίνει και τάση για κρυφές σχέσεις, ή και κάποια σχέση με παντρεμένο.

Ο Ουρανός στον 12ο δείχνει μεταξύ άλλων, ένα άτομο που ενώ ίσως να είναι σοβαρό, οι "κρυφές" του φαντασιώσεις μπορεί να είναι επαναστατικές, ή εκκεντρικές...

Σε μια συναστρία, ο Ήλιος στον 10ο, φωτίζει και προβάλει τους στόχους του άλλου.

Επίσης, ένας Ήλιος στον 12ο, μπορεί να δίνει άτομο που προτιμά να μην κινείται στα φώτα των προβολέων αλλά πιο παρασκηνιακά, όπως και ότι θα έπρεπε να λειτουργήσει φιλανθρωπικά, δηλαδή να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το καλό των άλλων.

libraD
26-08-2008, 04:11 AM
Πρώτη φορά ακούω ότι ο δέκατος οίκος σχετίζεται με πεπρωμένο,έχω την εντύπωση ότι με παλαιό κάρμα σχετίζεται ο δωδέκατος οίκος αλλά αν γνωρίζει κάποιο άλλο μέλος ας βοηθήσει.
Περιγράφει το είδος των επιρροών,τα μαθήματα που μας δίνει ο γονέας του αντίθετου φύλλου (αν και περισσότερο ταυτίζεται με τον πατέρα και σε λίγες φόρες με την μητέρα) καθώς και πως τον βιώνουμε,πέρα από τις υπόλοιπες ιδιότητες του.

Ναι είναι γεγονός ότι ο 10ος σχετίζεται με το πεπρωμένο λόγω Κρόνου (Κρόνος-Αιγόκερως-10ος οίκος) εκτός δηλαδή από την επαγγελματική αναρρίχηση. Γι'αυτό π.χ αν ο Κρόνος κάποιου ανθρώπου πέφτει στο 10ο οίκο μας έχει και την έννοια του πεπρωμένου και ανάγεται η σχέση μας με αυτό τον άνθρωπο από τις πιο σημαντικές της ζωής μας.

Φιλικά libraD:love:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
26-08-2008, 11:56 AM
[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]Επειδή ο άντρας μου έχει ανάδρομο Κρόνο στους Διδύμους στον 4ο οίκο, ο αστρολόγος "δάσκαλος" μου, απλά του είπε ότι καλείται να δουλέψει ο ίδιος σκληρά να χτίσει γερά θεμέλια προκειμένου να κάνει οικογένεια και κατ' επέκταση να πετύχει στη συνέχεια αυτά που ζητάει από τη ζωή του. Αυτή η θέση του Κρόνου δείχνει και μακροζωία. Δείχνει επίσης και κάποια δυσκολία στην απόκτηση σπιτιού. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο...

Εχω στο γενεθλειο μου κρονο στον 4ο[ Υδροχοο ]εχουν καλη σχεση τα δυο τους αλλα σταθερο ζωδιο που σημαινει οτι τα προβληματα του εγγαμου βιου ηταν τρομερα δυσκολα[16 εγω-17 αυτος] και το ονειρο αποκτησης κατοικιας απλα ονειρο :cry:Παντρευτηκαμε το 79 το ωροσκοπιο του γαμου εχει παλι κρονο 4ο οικο στην παρθενο :nuts:εργαστηκαμε πολυ πανω στο θεμα οικογενειας και για την σταθεροτητα αυτου και πηραμε την αμοιβη μας!!!:love:Οσο για το ονειρο αποκτησης σπιτιου;; Αγαπητα μελη ειναι απιστευτη η αστρολογια με την επιστροφη του κρονου στην παρθενο μετα απο 29 χρονια γαμου περυσι τετοιο καιρο αγορασαμε σπιτι !!!πεστε μου αγαπητα μελη αν αυτο δεν ειναι η σταθεροτητα του κρονου ο οποιος αργει αλλα σε ανταμοιβει στο τελος ,τι ειναι;πηρα ενα σπιτι ονειρεμενο ,οπως πιστευω οτι εβαλε το χερι του και η επισκεψη του Δια κυβερνητης μου.:love: στον 2ο οικο τοξοτης που σχετιζεται με οικονομικα ,παρε δωσε ,γενικα με την κτιση.
Υ.Γ.οπως λεει και το αγαπητο μελος παραπανω τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο ,αρκει να δουλεψεις πανω σε αυτο ...οτι και να ειναι αυτο...το συμπαν θα σε επιβραβευσει :bigsmile:
με σεβασμο προς ολους Δεσποινα-Κουκι

safari
26-08-2008, 07:44 PM
Καλησπέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ο 4ος οίκος θεωρείται και ως υπόγειος και πως ορίζεται αυτό?Ευχαριστώ

skytree
26-08-2008, 08:00 PM
Καλησπέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ο 4ος οίκος θεωρείται και ως υπόγειος και πως ορίζεται αυτό?Ευχαριστώ

Γιατί είναι το κατώτατο σημείο του χάρτη, βρίσκεται αντίθετα από το Μεσουράνημα που είναι το ανώτατο και θεωρείται πως εκεί είναι η βάση μας, οι ρίζες μας.Αν κατάλαβα καλά τη λέξη ''υπόγειος''..

KatMad4BAd
30-08-2008, 01:22 AM
Γεια σας :bigsmile:
Όταν 2 άτομα σε ερωτική συναστρία έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ζώδια στους οίκους με μόνη διαφορά τις μοίρες, τι πάει να πει;

Ευχαριστώ πολύ!

white diamond
30-08-2008, 03:35 PM
αν στον 4 έχουμε ακμή ταύρου...και χειρωνα και ερμη...αυτο σημαινει βιαιο/επωδυνο τελος; (θανατο)

Μητσάκος
30-08-2008, 04:03 PM
αν στον 4 έχουμε ακμή ταύρου...και χειρωνα και ερμη...αυτο σημαινει βιαιο/επωδυνο τελος; (θανατο)
Καλή ερώτηση :nuts:
Εσείς τι λέτε, παιδιά;

giannas
30-08-2008, 04:31 PM
Γιατι βιαιο θανατο?ο χειρωνας στον 4 εχει σχεση με τα τραυματα που εχουμε μεσα απο την οικογενεια.Διχνει συναισθηματα απορριψης και νιωθεις απομακρισμενος απο την οικογενεια.Αυτο μπορει να σε κανει να μαζεψεις δυναμεις και να τις μοιραστεις βοηθοντας ανθρωπους με παρομοια βιωματα.
Οσο για τον χειρωνα στον ταυρο διχνει ελλειψη αυτοεκτιμησης που οδηγει συνηθως στην προσπαθεια αποκτησεις ασφαλειας συνηθως υλικης.Επισης διχνει ανθρωπο που νιωθει αβολα με το φυσικο του σωμα και που μαθενοντας να συμφιλιονετε με αυτο του δινετε η δυνατοτητα να γινει θεραπευτης των αλλων.
Οσο για τον ερμη μεσα στον 4 διχνει οτι η μαθησιακη κλιση καθοδηγητε συνηθως απο καποιο γονεα υπαρχει μια νοητικη ανισηχια για περισσοτερες γνωσεις που μετα το δευτερο μισο της ζωης ενδεχετε και να τις μοιραστει με ανθρωπους των ιδιων εμπειριων και τραυματων(χειρωνας)
Δεν μπορω να διακρινω βιαιο θανατο,εκτος αν κατι μου διαφευγει.

starfish
30-08-2008, 04:31 PM

Απο που βγαζεις αυτο το συμπερασμα???:nuts::nuts:

Dell Piero
30-08-2008, 04:37 PM
Εμείς ετοιμάζουμε ΤΟ συνέδριο.
(εκεί να δεις κα(ι)μμένους Ποσειδώνες, σε ΟΛΟΥΣ τους οίκους)

Καλή ερώτηση :nuts:
Εσείς τι λέτε, παιδιά;

white diamond
30-08-2008, 04:40 PM
Απο που βγαζεις αυτο το συμπερασμα???:nuts::nuts:

προφανώς εγώ κάτι δεν κατάλαβα καλα...ο 4 οίκος δεν δείχνει το πώς τελειώνουμε πράγματα και πώς θα περάσουμε τα τελευταια χρόνια της ζωής μας;...:weird::unsure:

white diamond
30-08-2008, 04:41 PM
Γιατι βιαιο θανατο?ο χειρωνας στον 4 εχει σχεση με τα τραυματα που εχουμε μεσα απο την οικογενεια.Διχνει συναισθηματα απορριψης και νιωθεις απομακρισμενος απο την οικογενεια.Αυτο μπορει να σε κανει να μαζεψεις δυναμεις και να τις μοιραστεις βοηθοντας ανθρωπους με παρομοια βιωματα.
Οσο για τον χειρωνα στον ταυρο διχνει ελλειψη αυτοεκτιμησης που οδηγει συνηθως στην προσπαθεια αποκτησεις ασφαλειας συνηθως υλικης.Επισης διχνει ανθρωπο που νιωθει αβολα με το φυσικο του σωμα και που μαθενοντας να συμφιλιονετε με αυτο του δινετε η δυνατοτητα να γινει θεραπευτης των αλλων.
Οσο για τον ερμη μεσα στον 4 διχνει οτι η μαθησιακη κλιση καθοδηγητε συνηθως απο καποιο γονεα υπαρχει μια νοητικη ανισηχια για περισσοτερες γνωσεις που μετα το δευτερο μισο της ζωης ενδεχετε και να τις μοιραστει με ανθρωπους των ιδιων εμπειριων και τραυματων(χειρωνας)
Δεν μπορω να διακρινω βιαιο θανατο,εκτος αν κατι μου διαφευγει.

σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου!

starfish
30-08-2008, 04:49 PM
προφανώς εγώ κάτι δεν κατάλαβα καλα...ο 4 οίκος δεν δείχνει το πώς τελειώνουμε πράγματα και πώς θα περάσουμε τα τελευταια χρόνια της ζωής μας;...:weird::unsure:

Μπορεις και ςδω να διαβασεις για τον Χειρωνα σε ζωδια και οικους! :bigsmile:
http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/1501-%F7%E5%DF%F1%F9%ED-%EF-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%DE%F2-%E5%F1%EC%E7%ED%E5%DF%E1-%F3%F4%E1-%E6%FE%E4%E9%E1-%EA%E1%E9-%F4%EF%F5%F2-%EF%DF%EA%EF%F5%F2.html?highlight=%F7%E5%E9%F1%F9% ED

vikoza
10-11-2008, 11:40 PM
Γεια σας,
είμαι νέο μέλος με λίγες γνώσεις στην αστρολογία που πιστεύω ότι με τη βοήθειά σας θα τις διευρύνω. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο εξής: αν εγώ είμαι το τρίτο παιδί στην οικογένειά μου και έχω ένα αδελφό μεγαλύτερο(1ο παιδί) και μια αδελφή μεγαλυτερη(2ο παιδί) και ένα αδελφό και μία αδελφή μικρότερη, αντίστοιχα 4ο και 5ο παιδί, τότε ποιος οίκος αντιπροσωπεύει το κάθε παιδί ? Σας ευχαριστώ :)

cancerian
11-11-2008, 02:59 AM
Γεια σας,
είμαι νέο μέλος με λίγες γνώσεις στην αστρολογία που πιστεύω ότι με τη βοήθειά σας θα τις διευρύνω. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο εξής: αν εγώ είμαι το τρίτο παιδί στην οικογένειά μου και έχω ένα αδελφό μεγαλύτερο(1ο παιδί) και μια αδελφή μεγαλυτερη(2ο παιδί) και ένα αδελφό και μία αδελφή μικρότερη, αντίστοιχα 4ο και 5ο παιδί, τότε ποιος οίκος αντιπροσωπεύει το κάθε παιδί ? Σας ευχαριστώ :)

Αγαπητη vikoza

η απορια σου για μια στιγμη βραχυκυκλωσε τους νευροδιαβιβαστες μου. Ειναι ευλογη η απορια σου ωστε να τοποθετησεις ηλικια τα αδερφια σου με βαση τους οικους. Πραγματικα την απορια σου δεν την ειχα σκεφτει ποτε , αν δηλαδη θα μπορουσαμε να τοποθετησουμε σε καθε οικο και ενα απο τα αδερφια. Το κοβω ομως κομματακι χλωμο (ας με διορθωσουν τα πιο εμπειρα μελη) .

Γενεθλιακα ΟΛΟΣ ο χαρτης αντιπροσωπευει εσενα.Καθε οικος και ενα κομματι απο την ζωη σου . Τα αδερφια ομως αναμμεσα απο τα 12 κομματια ( οικους ) του γενεθλιου αντιπροσωπευονται απο τον 3ο οικο. Δεν νομιζω οτι μεσα στο χαρτη μπορουμε να δουμε ΟΛΑ τα αδερφια ως μοναδες , απλα τα βλεπουμε ως συλλογικη εννοια , αν δεν κανω λαθος (θα ξεχασω και αυτα που ξερω) !

Αν σε βοηθαω :
1oς = ΕΣΥ
3ος = Αδερφια
4ος = Μπαμπας ( αγορι ) - Μαμα (Κοριτσι)
5ος = Παιδια
6ος = Θειοι (αδερφια των γονεων) (Αναλογα με τον 4ο )
7ος = Συντροφος - Ανηψια(παιδι αδερφου) - Γονεας του γονεα σου (αναλογα το φυλο )
9ος = Αδερφια του συντροφου - Ξαδερφια εξ' αγχιστειας- Εγγονια (δικα σου)
10ος = Μπαμπας (Κοριτσι) - Μαμα ( αγορι )

και ουτο καθεξης !!! (αν εχω κανει κανα λαθος διορθωστε με ! :bigsmile: αλλα οπως γνωριζετε παει αναλογος το φυλο )

Ελπιζω να βοηθησα !
με εκτιμηση Cancerian

Τίνα Ζαχαριάδου
11-11-2008, 03:13 AM
Συμφωνω σε ολα με μια παραπανω διευκρινηση. Οτι αυτο με τους παραγωγους οικους θα μπορουσε να ισχυει σε χαρτη Γονεα.:unsure:Νομιζω

cancerian
11-11-2008, 03:16 AM
Συμφωνω σε ολα με μια παραπανω διευκρινηση. Οτι αυτο με τους παραγωγους οικους θα μπορουσε να ισχυει σε χαρτη Γονεα.:unsure:Νομιζω

Οταν εννοεις χαρτη γονεα ? Γιατι θεωρω οτι οι περισσοτεροι εχουμε παππου - γιαγια - θειους - ξαδερφια ...

Τίνα Ζαχαριάδου
11-11-2008, 03:42 AM
Οταν εννοεις χαρτη γονεα ? Γιατι θεωρω οτι οι περισσοτεροι εχουμε παππου - γιαγια - θειους - ξαδερφια ...

Αυτο που εννοω ειναι στον γενεθλιο καποιου πχ οτι μπορει να φανει το πρωτο παιδι στον πεμπτο το δευτερο σε εβδομο.κτλ δηλ απο τους παραγωγους αλλα και παλι ειπα νομιζω,που σημαινει οτι δεν ειμαι σιγουρη.

giannas
11-11-2008, 08:26 AM
Γεια σας,

Απο τον δικο σου χαρτη ο 1 οικος εισαι εσυ,ο αμμεσος μεγαλυτερος αδελφος σου ειναι ο 11(δηλαδη ο11 σου θα ειναι ο πρωτος οικος της αδελφης σου) και ο 9 οικος σου θα ειναι ο δευτερος μεγαλυτερος αδελφος σου.Ο 3 οικος σου θα ειναι ο πρωτος μικροτερος αδελφος σου και τελος ο 5 ο δευτερος μικροτερος αδελφος σου
Αν κοιταζεις τον χαρτη της μητερας ή του πατερα σου ο 5 οικος ειναι γενικα τα παιδια και ειδικοτερα το πρωτο ,ο 7 το δευτερο ,ο 9 το τριτο κ.τ.λ.
Ελπιζω να εγινα κατανοειτη.:bigsmile:

vikoza
11-11-2008, 04:43 PM
Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα εσένα giannas:love:

vikoza
11-11-2008, 04:51 PM
Αγαπητή Έρση,
έχεις πολύ δίκιο με τα παιδιά ισχύει αυτό. δηλ. το πρώτο παιδί είναι ο 5ος οίκος, το δεύτερο ο 7ος κ.ο.κ. Το θέμα με τα αδέλφια με μπέρδευε όταν υπάρχουν μεγαλύτερα και μικρότερα. :)

LAHTARA
13-12-2008, 12:19 AM
Αγαπητέ κ. Αντωνίου, γεια σας.
Οι απαντήσεις σας είναι πολύ κατανοητές, συγχαρητήρια.
ο έβδομος οίκος μου( είμαι γεννημένη 01-06-1968) είναι στους ιχθείς, το ίδιο και του συντρόφου μου(είναι γεννημένος 14-10-1973). Έχω ήδη έναν γάμο που "διαλύθηκε". θα με βρεί και άλλο κακό;

kara
13-01-2009, 01:38 PM
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ?

Μητσάκος
13-01-2009, 02:23 PM
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ?

Εδώ: http://www.myhoroscope.gr/natalchart.php :bigsmile:

πενυ
13-01-2009, 06:19 PM
Καλησπέρα σας!Διάβασα στην πρώτη σελίδα για τον 4ο οίκο πως αναφέρεται στα γεράματα.Εμένα έχει ακμή στον Τοξότη και εμπεριεχόμενο τον Αιγόκερω,πράγμα που κάνει κυβερνήτη το Δία και συγκυβερνήτη τον Κρόνο.Αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε σύνοδο ακριβείας και στον 1ο οίκο,σε 11 μοίρες απόσταση από τον Ωροσκόπο(29,35 της Παρθένου).Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον 4ο οίκο?Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

envogue
13-01-2009, 08:44 PM
καλή χρονια ειμαι καινουργια στο γεν.χαρτη τι κοιταμε τους οικους στους πλανητες ή τους οικους στο ζωδιο που αντιστοιχοι και οταν καποιοι πλανητες εχουν ιδιους οικους πως ερμηνευτε ειναι σημαντικη επιρροη?

piccola
01-02-2009, 04:54 PM
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: δεδομένου ότι ο 10ος οίκος αντιπροσωπεύει την επαγγελματική μας σταδιοδρομία και το μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να φτάσουμε, τι συμπέρασμα μπορούμε να συνάγουμε όταν υπάρχει Ήλιος, Σελήνη και Ερμής στους Διδύμους στον 10ο; Σημαίνει ότι δίνει κάποιος πολύ μεγάλη σημασία στο κύρος και στην καταξίωση γενικότερα ή ότι θα έχει επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα;

Ευχαριστώ!:bigsmile:

Μητσάκος
01-02-2009, 08:30 PM
καλή χρονια ειμαι καινουργια στο γεν.χαρτη τι κοιταμε τους οικους στους πλανητες ή τους οικους στο ζωδιο που αντιστοιχοι και οταν καποιοι πλανητες εχουν ιδιους οικους πως ερμηνευτε ειναι σημαντικη επιρροη?
O πλανήτης αντιπροσωπεύει την ενέργεια.
Το ζώδιο αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστεί η ενέργεια.
Ο Οίκος αντιπροσωπεύει τον χώρο που θα εκφραστεί η ενέργεια.
Τουτέστιν, τα κοιτάμε όλα και συνδυαστικά

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: δεδομένου ότι ο 10ος οίκος αντιπροσωπεύει την επαγγελματική μας σταδιοδρομία και το μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να φτάσουμε, τι συμπέρασμα μπορούμε να συνάγουμε όταν υπάρχει Ήλιος, Σελήνη και Ερμής στους Διδύμους στον 10ο; Σημαίνει ότι δίνει κάποιος πολύ μεγάλη σημασία στο κύρος και στην καταξίωση γενικότερα ή ότι θα έχει επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα;
Ευχαριστώ!:bigsmile:
Περισσότερο στο πρώτο.

LAHTARA
06-02-2009, 04:40 PM
Γεια σας :bigsmile:
Όταν 2 άτομα σε ερωτική συναστρία έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ζώδια στους οίκους με μόνη διαφορά τις μοίρες, τι πάει να πει;

Ευχαριστώ πολύ!

Έχω την ίδια απορία με την KatMad4BAd.
Σας ευχαριστώ..

Μητσάκος
06-02-2009, 04:54 PM
Έχω την ίδια απορία με την KatMad4BAd.
Σας ευχαριστώ..
Αν έχουν τα ίδια ζώδια στους ίδιους Οίκους, μάλλον έχουν τον ίδιο ωροσκόπο :cheesy:

soraja
07-02-2009, 04:37 PM
Καλησπερα σας! Θα ηθελα να ρωτησω οταν εχεισ αδειους οικους χωρις κανενα πλανητη τι σημαινει? Π.χ ειναι αδειος ο 10ο οικος (π αφορα τα επαγγελματικα),ή ο 1ο οικος, 2ο οικος, 4ο οικος, 3ο οικος......?? Ευχαριστω πολυ!!!!!!!

kiaRRa
07-02-2009, 04:55 PM
Καλησπερα σας! Θα ηθελα να ρωτησω οταν εχεισ αδειους οικους χωρις κανενα πλανητη τι σημαινει? Π.χ ειναι αδειος ο 10ο οικος (π αφορα τα επαγγελματικα),ή ο 1ο οικος, 2ο οικος, 4ο οικος, 3ο οικος......?? Ευχαριστω πολυ!!!!!!!

Αν κάποιος/οι οίκοι είναι άδειοι από πλανήτες, τότε χρωματίζεται η ενέργεια τους από την ακμή τους.

Παρομοια συζήτηση για αυτό το θέμα είχε γίνει ξανά εδώ (http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4430-%DC%E4%E5%E9%EF%E9-%EF%DF%EA%EF%E9.html)
Αλλά και με την "αναζήτηση" μπορείς να βρεις ακόμα περισσότερα σχετικά θεματα και συζητήσεις. :bigsmile:

apple5
08-02-2009, 01:38 PM
Έχω διάβασει οτι ο 11ος οίκος είναι ο οίκος που αφορα τις φιλιες και τους στοχους.
Εγω ποτε δεν ειχα τους πολλους φιλους και της μεγαλες παρεες,(αν και θα ηθελα) επισης ποτε δε βαζω στοχους αν και εχω ερμη(ταυρος), αφροδιτη(διδυμοι), σεληνη(διδυμοι), και ηλιο(διδυμοι) στον 11ο επισης η ακμη του 11ου κανει συνοδο με το δια(ταυρος) με ανοχη
00° 49. Επισης ο κυβερνητης του 11ου βρισκετε στον 11ο. Τι μπορει να φταιει ο ωροσκοπος καρκινος που κανει συνοδο με τον κρονο με ανοχη 3.79 ή μηπως το εξαγωνο κρονου αφροδιτης με ανοχη 4.43.Επισης η σεληνη μου κανει συνοδο με την ακμη του 12ου ανοχη περιπου 1 μοιρα.
τι μπορει να φταιει?

cancerian
08-02-2009, 01:51 PM
Έχω διάβασει οτι ο 11ος οίκος είναι ο οίκος που αφορα τις φιλιες και τους στοχους.
Εγω ποτε δεν ειχα τους πολλους φιλους και της μεγαλες παρεες,(αν και θα ηθελα) επισης ποτε δε βαζω στοχους αν και εχω ερμη(ταυρος), αφροδιτη(διδυμοι), σεληνη(διδυμοι), και ηλιο(διδυμοι) στον 11ο επισης η ακμη του 11ου κανει συνοδο με το δια(ταυρος) με ανοχη
00° 49. Επισης ο κυβερνητης του 11ου βρισκετε στον 11ο. Τι μπορει να φταιει ο ωροσκοπος καρκινος που κανει συνοδο με τον κρονο με ανοχη 3.79 ή μηπως το εξαγωνο κρονου αφροδιτης με ανοχη 4.43.Επισης η σεληνη μου κανει συνοδο με την ακμη του 12ου ανοχη περιπου 1 μοιρα.
τι μπορει να φταιει?

Aγαπητη apple5

στην Αστρολογια δεν "φταιει" κατι...Τα παντα ειναι τασεις , στο τελος εμεις "φταιμε" και οι επιλογες μας.... Αν καποιο μελος σου ελεγε οτι οντως υπαρχει καποιο προβλημα με αυτες τις οψεις , τοτε τι θα εκανες ? Aυριο η στο επομενο λεπτο θα γινοσουν κοινωνικη ? Θαρρω πως οχι... Επομενως δεν υπαρχει σημασια αν "φταιει" μια οψη .... Το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε για να την διοχετευσουμε σε παραγωγικες οδους.

με εκτιμηση
cancerian

Saturnalis
09-02-2009, 12:52 PM
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ,ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 12-6-8 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο 1 ΟΙΚΟς ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ). ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ Ο ΚΡΟΝΟΣ,ΟΧΙ ΤΟΣΟ Ο 4 ΟΙΚΟΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ SATYRNALIS

Saturnalis
09-02-2009, 12:53 PM
:embarrest
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ,ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 12-6-8 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο 1 ΟΙΚΟς ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ). ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ Ο ΚΡΟΝΟΣ,ΟΧΙ ΤΟΣΟ Ο 4 ΟΙΚΟΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ SATYRNALIS

Τίνα Ζαχαριάδου
09-02-2009, 01:23 PM

Αγαπητη Saturnalis

Ο Κρονος εχει χρονοκρατορια 30 ετη,απο το 68ο ετος μεχρι και το τελος της ζωης μας και πραγματικα δειχνει την γεροντικη μας ηλικια κυριως, με την εννοια του τι αποκομισαμε
στην ζωη μας γενικα κ πιο ειδικα θα ελεγα μετα την χρονοκρατορια του Δια ( σοφια), δειχνει την ωριμανση, την καταξιωση, την συνεση κ το που φτασαμε μετα απο ολη αυτην την διαδρομη, τα τελευταια χρονια της ζωη μας ομως κ πως θα τα περασουμε το δειχνει ο τεταρτος οπως επισης κ τα πρωτα.

island
15-02-2009, 03:34 AM
δεν εχω καταλαβει αυτο σχετικα με τους κενους οικους Δηλαδη οι θεσεις οικων κενες η οι ακμες των οικων?

ασχετο?

Δείμων
15-02-2009, 04:26 AM
Κενός είναι ένας οίκος ο οποιος από εκεί που αρχίζει μέχρι εκεί που τελειώνει στον χάρτη δεν έχει κάποιον πλανήτη (ή άλλο στοιχείο) μέσα του.

Ακμή του οίκου είναι το σημείο από το οποίο ο οίκος αρχίζει. Συνήθως είναι πάρα πολύ δύσκολο στο σημείο αυτό ακριβώς να βρίσκεται κάποιος πλανήτης, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κενές ακμές. Για την ακρίβεια, με αυτή την έννοια σχεδόν όλες οι ακμές είναι άδειες!

Ο κάθε οίκος αντιπροσωπεύει έναν τομέα της ζωής μας, και όπως λέει το άρθρο στο τέλος του εάν μέσα σε κάποιον οίκο δεν υπάρχει πλανήτης κοιτάμε σε ποιό ζώδιο βρίσκεται η ακμή του οίκου (από πού αρχίζει ο οίκος) και ύστερα ψάχνουμε ποιός πλανήτης είναι ο κυβερνήτης του εν λόγω ζωδίου που βίσκεται η ακμή. Μετά, βλέπουμε πρώτα σε ποιόν οίκο βρίσκεται ο κυβερνήτης πλανήτης, και ύστερα σε ποιό ζώδιο και τι όψεις κάνει για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για τον τομέα του οίκου που εξετάζουμε.

Πιστεύω να στα είπα αρκετά απλά :-)

island
17-02-2009, 01:03 AM
σ ευχαριστω πολυ.νομιζω πως κατι καταλαβα.Στον χαρτη μου ειναι κενοι οι εξης οικοι 1,2,3,7 &11(οχι και λιγοι) ο πρωτος οικος για παραδειγμα αρχιζει απο τον τοξοτη που ειναι και ο οροσκοπος μου.Στην ακμη ομως υδροχοου & αιγοκερω υπαρχουν πλανητες.Και ειναι στην τελευταια μοιρα του αιγοκερω εχει επιρροες απο τον υδροχοο?Για την ακριβει εκει υπαρχει ο κληρος της τυχης.Στον 3ο μου οικο τωρα που ειναι ο υδροχοος και κυβερνητης του ο ουρανος.Ο ουρανος ειναι στη παρθενο.Δηλαδη τι μπορει να δειχνει αυτο? Οτι επικοινωνω με τα στοιχεια που μου δεινει ο ουρανος απο την παρθενο?

island
17-02-2009, 01:07 AM
επισης ο ουρανος ειναι στον 10 οικο.

giannas
17-02-2009, 09:16 AM
σ ευχαριστω πολυ.νομιζω πως κατι καταλαβα.Στον χαρτη μου ειναι κενοι οι εξης οικοι 1,2,3,7 &11(οχι και λιγοι) ο πρωτος οικος για παραδειγμα αρχιζει απο τον τοξοτη που ειναι και ο οροσκοπος μου.Στην ακμη ομως υδροχοου & αιγοκερω υπαρχουν πλανητες.Και ειναι στην τελευταια μοιρα του αιγοκερω εχει επιρροες απο τον υδροχοο?Για την ακριβει εκει υπαρχει ο κληρος της τυχης.Στον 3ο μου οικο τωρα που ειναι ο υδροχοος και κυβερνητης του ο ουρανος.Ο ουρανος ειναι στη παρθενο.Δηλαδη τι μπορει να δειχνει αυτο? Οτι επικοινωνω με τα στοιχεια που μου δεινει ο ουρανος απο την παρθενο?

Αρχικα να σου πω οτι ο κληρος της τυχης ειναι ενα θεωριτικο σημειο και οχι πλανητης.Ακομα και αν ενας πλανητης βρησκετε στην 29 μοιρα οποιουδηποτε ζωδιου εχει τα χαρακτηριστικα και τις ιδιοτητες αυτου του ζωδιου και οχι του επομενου,ακομα και αν λογο της μοιρας ,η οποια ειναι αναιρετικη ,δεν βγαινουν ολα αυτα τοσο καλα ή βγαινουν σπασμωδικα.
Η ακμη του 3 οικου στον υδροχοο διχνει τον τροπο που επικοινωνεις αλλα και το ειδος των σχεσεων με τα αδελφια σου,γειτονες κτλ...δηλαδη μπορει να φενεσαι απομακρη,να μην εχεις αμμεση επαφη με αυτους,να θελεις χωρο σε αυτες τις σχεσεις...ο ουρανος εκτος απο τον οικο και το ζωδιο θα πρεπει να εξεταστει και αναλογα τις οψεις που κανει με αλλους πλανητες για να σου δωσει επιπλεον πληροφοριες.Επισης θα πρεπει να εξετασεις και τον κρονο,ως κλασσικος κυβερνητης του υδροχοου,παλι με τον ιδιο τροπο(οικος,ζωδιο,οψεις)
Ελπιζω να βοηθησα λιγο....

giannas
17-02-2009, 09:17 AM
μπηκε δυο φορες η απαντηση.....την εσβησα την δευτερη ....αλλα εμεινε το ποστ...αν θελετε βγαλτε το

Ευτυχία
17-02-2009, 09:56 AM
΄Καλημέρα.
Θέλω να ρωτήσω...όταν ακούω τον ωροσκόπο μου ποιά γεγονότα με επηρρεάζουν;
Αυτά που είναι στην ανάλογη μοίρα ή στη αυτά που αντιστοιχούν στην ημέρα γέννησής μου;

Μητσάκος
17-02-2009, 10:47 AM
΄Καλημέρα.
Αυτά που είναι στην ανάλογη μοίρα ή στη αυτά που αντιστοιχούν στην ημέρα γέννησής μου;
Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου.
Πώς τον ...ακούς τον ωροσκόπο σου, ποια γεγονότα αναλογούν σε ποια μοίρα και ποια αντιστοιχούν στην ημερομηνία γέννησης; :wacko:
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;

cancerian
17-02-2009, 11:49 AM
΄Καλημέρα.

Αγαπητη Ευτυχία ,

λεγοντας "ακούω" μαλλον θα εννοεις τις καθημερινες προβλεψεις που γινονται για το ζωδιο του ωροσκοπου σου. Αυτες οι προβλεψεις οπως και εκεινες του ηλιακου ζωδιου ειναι αρκετα γενικες. Αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι οι προβλεψεις πιανουν ενα μεγαλο ευρος μοιρων. Μπορει η αναφορα να γινεται για ολοκληρο το ζωδιο και εσυ να εχεις τον x ωροσκοπο στις τελευταιες μοιρες. Αν οι προβλεψεις θες να ειναι συγκεκριμενες , ετσι ωστε να δεις με ποιον τροπο σε επηρεαζουν οι διελευσεις σου θα πρεπει να συγκεντρωθεις στο προσωπικο γενεθλιο χαρτη σου σε συνδιασμο με τις διελευσεις που παρουσιαζονται .

με εκτιμηση
Cancerian

Ευτυχία
17-02-2009, 12:02 PM
Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου.
Πώς τον ...ακούς τον ωροσκόπο σου, ποια γεγονότα αναλογούν σε ποια μοίρα και ποια αντιστοιχούν στην ημερομηνία γέννησης; :wacko:
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;

Θέλω να πω...παρακολουθώ το πρώτο δεκαήμερο του ωροσκοπίου μου. Υποθέττω πως πρέπει να παρακολουθώ και το αντίστοιχο δεκαήμερο του ωροσκόπου μου;

cancerian
17-02-2009, 12:09 PM
Θέλω να πω...παρακολουθώ το πρώτο δεκαήμερο του ωροσκοπίου μου. Υποθέττω πως πρέπει να παρακολουθώ και το αντίστοιχο δεκαήμερο του ωροσκόπου μου;

... Eξαρταται σε ποιο δεκαημερο ειναι η ακμη του Ωροσκοπου σου . Αλλα για αλλη μια φορα τονιζω την γενικοτητα των δεκαημερων .

Ευτυχία
17-02-2009, 12:17 PM
... Eξαρταται σε ποιο δεκαημερο ειναι η ακμη του Ωροσκοπου σου . Αλλα για αλλη μια φορα τονιζω την γενικοτητα των δεκαημερων .

Ευχαριστώ πολύ, με κάλυψες....

Μητσάκος
17-02-2009, 12:32 PM
Ευχαριστώ πολύ, με κάλυψες....
Για εντελώς προσωπικές, βασισμένες στο δικό σου χάρτη, άμεσες, έγκυρες και έγκυρες προβλέψεις μέσω διελεύσεων, μία είναι η διεύθυνση: http://www.myhoroscope.gr/transits.php

και φυσικά, δωρεάν!!!

:bigsmile:

island
17-02-2009, 09:20 PM
αγαπητη Giannas ευχαριστω που ασχοληθηκες με το θεμα. Για να βρω δηλ. τις επιρροες στον κενο μου οικο ενας απ αυτους ειναι ο3ος που ειναι ουδροχοος. θα κοιταξω τον πλανητη του (ουρανο) ο οποιος βρισκεται στην παρθενο στον 10 οικο.Ο ουρανος μου κανει αντιθεση με σεληνη , τριγωνο με αρη ,εξαγωνο με ποσειδωνα, συνοδο με πλουτωνα, αντιθεση με χειρων, τριγωνο με λιλιθ , και εξαγωνο με ωροσκοπο.
μπορει να εχουν σχεση ολα αυτα με τον 3ο μου οικο?

Astro Liv
17-02-2009, 10:58 PM
Όταν θέλουμε να δούμε to δεύτερo σύζυγος, to 3... pio oiko tha δούμε σas παρακαλώ? To 7 to 9 kai to 11?

Τίνα Ζαχαριάδου
18-02-2009, 12:24 AM
Όταν θέλουμε να δούμε to δεύτερo σύζυγος, to 3... pio oiko tha δούμε σas παρακαλώ? To 7 to 9 kai to 11?

καλησπερα, για τον 2ο συζυγο κοιταμε τον 9ο οικο κ για τον 3ο κοιταμε τον 11ο οικο,
για εμενα ομως η βαση ειναι παντα ο 7ος αφου ολες οι σχεσεις απο εκει φαινονται.

Δείμων
19-02-2009, 01:20 AM
αγαπητη Giannas ευχαριστω που ασχοληθηκες με το θεμα. Για να βρω δηλ. τις επιρροες στον κενο μου οικο ενας απ αυτους ειναι ο3ος που ειναι ουδροχοος. θα κοιταξω τον πλανητη του (ουρανο) ο οποιος βρισκεται στην παρθενο στον 10 οικο.Ο ουρανος μου κανει αντιθεση με σεληνη , τριγωνο με αρη ,εξαγωνο με ποσειδωνα, συνοδο με πλουτωνα, αντιθεση με χειρων, τριγωνο με λιλιθ , και εξαγωνο με ωροσκοπο.
μπορει να εχουν σχεση ολα αυτα με τον 3ο μου οικο?

Ναι, έτσι «δουλεύουν» (εκφράζονται) τα θέματα που αφορούν τα αδέλφια-ξαδέλφια σου, το στενό γενικότερα περιβάλλον εκτός γονείς, την βασική-μέση εκπαίδευση, τα μικρά σου ταξίδια... :) (τομέας του 3ου)

H θέση του Ουρανού δείχνει ότι η καταξίωσή σου (10ος) θα έρθει με τη βοήθεια ή σε συνάρτηση με αδέλφια - στενό περιβάλλον, γείτονες - με μικρές μετακινήσεις ή κάπου κοντά στον τόπο κατοικίας (ή ότι το στενό σου περιβάλλον θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επαγγελματική σου καταξίωση, το ίδιο κάνει). Πιθανόν να ασχοληθείς με την φύση του πλανήτη (σύγχρονες τεχνολογίες, Ίντερνετ, πρωτοπορία, επαναστατικότητα, ανατροπές, εκπλήξεις, ανεξαρτησία - ελεύθερο επάγγελμα) αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την οικολογία (Παρθένος). Η αντίθεση της Σελήνης (συναισθηματικός κόσμος, γυναικείο φύλο) σημαίνει συναισθηματική σύγκρουση με την οικογένειά σου (πιθανον μητέρα) ή εμπλοκή της δικής σου οικογένειας μελλοντικά σε όλα τα παραπάνω, το τρίγωνο του ¶ρη θάρρος δυναμικότητα και ενθουσιασμό στις ιδέες και την πρωτοτυπία αλλά και πιθανόν εξ ίσου δυναμικές ανατροπές και «επαναστάσεις» (Ουρανός) που θα έχουν και σχέση με τα θέματα του 3ου, το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα οραματικό ιδεαλισμό αλλά και ομιχλώδη (ου)τοπία, η αντίθεση με Χείρωνα μαθήματα ζωής που θα πάρεις μέσα από ανατροπές (Ουρανός) της καριέρας σου (10ος) και θα αφορούν//εμπλέκουν τους ανθρώπους//καταστάσεις του 3ου, και το τρίγωνο της Λιλιθ (κρυφά πάθη σκοτεινός ερωτισμός) θα υποβοηθήσει θετικά με τις ιδιότητές της στην εργασία σου που με τη σειρά της, όπως είπαμε στην αρχή, κατά τον χάρτη θα είναι αλληλένδετη με το περιβάλλον του 3.

Όλα τα παραπάνω είναι βασισμένα σε απλούς συνδυασμούς λέξεων - κλειδιών και ιδιοτήτων των οίκων, των ζωδίων, των πλανητών και των όψεων και είναι πολύ περιληπτικά.

Μην ξεχνάμε πως όταν σε ένα σύνολο ερμηνειών από κάποια στοιχεία προσθέσουμε άλλο ένα στοιχείο, οι συνδυασμοί που προκύπτουν για ανάλυση διπλασιάζονται. Αν προσθέσουμε άλλα δύο τετραπλασιάζονται, και άμα προσθέσουμε άλλα τρία τα πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας για να φτάσουμε σε ένα ολικό συμπέρασμα γίνονται οκτώ φορές περισσότερα. Γι αυτό πρέπει να ξεκινάμε πρώτα από τα λίγα, τα βασικότερα, να τα κατανοούμε, και ύστερα σταδιακά στο επί μέρους συνολικό αποτέλεσμα να εμπλέκουμε ένα-ένα τα επόμενα στοιχεία κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στην τελική λύση.

Απλά μαθηματικά δηλαδή... :) :love:

giannas
19-02-2009, 08:08 AM
Πολυ σωστη και πολυ ωραια η αναλυση του Δειμων,
αλλα επισης θα πρεπει να προσθεσω οτι ο ουρανος που κανει συνοδο με το πλουτωνα δινει συχνα το αισθημα του ανικανοποιητου,κανοντας συχνα το ατομο να αλλαξει εκ βαθεων θεματα των οικων που συμμετεχουν.Στην προκειμενη περιπτωση θεματα 10 οικου και επειδη κανει αντιθεση με την σεληνη απο τον 4 οικο,μπορει συχνα να αισθανεται οτι ουτε το κοινωνικο προφιλ που εχει την γεμιζει αλλα και οτι η οικογενεια της δεν την στηριζει ή οτι υπαρχει μια φυσικη ή και ψυχικη αποσταση μεταξυ τους.

Δείμων
19-02-2009, 02:13 PM
Ωχ τον ξέχασα τον Πλούτο! :bigsmile: Βέβαια και μόνο το γεγονός ότι έχουμε να μελετήσουμε 7 όψεις συν τα χαρακτηριστικά δύο οίκων δύο ζωδίων και ενός (όχι και τόσο σαφή μάλιστα) πλανήτη, σημαίνει ότι το κοντινό μας περιβάλλον θα μας απασχολήσει περίπλοκα στη ζωή μας... Αυτό και από μόνο του αποτελεί μία καλή πρόβλεψη//ένδειξη, άσχετα εάν κατορθώσουμε κάποια στιγμή να αποκρυπτογραφήσουμε (decipher) ολόκληρη τη συνάρτηση.

Alaia
06-04-2009, 03:42 AM
Πολύ ωραίο το άρθρο σας, αν και μου γεννά την απορία: όταν λέμε "κυβ΄ερνήτης του οίκου", τι εννοούμε? γιατί στη γενέθλια ανάλυση υπάρχει ένας πίνακας με τους πλανήτες στη σειρά, και δίπλα τους οίκους, από τους οποίους μερικοί επαναλαμβάνονται, πχ ο 2ος οίκος υπάρχει δίπλα στον Δία, στον κρόνο, στον Πλούτωνα και στη Λίλιθ. αυτό τι σημαίνει ακριβώς?

Μητσάκος
06-04-2009, 10:15 AM
Πολύ ωραίο το άρθρο σας, αν και μου γεννά την απορία: όταν λέμε "κυβ΄ερνήτης του οίκου", τι εννοούμε? γιατί στη γενέθλια ανάλυση υπάρχει ένας πίνακας με τους πλανήτες στη σειρά, και δίπλα τους οίκους, από τους οποίους μερικοί επαναλαμβάνονται, πχ ο 2ος οίκος υπάρχει δίπλα στον Δία, στον κρόνο, στον Πλούτωνα και στη Λίλιθ. αυτό τι σημαίνει ακριβώς?

Η ακμή κάθε Οίκου βρίσκεται σε κάποιο ζώδιο. Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο είναι και κυβερνήτης του Οίκου.
Παράδειγμα: Η ακμή του 2ου Οίκου μου είναι στον Ταύρο. Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης του Ταύρου, άρα κυβερνήτης του 2ου Οίκου μου είναι η Αφροδίτη.
Το γεγονός ότι σου αναφέρει τον Δία, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και την Λίλιθ στον 2ο Οίκο σημαίνει ότι αυτοί οι πλανήτες (και η Λίλιθ που δεν είναι πλανήτης αλλά υποθετικό σημείο) στον χάρτη που κοιτάς βρίσκονται στον 2ο Οίκο.
Κάτω από τη στήλη αυτή υπάρχει μία άλλη, η οποία αναφέρει το πού βρίσκεται και η ακμή του κάθε Οίκου. Δες σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η ακμή του 2ου Οίκου και θα βρεις και τον κυβερνήτη του.

zoze
08-04-2009, 07:49 PM
Εμένα με προβληματίζει έντονα ένα μέρος του ωροσκοπίου μου:
- έχω ωροσκόπο ζυγό στις 26 και 30
- πλούτωνα στο Ζυγό στις 26 και 36 δηλ. 1ος οίκος
- Κρόνο πάλι στο Ζυγό στις 21 και 23 δηλ. 12ος οίκος
- ¶ρη πάλι στο Ζυγό στις 18 και 24 δηλ. 12 οίκος

Τώρα θέλω να βγάλω κάποιο νόημα από το γεγονός ότι είναι τόσοι πλανήτες στο Ζυγό και τόσο κοντά. Επίσης ο 12ος οίκος μου αρχίζει πάλι στο ζυγό στις 3 και 1!!! Με μπερδεύει δηλαδή το γεγονός ότι μοιράζομαι ανάμεσα σε 12ο και 1ο οίκο, αν σκεφτεί κανείς ότι επίσης έχω Δία στο σκορπιό στον 1ο οίκο στις 10 και 14 κι επίσης ο ήλιος μου είναι στους Ιχθύες δηλ. 12 ζώδιο!!

Επίσης με μπερδεύει στην ανάλυση που προσπαθώ να κάνω και το γεγονός ότι ο Κρόνος, ¶ρης, Πλούτωνας και Δίας είναι και οι τέσσερεις ανάδρομοι!

Σας μπέρδεψα κι εσάς ε??::blink: :bigsmile:
¶μα υπάρχει κανείς που να μπορεί να βγάλει καμιά άκρη...
ευχαριστώ:bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
08-04-2009, 08:37 PM
Εμένα με προβληματίζει έντονα ένα μέρος του ωροσκοπίου μου:
- έχω ωροσκόπο ζυγό στις 26 και 30
- πλούτωνα στο Ζυγό στις 26 και 36 δηλ. 1ος οίκος
- Κρόνο πάλι στο Ζυγό στις 21 και 23 δηλ. 12ος οίκος
- ¶ρη πάλι στο Ζυγό στις 18 και 24 δηλ. 12 οίκος

Τώρα θέλω να βγάλω κάποιο νόημα από το γεγονός ότι είναι τόσοι πλανήτες στο Ζυγό και τόσο κοντά. Επίσης ο 12ος οίκος μου αρχίζει πάλι στο ζυγό στις 3 και 1!!! Με μπερδεύει δηλαδή το γεγονός ότι μοιράζομαι ανάμεσα σε 12ο και 1ο οίκο, αν σκεφτεί κανείς ότι επίσης έχω Δία στο σκορπιό στον 1ο οίκο στις 10 και 14 κι επίσης ο ήλιος μου είναι στους Ιχθύες δηλ. 12 ζώδιο!!

Επίσης με μπερδεύει στην ανάλυση που προσπαθώ να κάνω και το γεγονός ότι ο Κρόνος, ¶ρης, Πλούτωνας και Δίας είναι και οι τέσσερεις ανάδρομοι!

Σας μπέρδεψα κι εσάς ε??::blink: :bigsmile:

¶μα υπάρχει κανείς που να μπορεί να βγάλει καμιά άκρη...
ευχαριστώ:bigsmile:

μαλλον εσυ μπερδευτηκες αγαπητο μελος:cheesy:
εχεις μια συνοδο πλανητων 1ο και 12 ο οικο οπως και αλλοι
διαβασε λοιπον στα αρθρα που εχει το φορουμ και θα την βρεις την ακρη...
Οσο για τους αναδρομους που λες ολοι σχεδον οι ανθρωποι εχουμε αναδρομους πλανητες
εχει επισης ωραιοτατα αρθρα και για αυτο..
Τωρα για τον ηλιο σου μαλλον στον 5ο σου οικο πρεπει να πεφτει και οχι στον 12 που λες..
αλλα ισως το λες μεταφορικα 12ο ζωδιο που ειναι ο ιχθεις στον ζωδιακο κυκλο..ε;
Ελα μην μπερδευεσε ...ενα,
ενα πιαστα και ξεκινα καλη μου...

zoze
08-04-2009, 11:24 PM
μαλλον εσυ μπερδευτηκες αγαπητο μελος:cheesy:
εχεις μια συνοδο πλανητων 1ο και 12 ο οικο οπως και αλλοι
διαβασε λοιπον στα αρθρα που εχει το φορουμ και θα την βρεις την ακρη...
Οσο για τους αναδρομους που λες ολοι σχεδον οι ανθρωποι εχουμε αναδρομους πλανητες
εχει επισης ωραιοτατα αρθρα και για αυτο..
Τωρα για τον ηλιο σου μαλλον στον 5ο σου οικο πρεπει να πεφτει και οχι στον 12 που λες..
αλλα ισως το λες μεταφορικα 12ο ζωδιο που ειναι ο ιχθεις στον ζωδιακο κυκλο..ε;
Ελα μην μπερδευεσε ...ενα,
ενα πιαστα και ξεκινα καλη μου...

οι ιχθυες ειναι ναι 5ος οικος! το εννοούσα ως 12ο ζώδιο! έχω διαβάσει κάποια άρθρα αλλά μάλλον θέλει να μελετήσω κι άλλα προκειμένου να συνθέσω τη συνολική εικόνα!

Αααα και κάτι ακόμα Δέσποινα!

Είμαι καλός σου...κι όχι καλή σου...:toung: :bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-04-2009, 01:23 AM
οι ιχθυες ειναι ναι 5ος οικος! το εννοούσα ως 12ο ζώδιο! έχω διαβάσει κάποια άρθρα αλλά μάλλον θέλει να μελετήσω κι άλλα προκειμένου να συνθέσω τη συνολική εικόνα!

Αααα και κάτι ακόμα Δέσποινα!

Είμαι καλός σου...κι όχι καλή σου...:toung: :bigsmile:

πω!πω..εισαι αντρας τωρα το ειδα :nuts:
χαιρομαι ιδιαιτερα και συγνωνη ε;:bigsmile:

astrotrella
24-02-2010, 04:40 AM
Εμενα πολυ σκουρα τα πραγματα ετσι?Καταδικασμενη στην αφανεια..Ηλιος και Ερμης στον 12ο οικο στον Ταυρο ακμη 12ου στον Κριο και περιλαμβανεται ολος ο Ταυρος..1ος οικος Ταυτοτητα προσωπικοτητα στους Διδυμους Κυβερνητης Ερμης δηλ δοκιμασιες απο αυτο που βγαζω προς τα εξω 4ος οικος στον Λεοντα και στην παρθενο κυβερνητες ηλιος και ερμης δοκιμασιες μεσα απο την οικογενια και προς το τελος της ζωης και 5ος οικος στην Παρθενο δοκιμασιες μεσα απο τα φλερτ και τα παιδια..Κανω λαθος?Αν εμπεριεχονται καποια αλλα ζωδια σ αυτους τους οικους η υπαρχουν θετικες οψεις πλανητων μπορει να υπαρξει στο μελλον καλυτερευση αυτων των υποθεσεων?

Natalia10
24-02-2010, 03:21 PM
Καλησπερα και απο μενα,ελπιζω να ειστε ολοι καλα:bigsmile:
Πολυ καλο το αρθρο και κατατοπιστικο.
Εχω και εγω δυο αποριες,οποιος μπορει να απαντησει θα ηταν καλοδεχουμενο.
Ο Ηλιος μου (Υδροχοος) βρισκεται στον 8 οικο μου στον οικο του Πλουτωνα.
Η ακμη του 8 οικου ξεκιναει απο τον Υδροχοο ,πλανητης κυβερνητης ο Ουρανος.Ο Ουρανος μου βρισκεται στον 5 οικο στον Τοξοτη.
Η ακμη του 5 οικου μου ξεκιναει απο τον Σκορπιο,πλανητης κυβερνητης ο Πλουτωνας.
ο Πλουτωνας βρισκεται στον 4 οικο σε τριγωνο με τον Ηλιο μου και καμια οψη με τον Ουρανο.
Πως θα μπορουσε να ερμηνευτη ολο αυτο?Φανταζομαι πως εχει σχεση με το αποκρυφο,την διασκεδαση και την οικογενεια?
Απλα δεν μπορω να τα συνδεσω...:embarrest:weird:
Η δευτερη απορια μου αφορα την συναστρια.
Ειχα ακουση μια αστρολογο να λεει πως σε χαρτη συναστριας οι πλανητες του ενος συντροφου στις γωνιακες ακμες του αλλου συντροφου η ανοχη ειναι 5 μοιρες,ειναι πραγματι ετσι?
Και για τις υπολοιπες ακμες η ανοχη ειναι μικροτερη.
Παραδειγμα...Πλουτωνας του ενος (26 μοιρα) βρισκεται στον 8 οικο του αλλου,ο ο ποιος οικος τελειωνει στην 27 μοιρα.Αρα ο Πλουτωνας επειρεαζει τον 8 οικο του αλλου η και τον 8 και τον 9 οικο?

Φιλικα:bigsmile:

popininja
28-03-2010, 09:22 PM
:laugh:
πολύ κατανοητό!
ευχαριστώ!

mimimi
06-04-2010, 12:58 PM
γεια σας! χρονια πολλα καταρχην.

δεν έχω πολλες γνωσεις αστρολογιας, βασικά τώρα άρχισα να ασχολουμαι με το θεμα (προσπαθω να βγαλω άκρη απ το χάρτη μου :nuts:)

εχω απορια σχετικα με το 7ο και 12ο οικο

αν εχω σελήνη στον κρίο και στον 7ο (με ακμη στους ιχθυς), ερμή και αφροδίτη στην παρθενο και στο 12 (με ακμή στο λέοντα) και ήλιο στο 12 σημαινει πως αισθηματικά προκοπή δεν βλέπουμε?
σύγνωμη αν η ερώτηση ακούγεται χαζη άπλώς είμαι λίγο άσχετη αστρολογικά...:love:

Μητσάκος
06-04-2010, 01:40 PM
γεια σας! χρονια πολλα καταρχην.

δεν έχω πολλες γνωσεις αστρολογιας, βασικά τώρα άρχισα να ασχολουμαι με το θεμα (προσπαθω να βγαλω άκρη απ το χάρτη μου :nuts:)

εχω απορια σχετικα με το 7ο και 12ο οικο

αν εχω σελήνη στον κρίο και στον 7ο (με ακμη στους ιχθυς), ερμή και αφροδίτη στην παρθενο και στο 12 (με ακμή στο λέοντα) και ήλιο στο 12 σημαινει πως αισθηματικά προκοπή δεν βλέπουμε?
σύγνωμη αν η ερώτηση ακούγεται χαζη άπλώς είμαι λίγο άσχετη αστρολογικά...:love:
Είναι κάπως πιο σύνθετα τα πράγματα... :love:
Περιηγήσου λίγο στις διάφορες ενότητες, μάθε και άλλα πράγματα, παρακολούθησε τις συζητήσεις και άσε την πρόγνωση και την ερμηνεία για αργότερα.
Αν θες να ασχοληθείς, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις τη λειτουργία της αστρολογίας και τις έννοιες που αποδίδονται στους πλανήτες και στα ζώδια, να κατανοήσεις τη σημασία των όψεων και μετά προχωράς στην ανάλυση και στην ερμηνεία :bigsmile:

mimimi
07-04-2010, 01:07 PM
γεια.. ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση:cheesy:

το ξερω οτι πρεπει να κατανοησω τις εννοιες .. αυτο προσπαθω να κανω εξερευνόντας το χαρτη μου. μηπως υπάρχει κανενα φορουμ για αρχαριους τοτε ?:love:

Μητσάκος
07-04-2010, 01:47 PM
γεια.. ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση:cheesy:

το ξερω οτι πρεπει να κατανοησω τις εννοιες .. αυτο προσπαθω να κανω εξερευνόντας το χαρτη μου. μηπως υπάρχει κανενα φορουμ για αρχαριους τοτε ?:love:

http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4708-%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE-%F3%F4%E7%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1.html :bigsmile:

libraD
14-04-2010, 05:02 AM
http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4708-%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE-%F3%F4%E7%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1.html :bigsmile:

Όρεξη για διάβασμα να έχεις δηλαδή κι εδώ είναι ο Μητσάκος... :toung: Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ Μητσάκο που μπαίνω σα σφήνα (διότι όλοι παρεξηγούν ό,τι λέω τώρα τελευταία :blink:) και να μη θεωρηθώ πολύ off topic :cheesy: ....

Φιλικά,
libraD :love:

mimimi
15-04-2010, 11:04 AM
:love: ελα τώρα δειχνει tough love ο μητσακος...
η αληθεια ειναι πως τα θεματα ειναι πολυ βοηθητικα... εχω μπλεκτει λιγο αλλα αρχιζουν να ξεδιαλυνουν τα πραγματα. πχ αν εχω πλανητες στο 12ο δεν ειμαι καταδικασμενη...
Στο θεμα που ρωτησα δεν έχω βρει ακομα απαντησεις αλλα το ψαχνω...αν δεν βρω libraD εισαι η πρωτη μου επιλογη :amuse:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
15-04-2010, 12:11 PM
:love: ι tough :amuse:

:wacko::wacko:
δηλαδη;
να αυτα μου κανετε οταν μου κοτσαρετε τα αγγλικα σας!!:cry::wacko::toung:

wind*1
15-04-2010, 07:37 PM
:wacko::wacko:
δηλαδη;
να αυτα μου κανετε οταν μου κοτσαρετε τα αγγλικα σας!!:cry::wacko::toung:

Είναι της "σκληρής" (tough) αγάπης ο Μητσάκος...:bigsmile: Βάζει δουλειά για το σπίτι, δεν δίνει μασημένη τροφή :love:

mple
23-05-2010, 09:47 PM
Καλησπέρα ! Εάν υπάρχει πλανήτης σε εναν οίκο, π.χ. πλούτωνας στον 7ο, κοιτάζουμε και τον κυβερνήτη του ζωδίου που βρίσκεται η ακμή του οίκου? Αν π.χ. ακμή του 7ου οίκου βρίσκεται στην παρθένο θεωρώ οτι έχουμε και ερμή στον 7ο οίκο ? Κοιτάζουμε επίσης τις όψεις που κάνουν μεταξύ τους? :weird:

whisperer
23-05-2010, 09:54 PM
Καλησπέρα και σε σένα! :bigsmile:
Τον πρώτο λόγο στην "κυβέρνηση" ενός οίκου τον έχει ο κυβερνήτης του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται η ακμή του οίκου αυτού.
νομίζω όμως ότι ενδεχόμενοι πλανήτες μέσα στον οίκο παίζουν το ρόλο του συγκυβερνήτη και εξετάζουμε και αυτούς σε ότι αφορά τα θέματα του εν λόγω οίκου...
οπότε στο δικό σου παράδειγμα σημειοδότης του 7ου είναι ο ερμής και ο πλούτωνας συγκυβερνήτης κατά κάποιο τρόπο...

Καλησπέρα ! Εάν υπάρχει πλανήτης σε εναν οίκο, π.χ. πλούτωνας στον 7ο, κοιτάζουμε και τον κυβερνήτη του ζωδίου που βρίσκεται η ακμή του οίκου? Αν π.χ. ακμή του 7ου οίκου βρίσκεται στην παρθένο θεωρώ οτι έχουμε και ερμή στον 7ο οίκο ? Κοιτάζουμε επίσης τις όψεις που κάνουν μεταξύ τους? :weird:

feliciaa
26-05-2010, 09:22 PM
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ...Ο 2ος ΟΙΚΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ 2ο ΟΙ ΚΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Η ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

Μητσάκος
26-05-2010, 09:34 PM
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ...Ο 2ος ΟΙΚΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ 2ο ΟΙ ΚΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Η ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/view_records.php :bigsmile:

mple
26-05-2010, 10:59 PM
Μητσάκο, το link οδηγεί σε σελίδα που έχει λήξει! :weird:

Δείμων
27-05-2010, 02:41 AM
Έχεις καταχωρήσεις στην καινούργια μας βάση δεδομένων για τους χάρτες? Δηλαδή έχεις χρησιμοποιήσει το καινούργιο μας αστρολογικό πρόγραμμα?

mple
29-05-2010, 10:06 PM
Ναι ! Έχω φτιάξει τον γενέθλιο χάρτη μου (άσχετα απο το οτι δεν καταλαβαίνω τίποτα!)

Mirakolo
05-06-2010, 06:29 PM
Τα λέτε υπέροχα πραγματικά. Αν και στο παρελθόν είχα ξαναδιαβάσει την ερμηνεία των οίκων ομολογώ ότι τώρα ήταν η στιγμή να τα κατανοήσω περισσότερο. ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία . Όμως έχω μια σπορεία. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν η θέση του 1ου Οίκου για παράδειγμα που βρίσκεται στον αιγόκερω στο δικό μου χάρτη είναι καλό? τι μου προτείνετε να μελετήσω? ευχαριστώ

kiaRRa
05-06-2010, 07:11 PM
Τα λέτε υπέροχα πραγματικά. Αν και στο παρελθόν είχα ξαναδιαβάσει την ερμηνεία των οίκων ομολογώ ότι τώρα ήταν η στιγμή να τα κατανοήσω περισσότερο. ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία . Όμως έχω μια σπορεία. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν η θέση του 1ου Οίκου για παράδειγμα που βρίσκεται στον αιγόκερω στο δικό μου χάρτη είναι καλό? τι μου προτείνετε να μελετήσω? ευχαριστώ

Το να είναι η ακμή ενός οίκου σε κάποιο ζώδιο φέρνει τόσο καλά όσο και κακα! Δεν ειναι μονοδιάστατο για να πούμε πως στο τάδε ζώδιο η ακμη δεν... λέει. Αντίθετα, θα μπορεί να είναι η ακμή του 1ου στον αιγόκερω, άρα να εχεις τον αντίστοιχο ωροσκόπο, αλλά μην νιώθεις καθόλου αιγοκερίσια. Να κάνει δλδ όψεις και να υποβαθμίζεται η επίδραση του. Ή μπορεί μια συγκεκριμένη διέλευση να το επηρεάζει. Αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι να μελετήσεις τις οικοθεσίες των πλανητών κλπ. Αν θες δες την γενέθλια ανάλυση (http://php56.astrowin3.org/forum/mycharts/scripts/view_records.php) σου να πάρεις μια ιδέα!

gold soul
05-06-2010, 08:15 PM
Miracolo, αφού δεις την γενέθλια ανάλυση σου, όπως σου πρότεινε η KiaRRa :love: , αν θες διάβασε και αυτό το άρθρο μετά για να κατανοήσεις καλύτερα την έννοια του ωροσκόπου που σε ενδιαφέρει..
Ωροσκόπος - Η ανατολή της ζωής η προβολή της ύπαρξης (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%C F%82-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7%CF%82-11863/)

...και αυτά για τον κυβερνήτη του ωροσκοπου..
[Μεταφράσεις] Ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη σας (1) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%84%C E%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF%C F%85-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-1-a-12097/)

[Μεταφράσεις] Ο Κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη σας (2) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AE%CF%84%C E%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF%C F%85-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-2-a-12098/)

niccon
27-10-2013, 01:36 AM
Θα σας υποβάλω πάλι σε δοκιμασία.Έγραψα στην αναζήτηση το θέμα που με απασχολεί δηλαδή συστήματα οικοθεσίας πήρα απαντήσεις μέσα από μία ομάδα παραθέσεων.Απόλαυσα πραγματικά τις απόψεις των Αστρολόγων (ένας και ένας είστε εδώ , καταπληκτικοί) αλλά την ερώτησή μου δεν μπορούσα να την υποβάλω ο,πουδήποτε εκεί και σκέφτηκα να ξαναδοκιμάσω τα νεύρα σας.
Λοιπόν τα ερωτήματα:
1) Ανάμεσα σε Placidus, Koch και Ίσους Οίκους για να μην πω και για άλλα συστήματα σε κάποιους ταλαίπωρους που έχουν σχεδόν όλους ή όλους τους πλανήτες σε αιχμές και σπρώχνονται πότε στο τέλος του ενός οίκου ή στις αρχές του άλλου τι γίνεται??Αλλάζει και η χαρακτηρολογία και οι όψεις ή κάποιες από αυτές. Οπότε τι κάνουμε??
2) Στην ίδια περιοχή πολλές μηχανές αναζήτησης βγάζουν δυο διαφορετικά αποτελέσματα για γεωγραφικό πλάτος και μήκος της , ενώ αν ¨googlάρεις ¨ μπορείς να βρεις και 4 και 5.Τι ακολουθούμε????

Ευχαριστώ πάρα πολύ :)

ΥΓ Γέλασα πολύ με τις κυβερνήσεις, τον Regulus και τον Πλούτωνα.

Και πάλι ευχαριστώ :)

Τίνα Ζαχαριάδου
27-10-2013, 06:35 PM
Όταν ξεκινάμε να μαθαίνουμε αστρολογία, είτε μάθουμε για τα διάφορα συστήματα, είτε όχι, (συνήθως) μαθαίνουμε ν' αναλύουμε σύμφωνα με το σύστημα που προτιμά ο δάσκαλος μας. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας παρουσιάστηκαν διάφορα συστήματα αλλά αυτό που χρησιμοποιείται κυρίως, είναι το Placidus. Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω, ποιο είναι το καλύτερο διότι αξιωματικά δέχτηκα αρχής εξ αρχής να δουλεύω με το Placidus και με το Regiomontanus στην ωριαία.

Στην πορεία κυρίως από περιέργεια και όχι γιατί δεν με κάλυπτε το Plasidus προσπάθησα ν' αναλύσω χάρτες με το σύστημα Koch. Παρατήρησα στον χάρτη μου ότι εκείνο που άλλαζε ήταν η ακμή 3ου / 9ου οίκου και η Σελήνη που πήγαινε στον 8ο αντί για τον 9ο οίκο που την είχα συνηθίσει ως τότε. Δεν μου ταίριαζαν οι "νέες" αλλαγές, ωστόσο συνέχισα να το ψάχνω με τα ωροσκόπια ανθρώπων που γνώριζα αρκετά καλά. Το ίδιο έκανα με το σύστημα των ίσων οίκων. Δεν άργησα να γυρίσω στο Placidus αφού κατέληξα πως είναι ένα σύστημα που με καλύπτει.

Εν κατακλείδι, όταν δεν σε καλύπτει ένα σύστημα οφείλεις να εντρυφήσεις περισσότερο στα διάφορα συστήματα παίρνοντας περισσότερες πληροφορίες τις οποίες μπορείς να εξακριβώσεις μέσω χαρτών. Όταν καταλήξεις, τότε παραμένεις πιστός σ' αυτό το σύστημα χωρίς να μπαίνεις στο τρυπάκι κάθε φορά που βγάζεις έναν χάρτη ν' αναρωτιέσαι για το τι κάνουμε ή, να τον αναλύεις με όσα συστήματα υπάρχουν.

Στη 2η ερώτηση σου, έχει απαντήσει η Χρύσα. Ακολούθησε τη συμβουλή της και δεν θα χάσεις :).

Καλή συνέχεια!

niccon
28-10-2013, 05:27 AM
Σας ευχαριστώ πολύ.

giotobalaki
28-10-2013, 06:01 PM
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι... ο τρίτος οίκος είναι ο οίκος της επικοινωνίας όπως θα μπορούσε κανείς να τον περιγράψει... όμως και ο ένατος έχει μια παρόμοια χροιά και θα ήθελα να μάθω ποια ακριβώς η διαφορά τους. σας ευχαριστώ πολύ

katiakiss
29-10-2013, 05:57 PM
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι... ο τρίτος οίκος είναι ο οίκος της επικοινωνίας όπως θα μπορούσε κανείς να τον περιγράψει... όμως και ο ένατος έχει μια παρόμοια χροιά και θα ήθελα να μάθω ποια ακριβώς η διαφορά τους. σας ευχαριστώ πολύ
Την καλησπέρα μου,

Χαμογελώ με την ερώτηση, επειδή ήταν μία από τις απορίες που μου πήρε καιρό για να λύσω, στην αρχή της σχέσης μου με την αστρολογία. Νομίζω πως ο άξονας 3ου \ 9ου , είναι ένας άξονας δυσνόητος, ακριβώς επειδή δεν έχει κανενός είδους συναισθηματικό χαρακτήρα ώστε να κατανοηθεί με βιωματικούς όρους.
Είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό. Νόηση (3ος) , διανόηση (9ος).
Ο λόγος που αναφέρομαι στον 3ο για να εξηγήσω τον 9ο, είναι γιατί οι οίκοι λειτουργούν αξονικά και αυτό είναι πολύ βοηθητικό στην κατανόηση.

Θα σου δώσω μία γενική εικόνα της λειτουργίας των οίκων, χωρίς να χρησιμοποιήσω αστρολογική ορολογία , ώστε να καταλάβεις κάτι βασικό. Τα πρώτα 6 ζώδια (Από Κριό μέχρι και την Παρθένο – από τον 1ο μέχρι τον 6ο οίκο) , έχουν ένα προσωπικό και πρακτικό τρόπο ερμηνείας. Από τον Ζυγό μέχρι τους Ιχθείς- από τον 7ο μέχρι τον 12ο , η ερμηνεία φεύγει από το προσωπικό, το πρακτικό , το εγωκεντρικά λειτουργικό. Είναι σαν να μεγαλώνει και να κοινωνικοποιείται. Μοιάζουν σαν σπόροι που φυτεύονται και ποτίζονται για να ανθίσουν στο απέναντί τους. Δεν μπορεί να υπάρξει κορμός, κλαδιά και ανθοί, χωρίς ριζικό σύστημα. Έτσι, όλες οι ιδιότητες των οίκων από τον 1ο μέχρι τον 6ο , είναι το ριζικό σύστημα , ενώ στο απέναντί τους βλέπεις τον κορμό, τα άνθη, την καρποφορία.

Με αυτή την λογική, για παράδειγμα, στον 1ο οίκο είμαστε εμείς ως μονάδες , ενώ στον απέναντι , 7ο οίκο, βρίσκονται οι άλλοι. Βρέφη ακόμα, πρώτα κατανοούμε το «εγώ» 1ος και στην συνέχεια συνειδητοποιούμε το «οι άλλοι» 7ος .

Στον 3ο οίκο βρίσκονται οι βασικές γνώσεις και πληροφορίες. Η ευκολία, η δυσκολία και ο τρόπος που παίρνουμε αυτές τις γνώσεις-πληροφορίες. Ο τρόπος που οργανώνουμε την λογική μας.
Έχοντας πάρει πια αυτές τις γνώσεις και έχοντας οργανώσει τη λογική μας, απέναντι, στον 9ο , είναι το πεδίο που η λογική μας θα κάνει πολύπλοκους συνειρμούς με σκοπό την αναζήτηση, την φιλοσοφία.
Ο 3ος είναι ο οίκος της πληροφορίας, της λογικής και της κίνησης , κυριολεκτώντας. Θα έχεις παρατηρήσει ό,τι τα παιδιά που έχουν διανοητικά προβλήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις , έχουν και ασυντόνιστη κίνηση, προβλήματα λόγου κτλ Στον ίδιο οίκο όμως, βρίσκονται και τα αδέλφια, οι κοντινοί συγγενείς, όπως και οι συμμαθητές. Κάθε τρόπος μετακίνησης και επικοινωνίας. Η πρώτη δοκιμή της απλής μας επικοινωνίας , γίνεται με τα αδέλφια και τους συμμαθητές, τους στενούς συγγενείς, τους γείτονες. Ο 3ος , είναι η γειτονιά και τα κοντινά ταξίδια. Η πρώτη μας κίνηση , ως παιδιά, είναι το σουλάτσο μας στη γειτονιά , το παιχνίδι , η μάθηση μέσα από αυτό και η επικοινωνία στους γειτονικούς μας δρόμους (κάποτε βέβαια, γιατί τώρα όλα γίνονται διαδικτυακά, ακόμα και για τα μικρά παιδιά. Κρίμα! Δεν θα έχουν τεράστιες πληγές στα πόδια (Ερμής-κίνηση) όπως είχαμε εμείς. Εγώ έχω ακόμα ένα-δυο σημάδια. Τα παράσημα της αλάνας. :p )

Αν όλα τα παραπάνω τα βάλουμε σε μία διευρυμένη προοπτική, τότε έχουμε τις λειτουργίες του 9ου. Είναι το πανεπιστήμιο, οι συμφοιτητές, οι συγγενείς εξ αγχιστείας, η φιλοσοφία, τα μακρινά ταξίδια. Το ήθος που διαπνέει το προϊόν της επεξεργασίας των γνώσεών μας. Η κοσμοθεωρία που αποκρυσταλλώνουμε για τη ζωή. Τα «ναι» και τα «όχι» που επιλέγουμε στα σταυροδρόμια της ζωής μας, ανάλογα με το ήθος και την κοσμοθεωρία μας. Συχνά, φαίνεται να μην δίνεται μεγάλη σημασία σε αυτόν τον οίκο, αλλά προσωπικά το βρίσκω μέγα σφάλμα! Ο 9ος οίκος είναι πάντα πρωταγωνιστής , όταν η ζωή μας μπαίνει σε κρίσιμες καμπές. Όταν δεν μπορεί να αλλάξει η φιλοσοφία μας στη ζωή, όταν δεν είμαστε ανοιχτοί στην εξερεύνησή της και δεν φιλοσοφούμε (όπως και όσο ο καθένας μπορεί), τότε δεν μπορούμε να μετακινηθούμε και να αλλάξουμε. Να διευρυνθούμε και να χαρούμε την ευλογία που αξιωνόμαστε ως ανθρώπινο είδος. Την πνευματικότητα. Δεν είναι τυχαίο πως στον 9ο οίκο βρίσκεται και η θρησκεία, καθώς και ο νόμος.

Εύχομαι να βοήθησα. Αν υπάρχουν ακόμα απορίες, εδώ είμαστε… :)

niccon
30-10-2013, 02:42 PM
Καλημέρα σας,
Εδώ είναι πάλι ο Mr. Πονοκέφαλος.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι συγκεκριμένα για το προοδευτικό ωροσκόπιο που έκανα φύλλο και φτερό το my horoscope και βρήκα τα πάντα εκτός από αυτό που θέλω να ρωτήσω.
Μάλλον χαζή ερώτηση θα κάνω.
Φτιάχνοντας το προοδευτικό ωροσκόπιο ενός ατόμου στα στοιχεία του γράφουμε τον τόπο γέννησης ή τον τόπο που μένει σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής του μακριά από τον τόπο γέννησης???
Τον τόπο Α (Γέννησης) ή τον τόπο Β που μένει από μικρό παιδί έως και σήμερα ???

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Υδροζυγός
16-02-2014, 10:39 PM
Μία ερώτηση σχετικά με οίκους. Τί ερμηνεία δίνουμε όταν δύο οίκοι βρίσκονται σε ένα ζώδιο ??
πχ 4ος και 5ος στον Καρκίνο. Όταν ο ένας οίκος πχ ο 5ος είναι κενός ποιόν θεωρούμε κυβερνήτη του οίκου ?? την Σελήνη μιας και είναι κυβερνήτης του Καρκίνου ή τον πλανήτη που περιέχει ο 4 οίκος πχ ο Άρης ?? Μπορούμε να πέρνουμε σαν βάση τους πλανήτες που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στον Καρκίνο ?? πχ ο Δίας βρίσκεται στον Καρκίνο. Μπορούμε να πούμε ότι ο Δίας είναι στον 4ο και 5ο του συγκεκριμένου ατόμου ??
Ευχαριστώ πολύ.

Katerina Paraskevopoulou
17-02-2014, 01:09 AM
Καλησπέρα,

1. Οταν έχουμε δύο διαδοχικούς οίκους στο ίδιο ζώδιο, τότε και οι απέναντι δύο οίκοι θα είναι στα αντίθετα ζώδια, στην περίπτωση σου στον 10ο και 11ος είναι ο ο Αιγόκαιρως.

Αν και οι ερμηνείες είναι πάντα συνδιαστικές και όχι αποσπασματικές, μία περίπτωση είναι να πούμε ότι το άτομο έχει μία έμφαση στον άξονα των γονέων οι οποίοι επιδρούν στην δυνατότητα του ατόμου να δίνει και να λαμβάνει αγάπη.

2. Κυβερνήτης του 5ου είναι η Σελήνη.

3. Ο Δίας στον Καρκίνο απλά επηρεάζει τα θέματα του οίκου από τον οποίο διελαύνει.

Υδροζυγός
17-02-2014, 03:52 PM
Καλησπέρα,

1. Οταν έχουμε δύο διαδοχικούς οίκους στο ίδιο ζώδιο, τότε και οι απέναντι δύο οίκοι θα είναι στα αντίθετα ζώδια, στην περίπτωση σου στον 10ο και 11ος είναι ο ο Αιγόκαιρως.

Αν και οι ερμηνείες είναι πάντα συνδιαστικές και όχι αποσπασματικές, μία περίπτωση είναι να πούμε ότι το άτομο έχει μία έμφαση στον άξονα των γονέων οι οποίοι επιδρούν στην δυνατότητα του ατόμου να δίνει και να λαμβάνει αγάπη.

2. Κυβερνήτης του 5ου είναι η Σελήνη.

3. Ο Δίας στον Καρκίνο απλά επηρεάζει τα θέματα του οίκου από τον οποίο διελαύνει.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Δίας στον Καρκίνο επηρεάζει και τους δύο οίκους ?? Η "δύναμή" του είναι εξ' ίσου ίδια και στους δύο οίκους ?? Δεν μπορούμε να πούμε πως ουσιαστικά ο 5ος είναι στον Λέοντα οπότε και ο 12ος θα είναι στους Ιχθύς ?? Και αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε πότε κοιτάμε τους διερχόμενους πλανήτες ?? Οτάν είναι στον Καρκίνο πχ. ή όταν θα μπει στον Λέοντα ?? Τί γίνεται με την Παρθένο και τους Ιχθύς που δεν υπάρχουν στον χάρτη ?? Δεν επηρεάζουν καθόλου το άτομο ??
Ευχαριστώ...........

Katerina Paraskevopoulou
17-02-2014, 07:26 PM
Για τον Δία κοίτα ποιός οίκος έχει την μοίρα που βρίσκεται τώρα ο Δίας.....

Παρθένος και Ιχθείς, υπάρχουν και λέγονται εμπεριεχόμενα ζώδια στους οίκους που τους φιλοξενούν-εμπεριέχουν.

Κάθε χάρτης έχει και τα 12 ζώδια. Όταν όμως τυχαίνει δύο οίκοι να έχουν στην ακμή τους το ίδιο ζώδιο, τότε κάποιοι άλλοι απέναντι οίκοι εμπεριέχουν ένα άλλο ολοκληρο ζώδιο, στην περίπτωση σου Παρθένο-Ιχθεί.....

Παρατήρησε προσεχτικά το γενέθλιο χάρτη και θα δεις......

Υδροζυγός
17-02-2014, 10:17 PM
Αν κατάλαβα καλά...........ο Δίας βρίσκεται στον 3ο οίκο στις 26,12 μοίρες και ανάδρομος. Όσο για τους απέναντι οίκους το ανέφερα............ο 10ος και 11ος βρίσκονται στον Αιγόκερω..........Δεν φαίνονται στον χάρτη η Παρθένος και οι Ιχθύς. Οι ιδιότητες αυτών των ζωδίων υπάρχουν σε έναν τέτοιο χάρτη ?? Και αν ναι ποιούς οίκους θα μπορούσαμε να πούμε ότι επιρρεάζουν............για μένα είναι αόρατοι:D