PDA

View Full Version : Ηλιοκεντρικη αστρολογια



hattie23
10-11-2010, 09:30 PM
Κοιταζωντας τον γενεθλιο πριν απο κατι μερες ,αποφασισα να πειραματιστω με διαφορες οικοθεσιες και "επαιξα" και λιγο με την επιλογη του ηλιοκεντρικου χαρτη .
Ειδα τον χαρτη και εψαξα στο ιντερνετ να βρω πληροφοριες για την ηλιοκεντρικη αστρολογια .

Πολυ γρηγορα θα εξηγησω τι ειναι ηλιοκεντρικη αστρολογια ωστε να "μουν " στο νοημα οσα νεα μελη οπως εγω δεν κατεχουν ακομα.

Πολυ συχνα οι αστρονομοι κατηγορουν τους αστρολογους οτι η αστρολογια δεν στηριζεται σε καμμια επιστημονικη λογικη και φερνουν ως επιχειρημα ,μεσα στα πολλα οτι η αστρολογια στηριζεται στην αρχαια αντιληψη οτι οι πλανητες γυριζουν γυρω απο την γη ,ενω σημερα ξερουμε οτι οι πλανητες κινουνται γυρω απο τον ηλιο.

Το συγκεκριμενο κειμενο που διαβασα τα εβαζε επισης με την παραδοσιακη αστρολογια .Ελεγε οτι ειναι λαθος η εμμονη των αστρολογων να μην δεχονται την ηλιοκεντρικη αστρολογια με το επιχειρημα "μα δεν ζουμε στον ηλιο".

Προσωπικα ,την ηλιοκεντρικη αστρολογια την βρηκα χαοτικη .

Καταρχην ,στην θεση του ηλιου το συγκεκριμενο σαιτ τοποθετουσε την γη ,σε αντιθεση με τον χαρτη στο σαιτ εδω οπου ο ηλιος συνεχιζει να εμφανιζεται .

Επειτα στην ηλιοκεντρικη αστρολογια δεν υπαρχουν οικοι ,με την εννοια της παραδοσιακης αστρολογιας.Το σαιτ εξηγουσε οτι ο αστρολογος της ηλιοκεντρικης πρεπει να εχει την γνωση και την επιμονη να βαλει ενα ολικο συμπερασμα απο το χαρτη .

Τελος παραλο που δεν υπαρχουν οικοι ,οι οψεις που σχηματιζουν οι πλανητες τετραγωνα,τριγωνα,εξαγωνα ,συνοδοι ,αντιθεσεις,ημι-εξαγωνα και χιαστι συνδεουν καπως τους οικους.Παραδειγμα οι συνοδοι ερμηνευονται σαν να αναφερομαστε στην εξωτερικη εικονα του αλλου ,σαν τον πρωτο οικο .Οι αντιθεσεις αντιστοιχουν στον 7ο.Τα τετραγωνα αντιστοιχουν στον 4ο η 10ο οικο.Τριγωνα 5ο και 9ο.Εξαγωνα 3ο και 11ο.Τα ημι-εξαγωνα τον 2ο.Και τα χιαστι 6ο και 8ο.

Στην ηλιοκεντρικη αστρολογια εχει σημασια πιο ισχυροι ειναι οι αργοι πλανητες και αυτοι βαραινουν περισσοτερο στις οψεις .

Τελος να πω οτι στην ηλιοκεντρικη αστρολογια οι ζωδια εχουν διαφορετικους κυβερνητες .Ο πλουτωνας,ποσειδωνας και ουρανος δεν κυβερνουν κανενα ζωδιο.Ο σκορπιος και ο κριος εχουν κυβερνητη τον αρη ,ο αιγοκερως και ο υδροχοος τον κρονο ,ο καρκινος και ο λεοντας την γη ,ο τοξοτης και οι ιχθυεις τον δια .Μοναχα ο ταυρος,ζυγος παραμενουν με την αφροδιτη και ο διδυμος ,παρθενος .

Τα παρουσιασα χοντρικα για τα ατομα που δεν γνωριζουν αγγλικα για τους υπολοιπους δινω την ιστοσελιδα για να διαβασουν περισσοτερα.Heliocentric Astrology (http://www.heliocentric-astrology.com/index.html)

Το ζητημα ειναι οτι καθε τοσο ακουγονται διαφορες σχολες (πραγμα επιθυμητο) αλλα νομιζω οτι εχει γινει και λιγο της μοδας και παιχνιδι καποιων αστρολογων που αποφασιζουν να δημιουργησουν κατι εντελως νεο ωστε να ακουστουν.

Εχω προσπαθησει και την Ουρανια αστρολογια και προσφατα το καλοκαιρι διαβασα για την Ματζι αστρολογια.Επισης εχω παρακολουθησει διαφορα μαγειρεματα απο διαφορες σχολες .

Παραδειγμα και η παραδοσιακη αστρολογια χρησιμοποιει τα μεσοδιαστηματα που ειναι πιο διαδεδομενα στην ουρανια ,αν δεν κανω λαθος.

Με αφορμη την ηλιοκεντρικη αστρολογια νομιζω οτι καπου το πραγμα αρχιζει και ξεφευγει .Εκφραζω προσωπικη αποψη και ειναι ευπροσδεκτη καθε αντιθετη αποψη.

Πιστευω οτι δημιουργηθηκε περισσοτερο απο την προσπαθεια να "φανει" η αστρολογια σωστη στα ματια και στις κατηγοριες των αστρονομων που μιλουν για ηλιακο συστημα παρα οτι μπορει να στεκει ουσιαστικα .

Στην Αμερικη ξερω οτι εχει τεθει υπο αμφισβητηση ακομα και η ουρανια αστρολογια (που κατα την γνωμη μου ,τα μεσοδιαστηματα λειτουργουν ) αν προκειται πραγματικα για αστρολογια η ειναι απλα διασκεδαση και παιχνιδι .

Περιμενω τις γνωμες των ποιων εμπειρων σχετικα με τους διαφορους κλαδους.

hattie23
10-11-2010, 09:32 PM
Διδυμος ,παρθενος με ερμη .

Μητσάκος
11-11-2010, 07:12 AM
To γεγονός της υιοθέτησης του γεωκεντρικού συστήματος από την αστρολογία δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία της, καθώς η αστρολογία είναι τέχνη που αποσυμβολίζει αρχέτυπα βασιζόμενη στους κύκλους των εποχών.

Αν κάποιοι επιχειρηματολογούν χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα αυτήν την υιοθέτηση, προφανώς και δεν έχουν κάνει τον κόπο να κατανοήσουν τη λειτουργία της, δεν γνωρίζουν ιστορία και απλώς αναμασούν επιχειρήματα προηγούμενων επικριτών που επίσης δεν είχαν μπει στον κόπο να εξετάσουν αυτό που απορρίπτουν.

Το γεωκεντρικό σύστημα χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων για πρακτικούς λόγους (π.χ. ναυσιπλοΐα) αλλά κανένας δεν κατηγόρησε αυτήν την επιλογή, επειδή γίνεται για πρακτικούς λόγους.

¶λλο πράγμα η Ουράνιαν αστρολογία με τους υποθετικούς πλανήτες και άλλο η θεωρία των μεσοδιαστημάτων. Η κλασική αστρολογία χρησιμοποιεί τα μεσοδιαστήματα, όπως και η Ουράνιαν.