PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Σελήνη, η θεά του ζωδιακού

bhagavati
08-11-2010, 10:30 PM
Η Σελήνη όπως έχει και επιστημονικά αποδειχτεί, συμβάλλει στην δημιουργία ζωής επάνω στον πλανήτη με τον τρόπο που μια μητέρα θα φρόντιζε τα παιδιά της. Η απουσία της Σελήνης από τον ουρανό θα σήμαινε ότι η γη βρίσκεται στο έλεος τεράστιων παλιρροϊκών κυμάτων που θα είχαν μειώσει κατά πολύ το διαθέσιμο εμβαδόν κατοίκησης, επίσης η τροχιά της γης πιθανόν να είχε αποσταθεροποιηθεί επειδή ακριβώς η Σελήνη λειτουργεί σαν διαστημικός σταθεροποιητής ενώ οι κλιματικές έντονες αλλαγές πιθανόν –όπως εικάζουν οι επιστήμονες– δεν θα επέτρεπαν την πληθωρική εξέλιξη των ειδών. Η θεότητα που της αποδίδεται στην Βεδική είναι η Ντουργκα, μητέρα όλης της υλικής δημιουργίας, και αντιπρόσωπος της θηλυκής αρχής.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Σελήνη, η θεά του ζωδιακού (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%C E%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-151/%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-12520/)

verdeojos
27-10-2011, 03:49 PM
Καλησπέρα!! Πολύ ωραίο άρθρο!! Όμως δεν κατάλαβα πολλά (δεν έχω πολλές γνώσεις επί του θέματος). Η Σελήνη μου βρίσκεται στην 5η μοίρα του Κριού και στον 12ο οίκο. Ο Άρης στον Ταύρο στην 24η μοίρα και στον 1ο οίκο. Ο Δίας στον 6ο οίκο στον Ζυγό στην 00 μοίρα (αν το γράφω καλά).. Σχετίζεται λοιπόν, κάπως η Σελήνη μου με τους αυτούς τους πλανήτες που διάβασα και στο άρθρο;;
Διάβασα ότι δεν πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις επί προσωπικού αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη..:confused: