View Full Version : Η ανεξέλεγκτη επιρροή του Πλούτωνα
katiakiss
24-10-2010, 04:15 PM
Χαιρετίζω τα μέλη της κοινότητας και καταθέτω προς διαλεύκανση μια πλανητική επιρροή που η ερμηνεία της με βασανίζει εδώ και καιρό.
Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου μου (¶ρης) βρίσκεται στον Αιγόκερω και σε σύνοδο με το Ζενίθ. Η γενέθλια όψη του με τον Πλούτωνα στον Ζυγό στον 6ο πολύ κοντά στην ακμή 7ου , είναι ένα ωραιότατο τετράγωνο! Η διέλευση του Πλούτωνα πάνω από τον ¶ρη μου, ενεργοποιεί αυτό το τετράγωνο.
Ενώ τα καταστρεπτικά αποτελέσματα μου είναι απολύτως ορατά και ξεκάθαρα, η επίδραση παραμένει δυσδιάκριτη.
Εκτός από την ενδοσκόπηση, την ανελέητη αυτοκριτική και τα επαγγελματικά αδιέξοδα, δεν βλέπω κάτι άλλο.
Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να αποκομίσω κανενός είδους όφελος (που συνήθως το κάνω με τις αρνητικές επιρροές).
Την τρομερή απελευθέρωση ενέργειας και την διαχείριση της εσωτερικής εξουσίας που υπόσχεται η όψη, ούτε καν τα νιώθω! Αντίθετα, η αδράνεια και η διάθεση για παραίτηση είναι η μάχη που δίνω με τον εαυτό μου καθημερινά!
Η επίδραση του Πλούτωνα μου μοιάζει περισσότερο «μοιραία» παρά ελέγξιμη. Είναι σαν κάτι έξω από τη σφαίρα επιρροής μου να με οδηγεί σε αλλαγές που δεν επιθυμώ, χωρίς την δυνατότητα να αντιδράσω.
Ίσως μια πιο εμβριθής τοποθέτηση από μια άλλη οπτική γωνία να φώτιζε το δρόμο μιας ανανεωμένης κατανόησης αυτής της επιρροής. Ελπίζω…
Fotini Christodoulou
24-10-2010, 04:33 PM
Καλησπέρα Κάτια :bigsmile:
Και η αδράνεια και η παραίτηση υπό συνθήκες αποτελούν ένα είδος δράσης. Αυτό το τετράγωνο θα μπορούσε να εκφραστεί ακριβώς έτσι ή με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο δλδ με ένα είδος ακραίας παρορμητικης δράσης που θα επηρέαζε βαθιά το περιβάλλον και την κοινωνική σου εικόνα.
Ωστόσο αυτό που έχω αποκομίσει απο την δική μου εμπειρία με τις γενέθλιες όψεις του Πλούτωνα μου, είναι οτι ενώ αισθάνεσαι οτι "βουλιάζεις", ότι είσαι ανήμπορος να διαχειριστείς ότι συμβαίνει κτλ , στην πραγματικότητα περνάς την Πλουτώνια διαδικασία εξέλιξης. Το κακό είναι ότι την θετική επιρροή των σκληρών όψεων που εμπλέκεται ένας βαρύς αλλά και απο την φύση του "υπόγειος" πλανήτης οπως ο Πλούτωνας,την κατανοούμε αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της "μεταμόρφωσης".
Όμως όλα αυτά θα πρέπει να σου είναι ήδη γνωστά καθώς αποτελούν γενέθλια όψη, που απλώς τώρα ενεργοποιείται. Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος λοιπόν, που καλείσαι να επανεξετάσεις, αυτό που πιστεύεις ότι έχεις ήδη επεξεργαστεί σαν δυναμικό; :bigsmile:
katiakiss
24-10-2010, 04:45 PM
Καλησπέρα Κάτια :bigsmile:
Και η αδράνεια και η παραίτηση υπό συνθήκες αποτελούν ένα είδος δράσης. Αυτό το τετράγωνο θα μπορούσε να εκφραστεί ακριβώς έτσι ή με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο δλδ με ένα είδος ακραίας παρορμητικης δράσης που θα επηρέαζε βαθιά το περιβάλλον και την κοινωνική σου εικόνα.
Ωστόσο αυτό που έχω αποκομίσει απο την δική μου εμπειρία με τις γενέθλιες όψεις του Πλούτωνα μου, είναι οτι ενώ αισθάνεσαι οτι "βουλιάζεις", ότι είσαι ανήμπορος να διαχειριστείς ότι συμβαίνει κτλ , στην πραγματικότητα περνάς την Πλουτώνια διαδικασία εξέλιξης. Το κακό είναι ότι την θετική επιρροή των σκληρών όψεων που εμπλέκεται ένας βαρύς αλλά και απο την φύση του "υπόγειος" πλανήτης οπως ο Πλούτωνας,την κατανοούμε αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της "μεταμόρφωσης".
Όμως όλα αυτά θα πρέπει να σου είναι ήδη γνωστά καθώς αποτελούν γενέθλια όψη, που απλώς τώρα ενεργοποιείται. Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος λοιπόν, που καλείσαι να επανεξετάσεις, αυτό που πιστεύεις ότι έχεις ήδη επεξεργαστεί σαν δυναμικό; :bigsmile:Αν ήξερες τι φιλοσοφικό κουράγιο μου δίνεις…
Αυτή η ενεργοποίηση του γενέθλιου τετραγώνου ¶ρη\Πλούτωνα, είναι κάτι σαν προγραμματισμένο χειρουργείο ανήμερα των γενεθλίων σου! Σαν να μην φτάνει αυτό, είναι ενεργοποιημένο και από πρόοδο (υπό μορφή τριγώνου που όλοι ξέρουμε ότι τελικά το τετράγωνο ενεργοποιείται…).
Δηλαδή δεν γλυτώνω!
Για πρώτη φορά η μοιρολατρική αίσθηση του «μοιραίου», έχει διαποτίσει το είναι μου!
Έχεις δίκιο όμως, μου έχει περάσει από το μυαλό ότι αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα είμαι σε θέση να καταλάβω τι πραγματικά συντελείται (κοσμογονία!).
Σε ευχαριστώ για τον διαφωτισμό, αν και «Σκοτεινή»… Νομίζω πως το χρειαζόμουν!
taurine
24-10-2010, 06:12 PM
Καθόλου να μην απογοητεύεσαι γιατί κάτι αντίστοιχο μου συμβαίνει και παρ'όλα τα μελανά σημεία, μάλλον έχει δίκιο η roadrunner!
Ωροσκόπος στις 0.22 Αιγόκερω, ¶ρης/Αφροδίτη στις 5 και 6 του Κριού και 3ο οίκο, Πλούτωνας στις 6 του Ζυγού σε 9ο οίκο! Όπως καταλαβαίνεις, εδω και 1 χρόνο περίπου την παλεύω με νύχια - δόντια - κέρατα και ό,τι άλλο βρεθεί μπροστά μου!!! (ευτυχώς υπάρχετε όλοι εσείς κι ας μην σας ξέρω)
Ο Πλούτωνας είναι ύπουλος και διαβρωτικός. Ευτυχώς όμως για σένα και για όλους εμάς τους ομοιοπαθείς εδώ μέσα, που είμαστε στην πλεονεκτική θέση να τον γνωρίζουμε από την καλή κι από την ανάποδη!
Κι εσύ ως ψαράκι έχεις ένα χάρισμα που πχ εγώ ως γήινη-πύρινη ποτε δεν είχα ! ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ το λένε και είναι δώρο της φύσης σπάνιο και αναντικατάστατο. Είμαι σίγουρη πως κατά βάθος ξέρεις (νιώθεις) πολύ καλά τί σου συμβαίνει, πως θα το αξιολογήσεις και πώς θα το αντιμετωπίσεις. ¶λλωστε έχεις κι ένα πολύ ισχυρό χαρτί στην προσωπικότητα σου που το λένε ωροσκόπο.
Αν το συνδυάσεις και με το ηλιακό σου ζώδιο, είμαι βέβαιη πως θα κερδίσεις τις μάχες σου γιατί θα έχεις δυνατό στρατηγό (Κριό) και γοητευτικό διπλωμάτη (ιχθύ) στο πλευρό σου.
Μην ξεχνάς και τον παράγοντα τύχη (Δία). Σε λίγο καιρό θα είναι στο πλευρό σου! ;)
whisperer
24-10-2010, 06:30 PM
χειρουργείο ε? είναι τυχαίο που ο Πλούτωνας κυβερνάει του χειρουργούς νομίζεις??? :cheesy:
και ο άρης τα κοψίματα και τα χειρουργικά εργαλεία...? είναι σαν να δίνεις ένα νυστέρι σε έναν αφηνιασμένο πλην όμως ιδιαίτερα ταλαντούχο χειρουργό...οπότε και πολύ εύστοχη η παρομοίωσή σου! :bigsmile:
νομίζω ότι στη δική σου περίπτωση δεν είναι ότι απλώς ενεργοποιείται το τετράγωνο (το οποίο δεν λέω ότι δεν φτάνει από μόνο του) αλλά και ότι αυτό είναι σε γωνιακούς οίκους...! δηλαδή από τη στιγμή που ο Πλούτωνας είναι κοντά στην ακμή του εβδόμου προφανώς κάνει αντίθεση και με τον ωροσκόπο σου...σωστά? Ο Αρης σου από το ζενίθ ειναι σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο σου ή είναι πιο μακριά..? όλα αυτά νομιζω ότι δίνουν επιπλέον ένταση και δυναμική σε όλο αυτό....
να ξερες με ολο αυτό τι μου θυμησες....πριν λίγα χρόνια που ο Πλούτωνας ήταν πάνω από τον Αρη μου, ο οποίος σημειωτέον σχηματίζει θετικές όψεις με τον γενέθλιο Πλούτωνα και τον ωροσκόπο....είχε γίνει το έλα να δεις....! και υποτίθεται ότι έχω και τα εξάγωνα (και καλά!) και τότε είχα και την υποστήριξη του Δία ( και καλά! ) Θεατής στην ίδια μου τη ζωή! δεν μπορούσα να ελέγξω τίποτα! και όταν πείσμωνα και έλεγα ότι δε γίνεται να συμβαίνει αυτό και έπαιρνα τις καταστάσεις στα χέρια μου (ή έτσι πίστευα) εκεί να δεις τι γινόταν! ήταν στην κυριολεξία σαν να άκουγα τον Πλούτωνα να μου λέει "τι κάνεις κοριτσάκι??? είσαι τρελό??? αντιδράς??? τωρα θα δεις!!!" είναι αυτό που λένε..."αν δεν μπορείς να το αποφυγεις κάτσε και απόλαυσέ το!" όσο περνουσε η όψη αυτή τότε ήταν που αυτό που έφερε ταίριαζε περισσότερο με την ερμηνεία των textbooks για τις όψεις του Πλούτωνα...
δε νομιζω ότι η επιδραση είναι δυσδιάκριτη...όλα αυτά που λες για ενδοσκόπηση και αυτοκριτική και επαγγελματικά αδιέξοδα εμένα δε μου φαίνονται για δυσδιάκριτα. Η απελευθέρωση της ενέργειας θα έρθει όταν αυτή συσσωρευτεί μέσα σου και λειτουργήσει προς όλες αυτές τις διαδικασίες που περιέγραψες (ήδη λειτουργεί!) Όταν αυτές οι εσωτερικές διαδικασίες ολοκληρωθούν η ενέργεια σου δε θα χρειάζεται άλλο προς αυτή την κατευθυνση και τότε πιστεύω είναι που αυτή θα απελευθερωθεί και εσύ θα λυτρωθείς!
και για να τελειώσω και με κάτι χιουμοριστικό γιατί αν δεν κάνουμε και ολίγοΝ χιουμορ με τα τετράγωνα την πατήσαμε στην κυριολεξία είναι ότι.....σε τυραννάει τόσο αυτό το τετράγωνο γιατί ειπαμε....έμαθε οτι θες να το ξεφορτωθείς και το δίνεις όσο όσο!!! :bigsmile:
Να σαι καλά! :bigsmile:
katiakiss
24-10-2010, 06:33 PM
Καθόλου να μην απογοητεύεσαι γιατί κάτι αντίστοιχο μου συμβαίνει και παρ'όλα τα μελανά σημεία, μάλλον έχει δίκιο η roadrunner!
Ωροσκόπος στις 0.22 Αιγόκερω, ¶ρης/Αφροδίτη στις 5 και 6 του Κριού και 3ο οίκο, Πλούτωνας στις 6 του Ζυγού σε 9ο οίκο! Όπως καταλαβαίνεις, εδω και 1 χρόνο περίπου την παλεύω με νύχια - δόντια - κέρατα και ό,τι άλλο βρεθεί μπροστά μου!!! (ευτυχώς υπάρχετε όλοι εσείς κι ας μην σας ξέρω)
Ο Πλούτωνας είναι ύπουλος και διαβρωτικός. Ευτυχώς όμως για σένα και για όλους εμάς τους ομοιοπαθείς εδώ μέσα, που είμαστε στην πλεονεκτική θέση να τον γνωρίζουμε από την καλή κι από την ανάποδη!
Κι εσύ ως ψαράκι έχεις ένα χάρισμα που πχ εγώ ως γήινη-πύρινη ποτε δεν είχα ! ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ το λένε και είναι δώρο της φύσης σπάνιο και αναντικατάστατο. Είμαι σίγουρη πως κατά βάθος ξέρεις (νιώθεις) πολύ καλά τί σου συμβαίνει, πως θα το αξιολογήσεις και πώς θα το αντιμετωπίσεις. ¶λλωστε έχεις κι ένα πολύ ισχυρό χαρτί στην προσωπικότητα σου που το λένε ωροσκόπο.
Αν το συνδυάσεις και με το ηλιακό σου ζώδιο, είμαι βέβαιη πως θα κερδίσεις τις μάχες σου γιατί θα έχεις δυνατό στρατηγό (Κριό) και γοητευτικό διπλωμάτη (ιχθύ) στο πλευρό σου.
Μην ξεχνάς και τον παράγοντα τύχη (Δία). Σε λίγο καιρό θα είναι στο πλευρό σου! ;)Αγαπητή μου Ταύρε, ότι δεν έχουμε θέλουμε! Ξέρεις πόσο ζηλεύω την υπομονή και την επιμονή του Ταύρου;
Σε ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου. Πράγματι είναι έτσι τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι κάπου ανάμεσα στην ομίχλη, τον βλέπω τον «γορίλα»!
Για να σοβαρευτώ, περνάς κι εσύ των παθών σου, αλλά όταν χτυπιέται ο ωροσκόπος και ο κυβερνήτης του σε γωνιακές όψεις… Νύψων ανομίματα, μη μόναν «όψεις»! (δεν το έχω να σοβαρευτώ και αυτό είναι ολοφάνερο!)
Πάντως, είναι αλήθεια ότι μέσα μου αισθάνομαι ότι έχω απόθεμα, αισιοδοξία και τρόπο να αντιδράσω, απλά ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ… Εγώ και η Γαλάνη στο ομότιτλο τραγούδι.
Ο Πλούτωνας μου δίνει την αίσθηση ότι έτσι και πω να αντιδράσω, θα εκραγώ με τον πιο καταστρεπτικό τρόπο. Έχω την ροπή προς κάθε ακραία συμπεριφορά και το παλεύω ακόμα. Δεν ξέρω για πόσο όμως… Και ο Δίας μη νομίζεις... Τετράγωνο θα κάνει και αυτός. Μην τον έχεις και για τόσο βοηθητικό πάντα. Ο Δίας έχει κλείσει σπίτια και δεν βοηθά σε έκρυθμες καταστάσεις... ¶σε σου λέω... Μόνο η φιλοσοφία μας σώζει! :bigsmile:
katiakiss
24-10-2010, 06:44 PM
σε τυραννάει τόσο αυτό το τετράγωνο γιατί ειπαμε....έμαθε οτι θες να το ξεφορτωθείς και το δίνεις όσο όσο!!! Αυτό ξαναπές το! Αν έμαθε λέει... Παπαγαλία! Και τώρα που το είδαμε τι κάνουμε; Εδώ σε θέλω!
Συμπέρασμα: Η αστρολογία είναι ένα υπέροχο εργαλείο γνώσης που μας βοηθά να κατανοούμε τις διαδικασίες της ζωής μας, αλλά τις λύσεις θα τις βρούμε εμείς και όχι η αστρολογία. (Το γράφω για να μην ξεχνιόμαστε).
Σε ευχαριστώ Whisperer! :cheesy:
taurine
24-10-2010, 06:50 PM
Τί ήταν αυτό που άκουσα??? ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ??? Απαγορεύεται η παραίτηση, επιτρέπεται το διαλειμματάκι!
Να δεις ότι στο τέλος θα τα καταφέρεις, και μάλιστα χωρίς να αντιδράσεις στον παλιο ...Πλούτωνα!
Απλά, πήγαινε με τα νερά του και προσπάθησε να μαντεύεις τις επόμενες κινήσεις του. Και μην ξεχνάς: ¶σε τον να πιστεύει πως έχει πάντα το πάνω χέρι...
Μοιάζει λίγο με έναν κακό σύζυγο. Σε 5 χρόνια γάμου έχει αλλάξει χαρακτήρα, είναι παγωμένος, αδιάφορος,σε κάνει κουρέλι, σε καταπιέζει κλπ κλπ. Κι εσύ τί κανεις? Σχέδιο Α.Φοβάσαι και τον αφήνεις να σε τελματώνει καθε μέρα? ΛΑΘΟΣ. Ακολουθείς το σχέδιο Β. Οπλίζεσαι με όλα όσα διαθέτεις στο σεντούκι της γυναικείας γοητείας σου, φοράς το πιό σέξυ χαμόγελο και φυσικά... τον αφήνεις να πιστεύει πως ....ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!
Κι όταν όλα τα δύσκολα θα έχουν τελειώσει,εσύ θα είσαι πιό δυνατή αναμφισβήτητα, και θα έχεις προχωρήσει πολλά βήματα παρακάτω. :bigsmile:
Μητσάκος
24-10-2010, 08:25 PM
Ο Πλούτωνας δεν παλεύεται. Πας με τα νερά του και κοιτάς να έχεις τις μικρότερες απώλειες.Οι αλλαγές που συντελούνται δεν έχουν να κάνουν με τη δική σου δυνατότητα, είναι ανεξάρτητες από εσένα.
Για να φέρω ένα παράδειγμα: πες ότι περνά από τον 10ο και υποδεικνύει αλλαγές ριζικές στην επαγγελματική σου πορεία. Τρως μια απόλυση επειδή το εργοστάσιο που δουλεύεις κλείνει και μένεις άνεργος. Τι θα μπορούσες να κάνεις για να αποτρέψεις την απόλυση η οποία ήρθε όχι εξαιτίας της δικής σου συμπεριφοράς αλλά εξαιτίας παραγόντων τελείως ξένων προς σε εσένα; Απλά τίποτα.
Το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι την επόμενη μέρα
Χρυσάνθη
24-10-2010, 09:03 PM
Πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα!! Katiakiss συγνωμη, οχι δεν τρωω ποπ κορν πανω απο το Πλουτώνειο βασανιστήριό σου... Μάλιστα,.... τώρα που ο διελαύνων Ήλιος φωτίζει τον 8ο οίκο μου και (με 3 πλανήτες μέσα του-ο ένας ο ΠΛούτωνας) κάνει σύνοδο με γενέθλιο Πλούτωνα, με προοδευτικό ¶ρη να προσεγγίζει γενέθλια Αφροδίτη....σε καταλαβαίνω και το σκεφτόμουν και εγώ χθες σε μια ανευ προηγουμένου έκρηξη!! Που εκφράστηκε μέσα στους 4 τοίχους, γιατί αν βγει εκτός,.... θα το μάθετε όλοι. Και όχι επειδή κάποιος έχει μία όψη δύσκολη στο γενέθλιο δε σημαίνει ότι ξέρει και πως να τη χειριστεί!! Αυτό θα προσπαθήσει να μάθει !! Σε όλη του τη ζωή μη σας πω!.. Και επίσης συμφωνώ και η μη δράση έχει το νόημά της... Και προσυπογράφω το σχόλιο του Μητσάκου που λέει ότι ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ. Εάν υπήρχε μία συνταγή που να λέει οτι αν χειριστείτε το δύσκολο έτσι θα το κάνετε εύκολο.... θα την ξέραμε όλοι. Για αυτό δεν μπορούμε να τη βρούμε!! Ο Πλούτωνας συμβολίζει την απώλεια το θάνατο ναι και τη μεταμόρφωση αλλά ποιός είναι ποτέ ο ίδιος μετά από τέτοια εμπειρία? Κανείς. Και όσο και να γλυκάνεις το χάπι πάντα η απώλεια είναι απώλεια. Απλά επειδή ο ΠΛούτωνας έχει μία σχέση και με τη ζωή, η επόμενη μέρα πρέπει να σε βρει στο παρόν, ευέλικτο και ξανά αιδιόδοξο για να υποδεχτείς με χαρά τον επόμενο κύκλο ζωής που θα σου δώσει....πολλά ευχάριστα !! Γιατί η ζωή είναι κύκλος!! Το βιβλίο Πλάτωνας όχι Πρόζακ το ξέρεις??? Είναι καλό διάβασέ το. Και ρίξτο στη φιλοσοφία θα σου κάνει καλό (σε πρακτικό επίπεδο πίστεψέ με) Περαστικά.
ΥΓ παρόλα αυτά τώρα τολμώ να πω ότι μου έφερε και κάτι καλό... κάτι καινούριο.... δεν παραπονιέμαι... παρόλο που ακούγεται λίγο φρικιαστικό να αρχίζεις κάτι νέο με διευλ. Ήλιο σύνοδο γεν.ΠΛούτωνα!
katiakiss
24-10-2010, 09:49 PM
Ο Πλούτωνας δεν παλεύεται. Πας με τα νερά του και κοιτάς να έχεις τις μικρότερες απώλειες.Οι αλλαγές που συντελούνται δεν έχουν να κάνουν με τη δική σου δυνατότητα, είναι ανεξάρτητες από εσένα.
Για να φέρω ένα παράδειγμα: πες ότι περνά από τον 10ο και υποδεικνύει αλλαγές ριζικές στην επαγγελματική σου πορεία. Τρως μια απόλυση επειδή το εργοστάσιο που δουλεύεις κλείνει και μένεις άνεργος. Τι θα μπορούσες να κάνεις για να αποτρέψεις την απόλυση η οποία ήρθε όχι εξαιτίας της δικής σου συμπεριφοράς αλλά εξαιτίας παραγόντων τελείως ξένων προς σε εσένα; Απλά τίποτα.
Το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι την επόμενη μέραΜητσάκο, ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου! Το πολιτισμικό μας επίπεδο και πρεστίζ δεν μας επιτρέπει να συνηγορούμε δημόσια σε μοιρολατρικές τοποθετήσεις, ωστόσο, μια το θέμα ανάγεται σε αυτό το επίπεδο, θα συμφωνήσω απόλυτα!
Μοιάζει σαν ο Πλούτωνας να είναι το χέρι του μοιραίου στη ζωή μας και δεν είναι τυχαίο που η γενιά μου που έχει τον Πλούτωνα στον Ζυγό και τώρα δέχεται αυτό το τετράγωνο από τον Αιγόκερω (για να μην βάλω και τον Κρόνο στο παιχνίδι…), βάλλεται από μία παγκόσμια κρίση, ενώ είναι στην ηλικιακή άνθηση της επαγγελματικής δημιουργικότητας.
Ένας αετός χωρίς φτερά, δεν διαφέρει και πολύ από μία κοινή κότα, ιδιαιτέρα όταν δεν υπάρχει ουρανός για να πετάξει. Ο μόνος ουρανός που περιμένουμε, είναι αυτός που θα ξαναπάει στον Κριό με το κολλητάρι του τον Δία, για να αρχίσει το πάρτι!
Αν είσαι «τυχαιρούλης» και έχεις μέσα σε αυτή την τιτανομαχία και κανέναν προσωπικό πλανήτη…
Όταν στον βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν οι βάτραχοι!
ΥΓ: Παρακαλώ, μην αρχίσουν οι ερωτήσεις του τύπου: «Έχω κι εγώ τον τάδε πλανήτη εκεί, στον τάδε οίκο και κάνει την τάδε όψη… Τι θα γίνει… Αν χωρίζω… Αν παντρεύομαι και τα τοιαύτα!...» Εφάπαξ απαντώ ότι δεν θα γίνει κάτι καλό και εύκολο! Αυτά! Ερωτήσεις και τοποθετήσεις φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, δεκτές!
Fotini Christodoulou
24-10-2010, 09:54 PM
Mητσάκο μου δεν διαφωνώ ακριβώς αλλά αυτό που αναφέρεις ισχύει σε περιπτώσεις που έχουμε αντίθεση του Πλούτωνα - και άρα εξωτερικούς παράγοντες που δεν παλεύονται. Στα τετράγωνα υποδεικνύεται εσωτερική ένταση. Δεν αποφεύγεται η ένταση μεν, αλλά υπάρχει δυνατότητα επιλογής για διαχείριση ενέργειας που προκύπτει καθώς έχουμε να κάνουμε με εσωτερικό θέμα και όχι εξωτερικούς παράγοντες ή γεγονότα.:bigsmile:
katiakiss
24-10-2010, 09:56 PM
Το βιβλίο Πλάτωνας όχι Πρόζακ το ξέρεις??? Είναι καλό διάβασέ το. Και ρίξτο στη φιλοσοφία θα σου κάνει καλό (σε πρακτικό επίπεδο πίστεψέ με)Ελπίζω να το δίνουν και ξεχωριστά. Να διαβάσω τον Πλάτωνα και να πάρω το Πρόζακ (σε πρακτικό επίπεδο βεβαίως, βεβαίως…)! :laugh:
Χωρίς πλάκα, όπως τα λες είναι!
Μητσάκος
24-10-2010, 10:43 PM
Mητσάκο μου δεν διαφωνώ ακριβώς αλλά αυτό που αναφέρεις ισχύει σε περιπτώσεις που έχουμε αντίθεση του Πλούτωνα - και άρα εξωτερικούς παράγοντες που δεν παλεύονται. Στα τετράγωνα υποδεικνύεται εσωτερική ένταση. Δεν αποφεύγεται η ένταση μεν, αλλά υπάρχει δυνατότητα επιλογής για διαχείριση ενέργειας που προκύπτει καθώς έχουμε να κάνουμε με εσωτερικό θέμα και όχι εξωτερικούς παράγοντες ή γεγονότα.:bigsmile:
Εγώ εκτιμώ ότι τετραγωνίζοντας ωροσκόπο και κάνοντας σύνοδο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου, ο οποίος είναι σε σύνοδο με το MC, ο Πλούτωνας είναι δείκτης όχι μόνο εσωτερικών συγκρούσεων, αλλά και δείκτης μεγάλων αλλαγών.
Έτσι κι αλλιώς, οι εσωτερικές συγκρούσεις δεν είναι αυθύπαρκτες, υπάρχουν γεγονότα που συντελούνται και τις δημιουργούν. Στη συγκεκριμένη, επειδή παίζει και η σύνοδος με το MC μπορεί να φέρει και αναγνώριση ή τέλος πάντων κάποια θετική εξέλιξη,αλλά το θέμα θα είναι και πάλι η διαχείρισή της.
Ακόμα και αν η βάση είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις, ο ¶ρης το πιο πιθανό είναι να την παρακινήσει σε κάποια κίνηση που μάλλον θα ελέγχεται είτε για την συνάφειά της με τις αρχές ενός αγώνα επιβολής των θέσεών της βασισμένου στις αρχές της πολιτικής ορθότητας είτε για το βαθμό που θα την ενδιαφέρουν οι απώλειες...
Και όταν θα της κατσικωθεί και ο Ουρανός στο ίδιο σημείο σε κάποιους μήνες, οι αλλαγές (και όχι οι εσωτερικές συγκρούσεις) θα είναι γεγονός ούτως ή άλλως :cheesy:
Fotini Christodoulou
24-10-2010, 10:53 PM
Συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχει το δυναμικό για αλλαγές στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο, το μεγάλο ζήτημα είναι όμως ότι τα τετράγωνα υποδεικνύουν ότι αυτές θα είναι απόρροια δικών της κινήσεων. Σαφώς όλα λειτουργούν σε συνάρνηση με το περιβάλλον.
Συμφωνούμε επίσης ότι όλα έχουν να κάνουν τελικά με το πως θα διαχειριστεί όλο αυτό το δυναμικό.
Ωστόσο θα πρέπει να πώ ότι κοιτάζουμε μόνο μία όψη, ενώ οπως γνωρίζουμε μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες που να παίζουν τον ρόλο του πυροσβέστη ή του αστυφύλακα.:bigsmile:
Κάτια θα επαναλάβω την άποψη μου....ο επιμένων νικά.Ακόμα κι αν έχει ΄¨αντίπαλο" τον Πλούτωνα:bigsmile:
Εγώ εκτιμώ ότι τετραγωνίζοντας ωροσκόπο και κάνοντας σύνοδο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου, ο οποίος είναι σε σύνοδο με το MC, ο Πλούτωνας είναι δείκτης όχι μόνο εσωτερικών συγκρούσεων, αλλά και δείκτης μεγάλων αλλαγών.
Έτσι κι αλλιώς, οι εσωτερικές συγκρούσεις δεν είναι αυθύπαρκτες, υπάρχουν γεγονότα που συντελούνται και τις δημιουργούν. Στη συγκεκριμένη, επειδή παίζει και η σύνοδος με το MC μπορεί να φέρει και αναγνώριση ή τέλος πάντων κάποια θετική εξέλιξη,αλλά το θέμα θα είναι και πάλι η διαχείρισή της.
Ακόμα και αν η βάση είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις, ο ¶ρης το πιο πιθανό είναι να την παρακινήσει σε κάποια κίνηση που μάλλον θα ελέγχεται είτε για την συνάφειά της με τις αρχές ενός αγώνα επιβολής των θέσεών της βασισμένου στις αρχές της πολιτικής ορθότητας είτε για το βαθμό που θα την ενδιαφέρουν οι απώλειες...
Και όταν θα της κατσικωθεί και ο Ουρανός στο ίδιο σημείο σε κάποιους μήνες, οι αλλαγές (και όχι οι εσωτερικές συγκρούσεις) θα είναι γεγονός ούτως ή άλλως :cheesy:
Μητσάκος
24-10-2010, 11:04 PM
Συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχει το δυναμικό για αλλαγές στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο, το μεγάλο ζήτημα είναι όμως ότι τα τετράγωνα υποδεικνύουν ότι αυτές θα είναι απόρροια δικών της κινήσεων. Σαφώς όλα λειτουργούν σε συνάρνηση με το περιβάλλον.
Συμφωνούμε επίσης ότι όλα έχουν να κάνουν τελικά με το πως θα διαχειριστεί όλο αυτό το δυναμικό.
Ωστόσο θα πρέπει να πώ ότι κοιτάζουμε μόνο μία όψη, ενώ οπως γνωρίζουμε μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες που να παίζουν τον ρόλο του πυροσβέστη ή του αστυφύλακα.:bigsmile:
Κάτια θα επαναλάβω την άποψη μου....ο επιμένων νικά.Ακόμα κι αν έχει ΄¨αντίπαλο" τον Πλούτωνα:bigsmile:
Εγώ πάλι,θα επιμείνω στους εξωτερικούς παράγοντες, λόγω Οίκου και συμμετοχής MC και ¶ρη. Αν συνυπολογίσω και τον Κρόνο στον 7 ή άλλα τετράγωνα...:bigsmile:
Fotini Christodoulou
24-10-2010, 11:12 PM
Εγώ πάλι,θα επιμείνω στους εξωτερικούς παράγοντες, λόγω Οίκου και συμμετοχής MC και ¶ρη. Αν συνυπολογίσω και τον Κρόνο στον 7 ή άλλα τετράγωνα...:bigsmile:
Αν συνυπολογίσουμε τον Κρόνο στον 7ο θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και άλλους παράγοντες στην ίδια όψη που θα παίξουν τον ρόλο του φρένου στην τάση να δράσει παρορμητικά.:cheesy:
Ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε για την ώρα:laugh:
:bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
25-10-2010, 03:24 AM
Φωτεινή μου, το τετράγωνο έχει την σημασία που του αποδίδεις, όμως εδώ πρόκειται για τον Πλούτωνα.Όλες οι "υποτιθέμενες " επιλογές μας γίνονται με τόσο ασυνείδητο τρόπο, που είναι σαν να μας καθοδηγεί άλλος κι όχι ο εαυτός μας.
Ως παθούσα κι εγώ από τον Πλούτωνα, να την χώνεται στον Ήλιο και άμεσα στον ¶ρη μου (μαζί με τον Κρόνο) θα πω τα εξής. Όντως νιώθω κάποια πράγματα, θετικά κι αρνητικά, πως έγιναν και γίνονται ερήμην μου. Δεν θα γκρινιάξω για τον Πλούτωνα στον Ήλιο, γιατί τα τα αρνητικά που έχει φέρει ως τώρα ήταν ήπιας μορφής., αντίθετα τα θετικά, ως τώρα τουλάχιστον, ήταν κι είναι μεγίστης σημασίας για εμένα προσωπικά.
Αργότερα δεν ξέρω τι θα γίνει....περιμένω, γιατί ακόμη δεν έχω ξεμπερδέψει μαζί του.
Αυτό όμως που ξέρω είναι πως τα περισσότερα εν τέλει δεν έγιναν ερήμην μου.
Τώρα που βλέπω πιο αποστασιοποιημένη τα πράγματα συνειδητοποιώ πως καρποφόρησαν, ειδικά τα θετικά, ύστερα από δικούς μου χειρισμούς.
Γιατί στο λέω αυτό ? γιατί στον δικό μου τον χάρτη ενεργοποιεί αντίθεση κι όχι τετράγωνο.
Ότι όψη κι αν σχηματίζει, δεν παύει να είναι Πλούτωνας.
Ένα τετράγωνο για παράδειγμα ¶ρη/Πλούτωνα θα μπορούσε να φέρει βία την οποία την έχει προκαλέσει το άτομο με τον τρόπο του όμως το ίδιο θα μπορούσε να χει συμβεί και στην αντίθεση. Να υποστεί βία την οποία υποσυνείδητα έχει προκαλέσει, κάπου, κάπως, κάποτε.
Όσο για την σύνοδο με τον ¶ρη μου.........θα τα πούμε εν καιρώ, προς το παρόν τον χαιδεύει από απόσταση.
Κοραλλία Μόζορα
25-10-2010, 12:37 PM
Θα συμφωνήσω με την Τίνα, ιδιαίτερα στο ότι με τον Πλούτωνα οι επιλογές μας είναι τόσο ασυνείδητες που νιώθουμε ότι δεν είναι δικές μας αλλά έρχονται απέξω. Στην αστρολογία, το "απέξω" είναι πάντα σε συνάρτηση με το "μέσα" γι' αυτό και ζούμε διαφορετικές εμπειρίες ο καθένας μας. Βέβαια η Τίνα έχει ένα Ήλιο σε έξαρση και μέσα στο 10ο σπίτι, δηλαδή ένα πολύ δυνατό Εγώ με ισχυρά κίνητρα γι' αυτό και μπορεί να αποκομίζει οφέλη από τον Πλούτωνα.
Το πρόβλημα με τον Πλούτωνα στις δυσαρμονικές του όψεις είναι ότι δημιουργεί μια αμφιθυμική σχέση με τον υλικό κόσμο (λεφτά, δουλειά, σπίτι κ.λπ). Από την μια τα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη και τα επιδιώκει με ισχυρή επιθυμία και ένστικτο επιβίωσης κι από την άλλη έχει μια μηδενιστική και ενοχική στάση, μια στάση άρνησης προς την ύλη. Γι' αυτό και ελκύει, για παράδειγμα, πολλά λεφτά αλλά και πτώχευση, επαγγελματική αναγνώριση ή απόλυση, ή επαγγελματικά αδιέξοδα, όπως το έχει εκφράσει η Κάτια.
Στις δυσαρμονικές όψεις του ¶ρη/Πλούτωνα η αδράνεια ή μη δράση είναι χαρακτηριστικό στοιχείο. Αυτό έχει πολλές αιτίες. Κάποιες φορές το άτομο φοβάται υποσυνείδητα ότι αν δράσει θα χάσει τον έλεγχο του εαυτού του. ¶λλες φορές το άτομο υπονομεύει τον εαυτό του κι άλλες φορές ο Πλούτωνας αμφισβητεί τόσο πολύ τα κίνητρα του ¶ρη που αυτός περνά σε αδράνεια. Αυτή η αδράνεια δεν κρατά για πολύ. Το άτομο τελικά ωθείται σε μια δράση και το αποτέλεσμα κρίνεται από τον τρόπο που το άτομο έχει διαχειριστεί την φάση της αδράνειας.
παλίρροια
25-10-2010, 01:53 PM
Κάπως έτσι αισθάνεται και κάποιος που απο διεύλευση διαρκείας θα έλεγα....... έχει αντίθεση Δια απο τον 10ο οίκο και Πλούτωνα απο τον 7ο?:wacko:
Το ρωτώ αυτό γιατί το τελευταίο διαστημα΄ΤΙΠΟΤΑ δεν με ευχαριστεί,ΤΙΠΟΤΑ δεν με ενθουσιαζει,και αισθάνομαι ότι έχει καταρρευσει το συμπαν γύρω μου.....:cry:
Θα μου περάσει άραγε γιατί δεν με αντέχω άλλο.....:embarrest και υποθέτω όχι μόνον εγώ!!!:toung:
katiakiss
25-10-2010, 02:11 PM
Στην αρχική δημοσίευση με την οποία άνοιξα το θέμα, κατέληγα στην ακόλουθη παράγραφο: «Η επίδραση του Πλούτωνα μου μοιάζει περισσότερο «μοιραία» παρά ελέγξιμη. Είναι σαν κάτι έξω από τη σφαίρα επιρροής μου να με οδηγεί σε αλλαγές που δεν επιθυμώ, χωρίς την δυνατότητα να αντιδράσω.
Ίσως μια πιο εμβριθής τοποθέτηση από μια άλλη οπτική γωνία να φώτιζε το δρόμο μιας ανανεωμένης κατανόησης αυτής της επιρροής. Ελπίζω…»
Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη συμμετοχή σας και για την διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου ανταλλαγής απόψεων.
Η ελπίδα μου για ανανεωμένη κατανόηση εκπληρώθηκε και θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Τίνα και την Κοραλλία που οι τοποθετήσεις τους αποτέλεσαν την ειδοποιό διαφορά στον τρόπο της συνειρμικής μου προσέγγισης.
Διαλευκάνθηκαν μέσα μου τα όρια του «μοιραίου» και η πραγματικότητα του ασυνείδητου. Μεγάλο ατόπημα εκ μέρους μου να αγνοήσω την βασική λειτουργία του Πλούτωνα που συμβολίζει το «συλλογικό ασυνείδητο» , αλλά και το προσωπικό. Πολύ περισσότερο σε εμένα που κυβερνά τον φυσικό του 8ο . Το ασυνείδητο, στην ψυχολογία, μας οδηγεί σε επιλογές που μοιάζουν άμοιρες βούλησης ενώ στην ουσία είναι το αποτέλεσμα των βαθύτερων εσωτερικών μας καταγραφών.
Η επιρροή του Πλούτωνα κατά την διέλευσή του, σε οδηγεί σε ένα εσωστρεφές βύθισμα αδιεξόδων και η ενοχοποίηση των τάχα μοιραίων καταστάσεων είναι βολική και παρηγορητική.
Το μόνο μοιραίο που μπορεί να συμβεί, είναι να έρθεις αντιμέτωπος με τα καλά θαμμένα σκουπίδια της ψυχής, κι’ αυτό για όσους ξέρουν από ψυχανάλυση, μας οδηγεί στην «πρωτογενή κραυγή», μια διαδικασία καθόλου εύκολη.
Απωθημένες αλήθειες είναι αυτές που μας πονούν και αυτός είναι ο λόγος που απωθήθηκαν. Ο Πλούτωνας τους ανοίγει την πόρτα να βγουν κάνοντας την συνάντησή μας μαζί τους σκληρή και επίπονη.
Ίσως να μην είναι τυχαίο που τώρα τελευταίως άλλαξα την υπογραφή μου: «Θάρρος είναι το να προχωράς ενώ φοβάσαι!»
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
25-10-2010, 02:29 PM
θα ηθελα καποιο αγαπημενο μελος
να μου εξηγησει τι σημαινει ''συλλογικο ασυνηδητο''
δεν ξερω φιλοι μου:cry:
σας ευχαριστω πολυ
η κουκι σας:love:
katiakiss
25-10-2010, 02:35 PM
θα ηθελα καποιο αγαπημενο μελος
να μου εξηγησει τι σημαινει ''συλλογικο ασυνηδητο''
δεν ξερω φιλοι μου:cry:
σας ευχαριστω πολυ
η κουκι σας:love: " Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο"
Συλλογικό Ασυνείδητο
Το συλλογικό ασυνείδητο είναι ένα μέρος του ασυνείδητου νου, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Carl Jung, το συλλογικό ασυνείδητο περιέχει αρχέτυπα, παγκόσμιες νοητικές "προδιαθέσεις" μη βασιμένες στην εμπειρία. τ' αρχέτυπα δεν έχουν την προέλευση τους στον κόσμο των αισθήσεων, αλλά υπάρχουν ξέχωρα και γίνονται γνωστά κατ' ευθείαν στο νου. ο Jung πίστευε πως τ' αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα στο νου, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Mια κρίση ανοίγει επίσης την πύλη προς το συλλογικό ασυνείδητο και επιτρέπει σε ένα αρχέτυπο να αποκαλύψει μια βαθειά αλήθεια κρυμμένη από το κανονικό ασυνείδητο.:bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
25-10-2010, 02:41 PM
" Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο"
Συλλογικό Ασυνείδητο
Το συλλογικό ασυνείδητο είναι ένα μέρος του ασυνείδητου νου, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Carl Jung, το συλλογικό ασυνείδητο περιέχει αρχέτυπα, παγκόσμιες νοητικές "προδιαθέσεις" μη βασιμένες στην εμπειρία. Όπως και οι μορφές του Πλάτωνα (είδη), τ' αρχέτυπα δεν έχουν την προέλευση τους στον κόσμο των αισθήσεων, αλλά υπάρχουν ξέχωρα και γίνονται γνωστά κατ' ευθείαν στο νου. Αντίθετα όμως με τον Πλάτωνα, ο Jung πίστευε πως τ' αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα στο νου, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Όπως υπάρχουν συμπτώσεις με νόημα, όπως το πέταγμα ενός σκαθαριού και το όνειρο με το σκαραβαίο που περιγράφεται στην καταχώριση για τη συγχρονικότητα, που ανοίγουν την πόρτα σε υπερβατικές αλήθειες, έτσι και μια κρίση ανοίγει επίσης την πύλη προς το συλλογικό ασυνείδητο και επιτρέπει σε ένα αρχέτυπο να αποκαλύψει μια βαθειά αλήθεια κρυμμένη από το κανονικό ασυνείδητο.:bigsmile:
και θελεις τωρα εγω να καταλαβω τι λες εδω τωρα:nuts:;
κατσε να το διαβασω 10 φορες και θα σου πω..
μια πρωτη ματια νομιζω οτι ειναι αυτο που εχουμε απο χιλιαδες χρονια στο κυταρρο μας
οι ανθρωποι χωρις να το καταλαβαινουμε
φοβο,εμπειρια,για κατι που υπηρχε και θα υπαρχει;:wacko:
βοηθησε με λιγο παραπανω Κατιουλινακι μου:love:
katiakiss
25-10-2010, 02:46 PM
μια πρωτη ματια νομιζω οτι ειναι αυτο που εχουμε απο χιλιαδες χρονια στο κυταρρο μας
βοηθησε με λιγο παραπανω Κατιουλινακι μου:love: Δεσποινούλα μας καλή, για δες το ξανά όπως το μάζεψα... Καλύτερα; :toung:
taurine
25-10-2010, 07:18 PM
Ωχ! άστα να πάνε! Αν είσαι κριός, βάζεις κουκούλα και τα σπάς όλα!:bigsmile:
Αν είσαι Λιοντάρι, βγαίνεις σε όλα τα κανάλια και ψιλοδραματοποιείς την κατάσταση!
Αν είσαι Τοξότης, συνδικαλίζεσαι και βρίσκεις το αντίστοιχο αντισυνταγματικό άρθρο.
Κι αν είσαι Ταύρος, προσπάθείς να επωφεληθείς από το εργοστάσιο που έκλεισε,πχ αναζητώντας υλικά, εξοπλισμό κλπ για πώληση ή ανακύκλωση! Χεχε!
Χιούμορ κάνουμε!!!
Και τί γίνεται όταν ο διελαύνων Πλούτωνας περνάει πάνω από την ακμή του Ωροσκόπου?
Σου δίνει κάτι σφαλιάρες, που δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις από πού τις τρώς!!!
lefkas
27-10-2010, 06:33 PM
[QUOTE=taurine;111862
Και τί γίνεται όταν ο διελαύνων Πλούτωνας περνάει πάνω από την ακμή του Ωροσκόπου?
Σου δίνει κάτι σφαλιάρες, που δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις από πού τις τρώς!!![/QUOTE]
Όταν περνάει πάνω από την ακμή του ωροσκόπου...έ
Ωροσκόπος 28η μοίρα του Τοξότη σε αντίθεση ¶ρη στην 29η μοίρα των Διδύμων (γενέθλιος)
Αποτέλεσμα Χωρισμός με καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες & Πτώχευση & Αποκλεισμός από κοινωνικό και φιλικό περίγυρο & το πιό τραγικό...Σωματική μεταμόρφωση ( αναπηρία δεξιού χεριού κατά 70% πρόωρο γήρας - κατακόρυφη αύξηση βάρους - ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο)
Και ναί είναι αδύνατον να αντιδράσεις και να παλέψεις... όσο προσπαθείς, γίνεται κάτι και σε γονατίζει περισσότερο...Το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να αφεθείς και να φωνάξειςΈλεος Θεέ μου λυπήσου το παιδί μου
Αλλά όταν και το παιδί σου τρώει ένα εξίσου βαρύ τετράγωνο από τον απαίσιο Πλούτωνα έ? τότε τι να λυπηθεί?:mad::mad:
Κοραλλία Μόζορα
27-10-2010, 07:28 PM
βοηθησε με λιγο παραπανω Κατιουλινακι μου:love:
Γεια σου, Δεσποινάκι μου. Τώρα είδα το μήνυμα σου.
Στο προσωπικό μας ασυνείδητο είναι καταγραμμένς όλες οι προσωπικές εμπειρίες που δεν θυμόμαστε ή που θυμόμαστε λίγο. Στο συλλογικό ασυνείδητο είναι καταγραμμένες οι εμπειρίες της ανθρωπότητας ως σύνολο, οι κοινές μας εμπειρίες.
Για παράδειγμα, στην αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα, οι άνθρωποι έζησαν μεγάλες επιδημίες στις οποίες πέθαναν μαζικά πάρα πολλοί άνθρωποι και κάποιες από αυτές προκλήθηκαν από τα ποντίκια. Σήμερα, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος φόβος (σε βαθμό υστερίας πολλές φορές) για τα ποντίκια ενώ τ'ωρα δεν μπορούν να μας βλάψουν το ίδιο. Αυτό συμβαίνει γιατί καταγράφηκε στο συλλογικό ασυνείδητο ότι το ποντίκι είναι επικίνδυνο.
katiakiss
27-10-2010, 07:36 PM
Όταν περνάει πάνω από την ακμή του ωροσκόπου...έ
Ωροσκόπος 28η μοίρα του Τοξότη σε αντίθεση ¶ρη στην 29η μοίρα των Διδύμων (γενέθλιος)
Αποτέλεσμα Χωρισμός με καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες & Πτώχευση & Αποκλεισμός από κοινωνικό και φιλικό περίγυρο & το πιό τραγικό...Σωματική μεταμόρφωση ( αναπηρία δεξιού χεριού κατά 70% πρόωρο γήρας - κατακόρυφη αύξηση βάρους - ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο)
Και ναί είναι αδύνατον να αντιδράσεις και να παλέψεις... όσο προσπαθείς, γίνεται κάτι και σε γονατίζει περισσότερο...Το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να αφεθείς και να φωνάξειςΈλεος Θεέ μου λυπήσου το παιδί μου
Αλλά όταν και το παιδί σου τρώει ένα εξίσου βαρύ τετράγωνο από τον απαίσιο Πλούτωνα έ? τότε τι να λυπηθεί?:mad::mad:Πολύ ωφέλιμο αυτό μας περιγράφεις Ρίτσα. Γιατί αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στην ερμηνεία ( τουλάχιστον αυτό ένιωσα εγώ). Τα δεινά δεν τα φέρνει ο Πλούτωνας. Η διέλευσή του απλώς σηματοδοτεί την στιγμή που η βαθιές αλλαγές θα σε φέρουν αντιμέτωπο με τα πιο βαθιά ένστικτά σου. Κυρίως τον «φόβο». Τελείς υπό το κράτος της πλήρους διάλυσης και δοκιμάζεται το ένστικτο της ψυχικής και σωματικής επιβίωσης. Εκεί θα φανεί και η γονιδιακή σου ποιότητα. Πόσο αντέχει το σαρκίο σου την φθορά του Πλούτωνα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
27-10-2010, 07:36 PM
Kοραλλακι μου αγαπημενο σε ευχαριστω παραπολυ:bigsmile:
με αγαπη :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
27-10-2010, 09:54 PM
Πολύ ωφέλιμο αυτό μας περιγράφεις Ρίτσα. Γιατί αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στην ερμηνεία ( τουλάχιστον αυτό ένιωσα εγώ). Τα δεινά δεν τα φέρνει ο Πλούτωνας. Η διέλευσή του απλώς σηματοδοτεί την στιγμή που η βαθιές αλλαγές θα σε φέρουν αντιμέτωπο με τα πιο βαθιά ένστικτά σου. Κυρίως τον «φόβο». Τελείς υπό το κράτος της πλήρους διάλυσης και δοκιμάζεται το ένστικτο της ψυχικής και σωματικής επιβίωσης. Εκεί θα φανεί και η γονιδιακή σου ποιότητα. Πόσο αντέχει το σαρκίο σου την φθορά του Πλούτωνα.
Δεν μπορεί όλα αυτά που λέει η Ρίτσα να προέρχονται μόνο από τον τράνζιτ Πλούτωνα στον ωροσκόπο, έστω και σε αντίθεση με τον ¶ρη. Πρέπει να ήταν συνδυασμός στοιχείων και να υπάρχει και η ανάλογη προδιάθεση για όλα αυτά στον γενέθλιο χάρτη.
Ο Πλούτωνας (όπως και όλοι οι πλανήτες) δεν είναι μόνο ένα πράγμα, έχει πολλές διαστάσεις και λειτουργεί ανάλογα με τον κάθε χάρτη ξεχωριστά. Μπορεί να είναι μια βίαιη "επανάσταση" του ασυνείδητου, μπορεί να είναι εκδήλωση των καταστροφικών δυνάμεων του ασυνείδητου ή μπορεί όταν ενεργοποιούνται κάποιες τάσεις του γενέθλιου που δείχνουν αλλαγές στην ζωή μας (όπως ένα διαζύγιο), ο Πλούτωνας να μας φέρει αντιμέτωπους με τις προσκολλήσεις μας και όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή η αλλαγή.
katiakiss
27-10-2010, 11:21 PM
Δεν μπορεί όλα αυτά που λέει η Ρίτσα να προέρχονται μόνο από τον τράνζιτ Πλούτωνα στον ωροσκόπο, έστω και σε αντίθεση με τον ¶ρη. Πρέπει να ήταν συνδυασμός στοιχείων και να υπάρχει και η ανάλογη προδιάθεση για όλα αυτά στον γενέθλιο χάρτη.
Ο Πλούτωνας (όπως και όλοι οι πλανήτες) δεν είναι μόνο ένα πράγμα, έχει πολλές διαστάσεις και λειτουργεί ανάλογα με τον κάθε χάρτη ξεχωριστά. Μπορεί να είναι μια βίαιη "επανάσταση" του ασυνείδητου, μπορεί να είναι εκδήλωση των καταστροφικών δυνάμεων του ασυνείδητου ή μπορεί όταν ενεργοποιούνται κάποιες τάσεις του γενέθλιου που δείχνουν αλλαγές στην ζωή μας (όπως ένα διαζύγιο), ο Πλούτωνας να μας φέρει αντιμέτωπους με τις προσκολλήσεις μας και όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή η αλλαγή.Συμφωνώ απόλυτα με όλο αυτό. Εννοείται ότι για να έχουμε τέτοιες επιπτώσεις στη ζωή μας, δεν αρκούν μερικές διελεύσεις. Εγώ απλώς μιλούσα για την ψυχολογική ανταπόκριση του Πλούτωνα πάνω σε όλα αυτά. Για το τι αισθάνεσαι. Για παράδειγμα, στην δική μου ζωή δεν φτάνει ο Πλούτωνας για όλο ο εξωτερικό σκηνικό. Υπάρχει και ένας Κρόνος, αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες.
lefkas
28-10-2010, 09:09 AM
Ο Πλούτωνας (όπως και όλοι οι πλανήτες) δεν είναι μόνο ένα πράγμα, έχει πολλές διαστάσεις και λειτουργεί ανάλογα με τον κάθε χάρτη ξεχωριστά. Μπορεί να είναι μια βίαιη "επανάσταση" του ασυνείδητου, μπορεί να είναι εκδήλωση των καταστροφικών δυνάμεων του ασυνείδητου ή μπορεί όταν ενεργοποιούνται κάποιες τάσεις του γενέθλιου που δείχνουν αλλαγές στην ζωή μας (όπως ένα διαζύγιο), ο Πλούτωνας να μας φέρει αντιμέτωπους με τις προσκολλήσεις μας και όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή η αλλαγή.
Ναι σίγουρα, συμφωνώ απόλυτα!
Προδιάθεση γενέθλια ? Χμ... Πλούτωνας στον 8ο γεν. κυβερνήτης του 11ου σε ακριβή αντίθεση με γεν. Δία κυβ. του Ωροσκόπου και γεν. Χείρωνα !!!! επιπλέον στον όγδοο παρέα βρίσκονται ¨Ηλιος κυβ. 8ου, Ουρανός κυβ. 2ου, ΒΔ Λέοντα σε αντίθεση με Κρόνο Υδροχ. στον 2ο - Σελήνη Ταύρο στον 4ο - Ποσειδώνα Σκορπιό στον 10ο (μεγάλο τετράγωνο)
Αυτή κι αν είναι "προδιάθεση":wacko:
Δεν δίνω στοιχεία του Χάρτη μου, για να εκμαιεύσω πληροφορίες... μην παρεξηγηθώ !!!
Απλά πιστεύω πως θα ήταν στοιχεία που προσθέτοντάς τα στην στατιστική μελέτη της Αστρολογίας θα είναι χρήσιμα... Ξεφεύγω λοιπόν από τα πλαίσια του "προσωπικού" δεν είναι αυτός ο στόχος μου:bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
28-10-2010, 07:29 PM
Ναι σίγουρα, συμφωνώ απόλυτα!
Προδιάθεση γενέθλια ? Χμ... Πλούτωνας στον 8ο γεν. κυβερνήτης του 11ου σε ακριβή αντίθεση με γεν. Δία κυβ. του Ωροσκόπου και γεν. Χείρωνα !!!! επιπλέον στον όγδοο παρέα βρίσκονται ¨Ηλιος κυβ. 8ου, Ουρανός κυβ. 2ου, ΒΔ Λέοντα σε αντίθεση με Κρόνο Υδροχ. στον 2ο - Σελήνη Ταύρο στον 4ο - Ποσειδώνα Σκορπιό στον 10ο (μεγάλο τετράγωνο)
Αυτή κι αν είναι "προδιάθεση":wacko:
Δεν δίνω στοιχεία του Χάρτη μου, για να εκμαιεύσω πληροφορίες... μην παρεξηγηθώ !!!
Απλά πιστεύω πως θα ήταν στοιχεία που προσθέτοντάς τα στην στατιστική μελέτη της Αστρολογίας θα είναι χρήσιμα... Ξεφεύγω λοιπόν από τα πλαίσια του "προσωπικού" δεν είναι αυτός ο στόχος μου:bigsmile:
Ρίτσα μου, δεν εννοούσα αυτό ακριβώς. Το διάστημα που ο Πλούτωνας περνούσε από τον ωροσκόπο σου και σε αντίθεση με τον ¶ρη σου βίωσες διάφορα γεγονότα, διαζύγιο, πτώχευση, πρόβλημα με το χέρι σου, ελαφρύ εγκεφαλικό.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα το διαζύγιο. Για να έχουμε ένα διαζύγιο πρέπει να υπάρχει προδιάθεση στον χάρτη μας, αλλιώς ούτε ο Πλούτωνας δεν μας χωρίζει. Ταυτόχρονα, στα προγνωστικά συστήματα της χρονιάς εκείνης δεν μπορεί να μην φαινόταν το διαζύγιο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα γεγονότα που ανέφερες.
Ο τράνζιτ Πλούτωνας πάνω στον ωροσκόπο σου εκείνη την χρονιά έδειχνε το είδος των εμπειριών που θα είχες και τον τρόπο που θα βίωνες αυτές τις εμπειρίες εκείνο το διάστημα. Δηλαδή ότι θα διαλύονταν οι παλιές δομές της ζωής σου που σου έδιναν ασφάλεια και θα βρισκόσουν στο κενό μέχρι να φτιάξεις καινούριες δομές. Έδειχνε καταστάσεις από τις οποίες έπρεπε να αποκολληθείς για να μπορέσεις να προχωρήσεις. Κι αυτό, όπως είπε η Κάτια, προκαλεί φόβο και ανασφάλεια.
Η διαφορά στον χάρτη της Κάτιας είναι ότι ο τράνζιτ Πλούτωνας ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο του με τον ¶ρη. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες τωρινές εμπειρίες ή καταστάσεις αναγκάζουν την Κάτια να έρθει αντιμέτωπη με τα φαντάσματα στην ντουλάπα της. Να αντιμετωπίσει άλυτες συγκρούσεις μέσα της και συσσωρευμένο θυμό και ενοχή για τον θυμό αυτό που μάζεψε στην ζωή της. Το σκηνικό που θα γίνει αυτό μπορεί να είναι τα επαγγελματικά της ή οι σχέσεις της αφού αυτό το τετράγωνο γίνεται στον 7ο/10ο οίκο (αν θυμάμαι καλά).
lefkas
28-10-2010, 08:30 PM
Ρίτσα μου, δεν εννοούσα αυτό ακριβώς. Το διάστημα που ο Πλούτωνας περνούσε από τον ωροσκόπο σου και σε αντίθεση με τον ¶ρη σου βίωσες διάφορα γεγονότα, διαζύγιο, πτώχευση, πρόβλημα με το χέρι σου, ελαφρύ εγκεφαλικό.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα το διαζύγιο. Για να έχουμε ένα διαζύγιο πρέπει να υπάρχει προδιάθεση στον χάρτη μας, αλλιώς ούτε ο Πλούτωνας δεν μας χωρίζει. Ταυτόχρονα, στα προγνωστικά συστήματα της χρονιάς εκείνης δεν μπορεί να μην φαινόταν το διαζύγιο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα γεγονότα που ανέφερες.
Ο τράνζιτ Πλούτωνας πάνω στον ωροσκόπο σου εκείνη την χρονιά έδειχνε το είδος των εμπειριών που θα είχες και τον τρόπο που θα βίωνες αυτές τις εμπειρίες εκείνο το διάστημα. Δηλαδή ότι θα διαλύονταν οι παλιές δομές της ζωής σου που σου έδιναν ασφάλεια και θα βρισκόσουν στο κενό μέχρι να φτιάξεις καινούριες δομές. Έδειχνε καταστάσεις από τις οποίες έπρεπε να αποκολληθείς για να μπορέσεις να προχωρήσεις. Κι αυτό, όπως είπε η Κάτια, προκαλεί φόβο και ανασφάλεια
Η διαφορά στον χάρτη της Κάτιας είναι ότι ο τράνζιτ Πλούτωνας ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο του με τον ¶ρη. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες τωρινές εμπειρίες ή καταστάσεις αναγκάζουν την Κάτια να έρθει αντιμέτωπη με τα φαντάσματα στην ντουλάπα της. Να αντιμετωπίσει άλυτες συγκρούσεις μέσα της και συσσωρευμένο θυμό και ενοχή για τον θυμό αυτό που μάζεψε στην ζωή της. Το σκηνικό που θα γίνει αυτό μπορεί να είναι τα επαγγελματικά της ή οι σχέσεις της αφού αυτό το τετράγωνο γίνεται στον 7ο/10ο οίκο (αν θυμάμαι καλά).
Διευκρίνηση όχι διαζύγιο, αλλάχωρισμός και άλλωστε ο ¶ρης στον 7ο ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο σε διπλό ζώδιο Διδύμους στο γενέθλιο δεν είναι προδιάθεση?
Κατά την γνώμη μου όταν γεν. ¶ρης κυβ. 4ου είναι στον 7ο και με άσχημη όψη με τον Ωροσκ. δείχνει δοκιμασίες στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων.
Προερχόμενος δε από τον 4ο ο οποίος είναι η ασφαλιστική δικλείδα μου την οποία υποδηλώνει η θέση της Σελήνης εκεί στον Ταύρο (σταθερότητα στην οικογένεια κλπ) δείχνει τις κακές διαθέσεις -εξ αιτίας απωθημένων- των οικείων ανθρώπων και ιδιαίτερα του συντρόφου,
και διαφωνίες που έχουν σαν αποτέλεσμα το γκρέμισμα των σχέσεων
και όλα αυτά βέβαια αναλόγως της προσωπικής αντίδρασης.
Έ εγώ αντέδρασα κάτω από την επιρροή της συνόδου του Πλούτωνα στον ωροσκ. μου...κάτι το οποίο δεν έκανα επί 15 χρόνια προσπαθώντας να κρατήσω την σταθερότητα της οικογένειας γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αν αντιδράσω για μια και μοναδική φορά
ο σύντροφος με ουρανό και πλούτωνα στην παρθένο σε σύνοδο με ήλιο και ωροσκόπο
( στον γενέθλιό του) και άρη στον σκορπιό ( Πλουτώνειος χαρακτήρας) θα διέλυε το σπίτι σε μία στιγμή
Και ο διελ. Πλούτωνας στον Ωροσκόπο δείχνει Μεταμόρφωση και εσωτερική και εξωτερική, επίσης σου προσδίδει μια αίσθηση δύναμης και μη ανοχής καταπίεσης έστω και με αυτοκαταστροφικά αποτελέσματα.
Δεν διαφωνώ με αυτά που αναφέρεις και κατάλαβα καλά τι εννοείς.
¶λλωστε αν δει κανείς τον χάρτη μου στο σύνολό του φωνάζει από μακριά σε ποιά θέματα θα υπάρχει πρόβλημα!!!
Υ.Γ.
Η όψη της Κάτιας τετράγωνο με ¶ρη - η όψη η δική μου αντίθεση...
Με τετράγωνο εμείς με κάποιο τρόπο προκαλούμαι διαφωνίες και γεγονότα
Με αντίθεση τα γεγονότα προκαλούνται από τους άλλους
Κοραλλία Μόζορα
29-10-2010, 11:35 AM
Συμφωνώ, Ρίτσα μου. ¶λλωστε αυτό εννοούσα πριν όταν μίλησα για "επανάσταση" του ασυνείδητου. Επαναστατούν οι καταπιεσμένες επιθυμίες μας, οι ανάγκες μας, ο θυμός που μαζέψαμε. Θυμώνουμε για την σιωπή ή τις εξαρτήσεις μας. Αν ο Ουρανός είναι η επανάσταση ή η χειραφέτηση και ανεξαρτοποίηση σε ιδεολογικό, νοητικό ή κοινωνικό επίπεδο, ο Πλούτωνας είναι η ψυχολογική και συναισθηματική επανάσταση, απεξάρτηση και χειραφέτηση. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τις προσκολλήσεις μας κι αυτό είναι επώδυνο.
konstantina318
29-10-2010, 12:04 PM
Μια και το ανέφερες ..
Στην ηλιακή του 2009 είχα τον Πλούτωνα απο τον 1ο στον 6ο γενέθλιο,χωρίς όψεις.Μου ανακοίνωσαν απο την εργασία μου πως πρέπει να φύγω εγώ και άλλα 5 άτομα.Τελικά,έφυγαν μόνο οι 5,τελευταία στιγμή μου είπαν πως άμα θέλω μπορώ να συνεχίσω.
Στην ηλιακή του 2010,έχω τον Πλούτωνα στο Μεσουράνημα,και πέφτει πάλι στον 6ο γενέθλιο,σχηματίζοντας αντίθεση με τον γεν.Ερμή ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο μεταξύ τους,και τετράγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα.
Σήμερα αναγκαστικά είναιι η τελευταία μέρα εργασίας μου σ αυτή την εταιρία,παραιτούμαι γιατί έχω να πληρωθώ απο τον 8ο (και όχι γενέθλιο,ούτε ηλιακής)
Ελπίζω μόνο να μου δωθούν ευκαιριες να διαχειριστώ τις επόμενες μέρες επικοδομητικά:bigsmile:
(έχω και Β.Δ. στον 10ο ηλιακής:toung:)