PDA

View Full Version : Κρονιοι τυποι

hattie23
09-10-2010, 12:55 AM
Καλησπερα.Εχω πολλες ερωτησεις γυρω απο το θεμα .Καθοτι με αφορα :toung:.

Καταρχην καπου διαβασα οτι αν φτιαξουμε ενα χαρτη βαζωντας ως ωροσκοπο τον οικο που εχουμε τον κρονο μας και τον ερμηνευσουμε "θα δουμε" ποιο ειναι το καρμικο μαθημα που εχουμε να παρουμε απο την τωρινη μας ζωη .Ισχυει κατι τετοιο ?

Δευτερο με το ορο" Κρονιοι τυποι " εννουμε συνηθως μοναχα τα ατομα που ανηκουν σςτο ζωδιο του Αιγοκερου και του Υδροχοου αφου ειναι συγκεβερνητης του ζωδιου με τον ουρανο ?.Μεσα σε στα "κρονια" ζωδια μπορει να υπολογιστει και ο Ζυγος που αν δεν κανω λαθος ο Κρονος βρισκεται σε εξαρση ?

Κρονια ατομα μπορει να χαρακτηριστουν και εκεινα τα οποια εχουν ωροσκοπο σε αυτα τα ζωδια η καποια οψη ευκολη η δυσκολη (συνηθως δυσκολη) του κρονου με καποιο προσωπικο πλανητη (Ηλιο,Σεληνη,Αφροδιτη ,Αρη)?

Τελος εχω τον 7ο στον Υδροχοο . ποιο κυβερνητη πρεπει να κοιταξω ?

hattie23
09-10-2010, 01:18 AM
Για να συμπληρωσω κατι ,προφανως ξερω κρονο/ουρανο οτι ειναι κυβερνητες του Υδροχοου αλλα μου φαινονται αντιθετοι μεταξυ τους.Ο ενας συντηρητικος πλανητης και ο αλλος αχαλινωτος ,.Βλεπω δηλαδη δυο πολυ διαφορετικες εικονες του εβδομου και ρωταω ποιον πρεπει να λαβω περισσοτερο υποψη μου ?
Εκτος αμα περιμενω κανενα "ατιθασο νιατο " ετων 60 ...:toung: Καθοτι με συνοδο τοσο τον κοβω ... Να με δω ερωτευμενη με κανενα τυπου Κωνστανταρα στις ελληνικες ταινιες και τι στο κοσμο :laugh:

Αγγελικη
09-10-2010, 01:20 AM
Κρόνιοι τύποι είναι αυτοί που έχουν έντονο Αιγόκερο ή έχουν όψεις με τον Κρόνο (τα φώτα) ή έντονο 10ο οίκο ή ακόμη και όταν οι κυβερνήτες γωνιακών τους οίκων έχουν όψεις με τον Κρόνο ή βρίσκονται στον Αιγόκερω ή σε ποιο ζώδιο βρίσκονται οι πλανήτες που σχηματίζουν όψεις κλπ..Μέσα από συμψηφισμό με άλλες τάσεις, δίνουμε και την δυναμικότητα. Και μην πέφτεις στο τρυπάκι Κρόνιοι ή άλλοι...υπάρχουν και οι ενδιάμεσοι που διαχειρίζονται διάφορες τάσεις του ωροσκοπίου τους. Ένας άνθρωπος πχ, που έχει πολλούς πλανήτες στους Διδύμους αλλά τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Κρόνο, μάλλον θα τον χαρακτήριζα λίγο συμμαζεμένο, δεν θα μπορούσε να εξέφραζε την τάση για επικοινωνία που τον διακατέχει.
Ο Ουρανός πάντα είναι πιο δυνατός από τον Κρόνο. Κι αυτό γιατί ο Ουρανός βλέπει τα πράγματα από ψηλά λόγω της τόλμης που διαθέτει να έχει γνωρίσει αυτά τα πράγματα. Έτσι σε κάποιο σημείο της πορείας του, γίνεται το ίδιο αυστηρός με τον Κρόνο αλλά μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση της ζωής. Ο Ουρανός έχει γνωρίσει και θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κρίνει. Ο Κρόνος κρίνει μέσω των εμπειριών του κατεστημένου, του παρελθόντος.

Μητσάκος
09-10-2010, 08:40 AM
......................
Ο Ουρανός πάντα είναι πιο δυνατός από τον Κρόνο. Κι αυτό γιατί ο Ουρανός βλέπει τα πράγματα από ψηλά λόγω της τόλμης που διαθέτει να έχει γνωρίσει αυτά τα πράγματα. Έτσι σε κάποιο σημείο της πορείας του, γίνεται το ίδιο αυστηρός με τον Κρόνο αλλά μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση της ζωής. Ο Ουρανός έχει γνωρίσει και θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κρίνει. Ο Κρόνος κρίνει μέσω των εμπειριών του κατεστημένου, του παρελθόντος.

Ακριβώς και για αυτόν το λόγο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ουρανός ΔΕΝ είναι πιο ισχυρός από τον Κρόνο... Εκτιμώ πως όχι μόνο δεν είναι πάντα ο Ουρανός ισχυρότερος του Κρόνου, αλλά θα μπορούσε σχεδόν πάντα να είναι ο Κρόνος ισχυρότερος του Ουρανού. Εκτός και αν στο προσωπικό ωροσκόπιο κάποιου ο Ουρανός βασίζεται πιο γερά, ανεξάρτητα από το αν είναι για "καλό" ή για "κακό"...

Αγγελικη
09-10-2010, 08:03 PM
Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε αρμονία μεταξύ των δύο. Αλλά...ας προσγειωθούμε στην Κρονιο/ουρανική λογική...Πόση πρόοδος θα υπήρχε χωρίς τον Ουρανό; Ο Κρόνος είναι αυτός που συντηρεί καταστάσεις που δεν έχει την διάθεση να εκλογικεύσει. Απλώς δεν θέλει να χαλάσει το...βόλεμα του...
Ειδάλλως, θα βρισκόμασταν ακόμη στον...Μεσαίωνα....Μάλλον είμαστε ήδη στον χειρότερο Μεσαίωνα που θα γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα...Και σ΄αυτό συμβάλλει ο Κρόνος με το φιλαράκι του τον Πλούτωνα....

Τίνα Ζαχαριάδου
10-10-2010, 12:52 AM
Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε αρμονία μεταξύ των δύο. Αλλά...ας προσγειωθούμε στην Κρονιο/ουρανική λογική...Πόση πρόοδος θα υπήρχε χωρίς τον Ουρανό; Ο Κρόνος είναι αυτός που συντηρεί καταστάσεις που δεν έχει την διάθεση να εκλογικεύσει. Απλώς δεν θέλει να χαλάσει το...βόλεμα του...
Ειδάλλως, θα βρισκόμασταν ακόμη στον...Μεσαίωνα....Μάλλον είμαστε ήδη στον χειρότερο Μεσαίωνα που θα γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα...Και σ΄αυτό συμβάλλει ο Κρόνος με το φιλαράκι του τον Πλούτωνα....

Αγγελική μου αν υπήρχε αρμονία μεταξύ των δυο αυτών πλανητών δεν θα υπήρχαν οι κατάλληλες προκλήσεις για σημαντική πρόοδο τουλάχιστον.

Νομίζω πως τον Κρόνο τον έχεις δεί λίγο μονόπλευρα. Και εκλογικεύει και δεν ανησυχεί για το βόλεμα του, ειδικά αυτό το 2ο είναι στοιχείο της Αφροδίτης κι όχι του Κρόνου.

Του Κρόνου δεν του χαρίζεται τίποτα και δεν είναι εκείνος που θα αποποιηθεί τις ευθύνες του. Επομένως, Κρόνος και βόλεμα δεν υπάρχει, ο Κρόνος βολεύεται αν το θέλεις σε μεγάλη ηλικία για να απολαύσει τους κόπους του και μόνο.

Ο Κρόνος προοδεύει όχι με την μορφή την επαναστατική και ξαφνική του Ουρανού αλλά μέσα από το πέρασμα του χρόνου και αυτή ουσιαστικά είναι η διαφορά του από τον Ουρανό που είναι ακαριαίος και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί τις συνέπεις των πράξεων του.

Αγγελικη
10-10-2010, 01:51 PM
Τί αλλάζει στη ζωή του ο Κρόνος; Πόση διάθεση έχει για αλλαγή; Ο Κρόνος κουράζεται απλώς για να συντηρήσει...Φοβάται τη ζωή και τη χαρά.
Ο Κρόνος είναι ανασφαλής...τον ταλαιπωρεί το παρελθόν...Ο καρκίνος (η μνήμη) του γίνεται βάρος. Ένα βάρος που δεν μπορεί να ξεφορτωθεί...Συνήθως το βάρος αυτό δεν είναι και το καλύτερο για να θυμάται ο Κρόνος.
Τίνα μου, έτσι σκέφτομαι αυτή τη στιγμή...Πάντα όμως σας διαβάζω και πάντα μαθαίνω από εσάς. Όλες τις απόψεις τις σέβομαι. Μ΄αρέσει να μαθαίνω και συνήθως μαθαίνω μέσα απο την ανταλλαγή απόψεων.
Αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό σκέφτομαι.
Ο Κρόνος είναι άδικος πολλές φορές.
Τον Ουρανό δεν μπορείς να τον θεωρήσεις άδικο λόγω της φύσεως του.
Η φύση που δώσαμε όμως στον Κρόνο, πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στο "ηθικόν και το δίκαιον" που του προσάπτουμε...

Τίνα Ζαχαριάδου
10-10-2010, 04:00 PM
Τί αλλάζει στη ζωή του ο Κρόνος; Πόση διάθεση έχει για αλλαγή; Ο Κρόνος κουράζεται απλώς για να συντηρήσει...Φοβάται τη ζωή και τη χαρά.
Ο Κρόνος είναι ανασφαλής...τον ταλαιπωρεί το παρελθόν...Ο καρκίνος (η μνήμη) του γίνεται βάρος. Ένα βάρος που δεν μπορεί να ξεφορτωθεί...Συνήθως το βάρος αυτό δεν είναι και το καλύτερο για να θυμάται ο Κρόνος.
Τίνα μου, έτσι σκέφτομαι αυτή τη στιγμή...Πάντα όμως σας διαβάζω και πάντα μαθαίνω από εσάς. Όλες τις απόψεις τις σέβομαι. Μ΄αρέσει να μαθαίνω και συνήθως μαθαίνω μέσα απο την ανταλλαγή απόψεων.
Αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό σκέφτομαι.
Ο Κρόνος είναι άδικος πολλές φορές.
Τον Ουρανό δεν μπορείς να τον θεωρήσεις άδικο λόγω της φύσεως του.
Η φύση που δώσαμε όμως στον Κρόνο, πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στο "ηθικόν και το δίκαιον" που του προσάπτουμε...

Αγγελική μου, μάλλον είσαι πληγωμένη από τον Κρόνο κι ίσως όχι άδικα.
Πρέπει να περάσει καιρός για να κατανοήσεις πως οι δοκιμασίες του έχουν σκοπό την ωρίμανση μας και την εξέλιξη μας την σταδιακή. Είναι ανασφαλής γι αυτό γίνεται σκληρός, είναι όμως εκείνος που κοιτά κατάματα πρόσωπα και καταστάσεις κι οι μνήμες που αναφέρεις ως φορτίο είναι το πάτημα για τα μαθήματα του. Δεν εθελοτυφλεί και δεν είναι άδικος σε καμμία περίπτωση. Ο Κρόνος μας δοκιμάζει, πολλές φορές με πολύ σκληρό τρόπο αλλά ότι μας αξίζει φέρνει. Μην μπερδεύουμε τις δοκιμασίες με την αδικία γιατί τότε έχουμε χάσει την έννοια του Κρόνου.
Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι έχει έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού?

Ο Ουρανός τώρα, πιστεύεις ότι δεν είναι σκληρός λόγω της φύσης του.
Πολύ θα ήθελα να μάθω που το στηρίζεις αυτό.
Για εμένα είναι πολύ περισσότερο σκληρός γιατί σε πιάνει απροετοίμαστο , η αντίδραση κι η επαναστατική του διάθεση ξέρεις πόσες φορές έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά όχι αναίμακτα?
Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα και να σου πω, πως σ' ένα γενέθλιο ωροσκόπιο γωνιακός Ουρανός δείχνει δικτάτωρες. Ο Ουρανός είναι, αποφασίζουμε και διατάσσουμε κι όποιος θέλει ακολουθεί. Ολοκληρωτισμός κι απολυταρχισμός είναι λέξεις που εκφράζουν τον Υδροχόο και τον Ουρανό γιατί επιθυμεί να μην πηγαίνεις κόντρα όχι στο κατεστημένο όπως θέλει ο Κρόνος αλλά στα έμπρακτα για να μπορεί να ελέγχει κι αυτός με τον τρόπο του.
Το αίτημα για ελευθερία, ανεξαρτησία είναι μια ιδανική και ιδεολογική θεωρεία που στην πράξη όμως φέρνει συγκρούσεις και βία μέσα από την λογική του παραλόγου.

Και για να μην παραμυθιάζόμαστε όλοι οι εξωκρόνιοι είναι σκληροί ακόμη κι ο Ποσειδώνας.... έκαστος στο είδος του κι ο Ποσειδώνας στο δικό του.

Για ακόμη μια φορά -όπως έχετε καταλάβει- ψηφίζω Κρόνο.

Αγγελικη
10-10-2010, 04:34 PM
Να λοιπόν που φτάσαμε και στον Ποσειδώνα...Πώς θα ήταν καλύτερος ο κόσμος χωρίς τον Ποσειδώνα...;
Πώς θα ήταν καλύτερος χωρίς τον Ουρανό;
Πάντα μπορείς να βρείς άκρη μαζί τους...Με τον Κρόνο δεν μπορεις...
Ο Κρόνος ακόμη και στην καλύτερη του όψη, δημιουργεί προβλήματα...
Έχω δουλέψει πολύ , μα πάρα πολύ στη ζωή μου για να ευχαριστήσω τον Κρόνο. Από μικρό παιδί...Και όμως ο Κρόνος δεν μου τα ανταπέδωσε...Καλύτερα να ξανασκεφτούμε τις έννοιες που δίνουμε στον Κρόνο και στους πλανήτες...Γιατί στην Νέα Εποχή που έρχεται, ακόμη και εκεί, η Αστρολογία θα δώσει νέες ερμηνείες...
Ο Ουρανός δεν είναι αυταρχικός. Ο Ουρανός είναι διορατικός. Και χρησιμοποιεί πάντα τον διάλογο. Όταν όμως βλέπει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, τότε μόνο γίνεται αυταρχικός. Αλλά το κάνει από καλή πρόθεση. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ και έχει εμπειρίες του μέλλοντος. Ο Κρόνος είναι η προσωποποίηση του ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

kinky_skorpina
10-10-2010, 04:56 PM
Γιατι αντιμετωπίζεις τοσο απαξιωτικά τον Κρόνο καλή μου Αγγελική?Εγω συμφωνω με την Τίνα οτι ειναι μεγάλος δάσκαλος και εκείνος που μας ωθεί να εξελιχτούμε και να ωριμάσουμε...μέσα απο τις δυσκολίες ομως...ναι,πως αλλιώς?Τα αγαθά με κόπους αποκτιούνται γαιτι ετσι τα εκτιμάς περισσότερο!Αν σου προσφερθούν απλόχερα χωρις να κοπιάσεις δράμι γι'αυτό...δε θα τα εκτιμήσεις και γρήγορα θα τα θεωρήσεις δεδομένα!Οσα όμως αποκτάς με προσωπικό αγώνα μαθαίνεις να αναγνωρίζεις την αξία τους και μέσα απο τα εμπόδια που βρίσκεις στο δρόμο σου βλέπεις και τα όρια σου,τις αντοχές σου...μεχρι που φτάνουν οι ικανότητες σου!...Οι δοκιμασίες και τα βάσανα δίνονται σε αυτούς που μπορούν να τα αντέξουν! ;) ¶λλωστε μεσα απο τη σύγκριση των αντιθέτων μαθαίνουμε...πως θα απολαμβάναμε τη χαρά αν δε γνωρίζαμε πρωτα τον πόνο?Την αλήθεια αν δε ξέραμε το ψέμα και την υποκρισία?Πως θα εκτιμούσαμε την υπερτατη αγάπη αν δεν εισπράταμε το μίσος η την αδιαφορία? Δε συμφωνείς:love::love:
Ωστόσο καθε πλανήτης εχει τις δικές του ιδιότητες, τα δικά του συν και πλην...δεν πρεπει να ειμαστε προκατηλλημένοι!Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε δημιουργικα τα θετικά που μας προσφέρει και να εξαλείψουμε οσο μπορούμε τα αρνητικά μεσα απο τη φιλοσόφηση της ζωής,την αυτογνωσία,την αυτοκριτική,την ωρίμανση...
Με εκτίμηση
Το Μαράκι :love:

Αγγελικη
10-10-2010, 05:07 PM
Τα υλικά αγαθά...Ναι, έχεις δίκιο...
Μαζεύει, σκοτώνει, κλέβει, στερείται το νόημα της ζωής για τα υλικά αγαθά. Ας τον χειροκροτήσουμε λοιπόν...
Αφού οι αξίες μας έχουν μετατραπεί σε Κρόνιες, ας τον καλοδεχτούμε....

Fotini Christodoulou
10-10-2010, 05:18 PM
Aξίες όπως η αφοσιωση και η σταθερότητα και η επιτυχία μέσα απο την πειθαρχημένη δουλειά και όχι ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο,οι κοινωνικές δομές όπως η οικογένεια, τα κόκκαλα του σώματος μας ανήκουν στην δικαιοδοσία του Κρόνου.

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει μία βάση, πάνω στην οποία ναί, μπορούμε να ανακαλύψουμε, να ανανεώσουμε, να σκεφτούμε, να αγαπήσουμε, να υπάρξουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αν το θελήσουμε. Αλλά χωρίς βάση, απλά θα καταρρέαμε σαν κάστρο φτιαγμένο απο άμμο, πάνω σε σαθρό έδαφος.

Τα μέλη του σώματος μας συνεργάζονται για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αρμονικά. Το ίδιο και οι πλανήτες. Όλοι παίζουν τον ρόλο τους, κάποιοι μας δυσκολευουν γιατί κάνουν σκληρές όψεις και δείχνουν τον κακό τους εαυτό ενίοτε, αλλά τελικά, ο καθένας μας περιέχει ΟΛΑ αυτά τα στοιχεία και αρνούμενος ένα κομμάτι του, δεν μπορεί να έχει την απαραίτητη ισορροπία.

Προσωπικά, ακόμα κι αν κάποια κόκκαλα με πονάνε:cry:, είμαι ευτυχής που τα έχω ακόμα γιατί απάνω τους ακουμπάνε και προστατεύονται απο αυτά, όλα μου τα ζωτικά όργανα.:bigsmile:

Αγγελικη
10-10-2010, 05:20 PM
Συ είπας...

Τίνα Ζαχαριάδου
10-10-2010, 05:39 PM
Να λοιπόν που φτάσαμε και στον Ποσειδώνα...Πώς θα ήταν καλύτερος ο κόσμος χωρίς τον Ποσειδώνα...;
Πώς θα ήταν καλύτερος χωρίς τον Ουρανό;
Πάντα μπορείς να βρείς άκρη μαζί τους...Με τον Κρόνο δεν μπορεις...
Ο Κρόνος ακόμη και στην καλύτερη του όψη, δημιουργεί προβλήματα...
Έχω δουλέψει πολύ , μα πάρα πολύ στη ζωή μου για να ευχαριστήσω τον Κρόνο. Από μικρό παιδί...Και όμως ο Κρόνος δεν μου τα ανταπέδωσε...Καλύτερα να ξανασκεφτούμε τις έννοιες που δίνουμε στον Κρόνο και στους πλανήτες...Γιατί στην Νέα Εποχή που έρχεται, ακόμη και εκεί, η Αστρολογία θα δώσει νέες ερμηνείες...
Ο Ουρανός δεν είναι αυταρχικός. Ο Ουρανός είναι διορατικός. Και χρησιμοποιεί πάντα τον διάλογο. Όταν όμως βλέπει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, τότε μόνο γίνεται αυταρχικός. Αλλά το κάνει από καλή πρόθεση. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ και έχει εμπειρίες του μέλλοντος. Ο Κρόνος είναι η προσωποποίηση του ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Αγγελική θα μου επιτρέψεις να σου πω πως έχεις μπερδέψει πολύ τις έννοιες των πλανητών.
Ο κόσμος του Ποσειδώνα είναι καλύτερος μέσα από την ιδεαλιστική και κατ' επέκταση ουτοπική θεώρηση των πραγμάτων γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει ιδανική κατάσταση. Αρνούμενοι να δούμε την πραγματικότητα παραμυθιαζόμαστε κι απογοητευόμαστε. Ο Θεός μας έφτιαξε κατ΄εικόνα και καθ' όμοιωση του, αυτό σημαίνει, ότι μέχρι να φτάσουμε σ' αυτό το επίπεδο δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν ιδανικό κόσμο.
Κι επειδή απέχουμε έτη φωτός από την κατάσταση αυτή θα τρώμε το παραμύθι του Ποσειδώνα και θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο Ουρανός είναι αυταρχικός και δεν χρησιμοποιεί τον διάλογο. Διακυρήσσει έννοιες και δικαιώματα και περιμένει να τον ακουλουθήσουν, οπαδούς ψάχνει κι ομοιδεάτες. Αυτό δεν είναι διάλογος καλή μου. Διορατικός είναι αλλά στην θεωρία, όταν πρόκειται για την πράξη βγάζει την ουρά του απ' έξω και περιμένει τον Κρόνο και τους υπολοίπους να κάνουν τις βρωδουλειές του γιατί έτσι είναι φτιαγμένος. Να ρίχνει τις μεγάλες ιδέες, να προκαλεί και στο τέλος να ψάχνεται για νέες ιδέες κι οράματα. Όσο για την πρόθεση του δεν θα διαφωνήσω καθόλου αυτό όμως δεν αναιρεί τις καλές προθέσεις των υπολοίπων πλανητών. Κι ο Πλούτωνας καλές προθέσεις έχει, να μας ανανεώσει θέλει και να μας ενδυναμώσει, με ποιο τρόπο όμως και με ποιο κόστος.

Το κλειδί για την νέα εποχή που αναφέρεις είναι να μπορούμε να βλέπουμε την θετική και την αρνητική ενέργεια όλων των πλανητών κι όχι κατ΄επιλογή και με γνώμονα ποιος μας έχει βασανίσει περισσότερο ή όχι. Σ΄αυτό σημείο να σου πω, πως τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες της ζωής μου τις έχω βιώσει εξαιτίας του Κρόνου, έτσι όμως έμαθα να τον σέβομαι και να τον εκτιμώ.

Αγγελικη
10-10-2010, 06:21 PM
Το ίδιο θα πω: "συ είπας"...
Εγώ δεν αμφισβήτησα την δουλειά του Κρόνου...
Εάν όμως δε υπήρχε ο Ουρανός, ο Κρόνος δεν θα είχε να εκμεταλλευτεί απολύτως τίποτε....Πώς θα έβγαζε λεφτά εάν δεν υπήρχε το αντίστοιχο μέτωπο;
Όσο για τον Ουρανό...
Ο Ουρανός δίνει ΔΥΝΑΜΗ. Ο Κρόνος δημιουργεί κομπλεξαρισμένα άτομα...Σε άσχημες όψεις δημιουργει κακούς ανθρώπους.
Ο Ουρανός ακόμη και σε κακές όψεις, δεν το κάνει αυτό γιατί δεν είναι προσωπικός πλανήτης..
Νομίζεις ότι ο βλάκας ο Χίτλερ είχε άσχημες προθέσεις; Όχι, απλώς διέβλεπε το μέλλον (όπως και ο Κεννεντυ)...
Αλλά ήταν βλάκας....και τον χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι εχθροί του...

EPANASTATIS24
10-10-2010, 07:13 PM
Τώρα να μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης Κρόνου - Ουρανού για να ΄δούμε ποιος είναι καλύτερος? Διαγωνισμό έχουμε?Καθένας με τις ιδιότητές του.Μάλλον Αγγελική μου κάτι άσχημο συμβαίνει στη ζωή σου τώρα με την έλευση του Κρόνου και άρχισες να τον βρίζεις. Κι εγώ συμφωνώ με το ότι δε μας δίνει πάντα μαθήματα, γιατί αύριο μπορεί τα ίδια λάθη να κάνουμε και ούτε πιστεύω ότι μάθηση σημαίνει απαραίτητα πόνος. Μπορώ να μάθω και με πιο ευχάριστους τρόπους. Αλλά μην προσωποποιείς τους πλανήτες, δεν είναι αυτενεργά όντα, λειτουργούν μόνο σα σήματα για το τι διαδραματίζεται στη ζωή μας κάθε εποχή, δεν προκαλούν αυτοί τίποτα, το αναπαριστούν απλά συμβολικά.

Τίνα Ζαχαριάδου
10-10-2010, 08:48 PM
Το ίδιο θα πω: "συ είπας"...
Εγώ δεν αμφισβήτησα την δουλειά του Κρόνου...
Εάν όμως δε υπήρχε ο Ουρανός, ο Κρόνος δεν θα είχε να εκμεταλλευτεί απολύτως τίποτε....Πώς θα έβγαζε λεφτά εάν δεν υπήρχε το αντίστοιχο μέτωπο;
Όσο για τον Ουρανό...
Ο Ουρανός δίνει ΔΥΝΑΜΗ. Ο Κρόνος δημιουργεί κομπλεξαρισμένα άτομα...Σε άσχημες όψεις δημιουργει κακούς ανθρώπους.
Ο Ουρανός ακόμη και σε κακές όψεις, δεν το κάνει αυτό γιατί δεν είναι προσωπικός πλανήτης..
Νομίζεις ότι ο βλάκας ο Χίτλερ είχε άσχημες προθέσεις; Όχι, απλώς διέβλεπε το μέλλον (όπως και ο Κεννεντυ)...
Αλλά ήταν βλάκας....και τον χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι εχθροί του...

Αγαπητή Αγγελική είσαι πολύ αλλού.

Όλα όσα έγραψα δεν είναι μόνο η προσωπική μου εκτίμηση αλλά οι βασικές έννοιες της Αστρολογίας για τους πλανήτες, αν εσύ θέλεις να προσδώσεις χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις προσωπικές σου εκτιμήσεις, είναι δικαιώμα σου, δεν μπορείς όμως να μπερδεύεις τα μέλη για τις ιδιότητες των πλανητών.

Όχι μόνο αμφισβήτησες την δουλειά του Κρόνου αλλά την υποτίμησες ταυτόχρονα.

Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το μετώπο στο οποίο πάτησε για να βγάλει χρήματα ο Κρόνος γιατί ομολογώ πως εδώ με πιάνεις αδιάβαστη.

Ο Ουρανός δίνει δύναμη κι ο Κρόνος κομπλεξικά άτομα και κακούς ανθρώπους?

Απίστευτα ανοιχτόμυαλη η άποψη σου, ποιος σου είπε πως στην Αστρολογία και στην ζωή όλα είναι άσπρο ή μαύρο.

Όσο για τον Χίτλερ, εκπλήσσομαι, από πότε έγινε το αφελές ανθρωπάκι που το χρησιμοποίησαν οι εχθροί του?

Το γεγονός πως ήταν διορατικός και προχωρημένος για την εποχή του, του έδινε το δικαίωμα να ξεκληρίσει όλοκληρες γενιές ανθρώπων και μάλιστα με τόσο απάνθρωπο τρόπο?
Κι ο Μένγκελ ήταν προχωρημένος και διορατικός, λυπηρό που δεν του έδωσαν το βραβείο ευσπλαχνίας για τον τρόπο που χρησιμοποιήσε το ανθρώπινο είδος. Φυσκά σ' ένα διαγωνισμό εφυίας, επαναστατικών κι πρωτοποριακών μεθόδων το 1ο βραβείο το κέρδιζαν με το σπαθί τους.

Αν αυτό δεν είναι μεσαίωνας κι είναι πρόοδος εγώ προσωπικά προτιμώ να καώ στην πυρά.
Η πρόοδος μας εξελίσσει, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και ωφέλιμους στο κοινωνικό σύνολο δεν μας μετατρέπει σε κτήνη. Να μου πεις για την πρόοδο της τεχνολογίας να σου πω μάλιστα, ναι αυτό είναι δουλειά του Ουρανού στην θετική του εκδοχή, να μου πεις για το τι πρεσβεύει ο Ουρανός ιδεολογικά επίσης ναι κι εγώ μαζί σου αλλά σε παρακαλώ πολύ μην μου φέρνεις ως παράδειγμα Ουράνιας προόδου τον Χίτλερ.

Κι αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στις πληροφορίες που δίνουμε όλοι οι πλανήτες δίνουν δύναμη ο καθένας στον τομέα του και στο τι εκφράζει.

Υγ Ναι πιστεύω πως ο Χίτλερ ήταν βλάκας. Κάποιος που έβλαψε την ανθρωπότητα είτε γιατί δεν αποδεχόταν την σεξουαλικότητα του είτε γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί την οποιαδήποτε ανάμειξη αίματος του με το Εβραικό αίμα δεν είναι μόνο βλάκας αλλά κι άρρωστος.
Τελικά φαίνεται πως ο κύριος τέλειος ο οποίος, ήθελε να διατηρήσει την ¶ρεια φυλή χωρίς προσμίξεις, δεν ήταν και τόσο τέλειος.

Κι ο Πλούτωνας δεν είναι προσωπικός, τι δίνει αγνούς ανθρώπους και φιλεύσπλαχνους?

aktina
10-10-2010, 09:33 PM
Απίστευτα ανοιχτόμυαλη η άποψη σου, ποιος σου είπε πως στην Αστρολογία και στην ζωή όλα είναι άσπρο ή μαύρο.

Στενόμυαλη θα ήθελες να πεις μάλλον...:cheesy::love:

kiaRRa
10-10-2010, 10:16 PM
Έχω δουλέψει πολύ , μα πάρα πολύ στη ζωή μου για να ευχαριστήσω τον Κρόνο. Από μικρό παιδί...Και όμως ο Κρόνος δεν μου τα ανταπέδωσε...Ο Κρόνος είναι η προσωποποίηση του ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως όλη αυτή η μανιχαϊστική αντιμετώπιση πηγαζει από το γεγονός, πώς εσυ με τον δικό σου τρόπο προσπαθούσες για κάτι αλλά δεν υπήρχε κάποιος να σε ανταμείψει γι'αυτό. Δηλαδη παλεύουμε στη ζωή μας για να μας ανταποδώσουν κάτι, όχι για την προσωπική μας εξέλιξη? Και το γεγονός ότι ο Κρόνος κανει ξεσκαρτάρισμα και κρατά κάποιες αρχές βασικές για την εξέλιξη μας όπως το δίκαιο, είναι Μεσαίωνας? Και ο Ουρανός είναι πανάκεια? Όταν περασε από τον Ταύρο ξεσπασε ο Β΄Παγκόσμιος, από τον Σκορπιο υπήρξε έξαρση κυτταρικών ανωμαλιών με σοβαρότερη το aids. O Oυρανός δεν εχει φραγμους, είναι ασύδοτος και η περιέργεια του επικίνδυνη όταν είναι σε δύσκολες όψεις. Καλή η εξέλιξη και η πρόοδος, αλλα χωρίς κάτι να κρατά τα λουριά μάλλον σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις οδηγεί.

jungle
10-10-2010, 11:26 PM
Θα συμφωνησω με τους προηγουμενους, οτι τα δυνατοτερα χαστουκια
τα δινει ο ουρανος, γιατι ειναι χαστουκια απροειδοποιητα κ απο το πουθενα...
Με τον κρονο, οσες φορες ταλαιπωρηθηκα ειπα μεσα μου (αλλα μονο μεσα μου...!),
,,,τα ΄θελες κ τα 'παθες!!! κ το καταπια γιατι συνηθως....χμμμ....κατι ειχα κανει....
Ο ουρανος ομως μου 'δωσε κατι χαστουκια ξαφνικα, που αφησαν και σημαδια,
κ ακομα ψαχνω τα δοντια μου.....

katiakiss
11-10-2010, 12:08 AM
Να προσθέσω στην ενδιαφέρουσα συζήτησή σας, ότι το πρώτο επιτυχημένο συλλαλητήριο του «αείμνηστου» Χίτλερ, που σηματοδότησε και την απαρχή της επιρροής του στην πολιτική ζωή της χώρας του, ήταν το Μάιο του 1927 όπου ο Ουρανός βρισκόταν στην 1η μοίρα του Κριού. Το τι μπορεί να κάνει ο Ουρανός όταν βρίσκεται σε «επικίνδυνη» θέση, νομίζω ότι φάνηκε.
Επίσης, η αρνητική έκφραση του Ουρανού είναι ο φανατισμός και η επιστημονηκότητά του κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, εξαντλήθηκε σε πειράματα πάνω σε ανθρώπινες ζωές.
Η εγκαυματολογία έκανε τεράστια άλματα, καθώς επίσης και η εφαρμοσμένη παράνοια!

hattie23
11-10-2010, 12:19 AM
Καταρχην να πω οτι αλλο να εχουμε καποια "παραπονα" με τους περιορισμους που θετει ο Κρονος και αλλο να τον δαιμονοποιουμε.Εγω ας πουμε εχω ηλιο συνοδο με κρονο και δεν ειμαι κακος ανθρωπος οπως αναφερθηκε σε προηγουμενο ποστ οτι ειναι οι ανθρωποι με δυσκολες οψεις μαζι του.Ουτε κομπλεξαρισμενη ,μαλλον ταλαιπωρημενη γιατι ακοαμ και κατω απο τις πιο ιδανικες συνθηκες να βρεθω κατι θα μου βαζει χαλιναρι για να μην ορμηξω.
Τωρα αν θεωρω τον ουρανο λιιιιιγο καλυτερο ειναι γιατι ,φανταστειτε ενα ατομο που ο κρονος καπακωνει τον ηλιο του και μια σεληνη που τριγωνιζει εναν ουρανο .Σαν αλογο που ζει περιορισμενο και που και που κανει ενα ΜΠΑΜ και τρεχει στα λιβαδια.
Γκρινιαζω ,γκρινιαζω για τον κρονο (παρα πολυ αν δειτε προηγουμενα θεματα) αλλα απο την αλλη υστερα απο καιρο κοιταω πισω και λεω "ευτυχως που κρατηθηκα και δεν εκανα αυτο που σκεφτηκα ".Γιατι οσες φορες ο ουρανος μου "ερεθιζεται" ειτε απο προγνωστικα ειτε (χειροτερα) απο συναστρια με καποιον.Πεφτω με τα μουτρα και μπορει να κανω σκανδαλιες που πολυ αρεσουν και στον ωροσκοπο μου στον λεοντα ,και στην σεληνουλα μου στον κριο και στην τοξοτισια Αφροδιτουλα μου αλλα οπως χαρηκα ετσι τρωω και το χαιρετα μου το πλατανο και νικολοκαρτερα.
Ενω οσες φορες εχω φαει κρονο ,μπορω να σου πω οτι τα πραγματα μετα στρωνουν σαν μοκετα (ενα μυστηριο πραγμα).Ζορια,ζορια αλλα μεχρι στιγμης τα εχουμε περασει αβρεχτοι .Ακομα και σε συναστρια ,η μεγαλυτερη σχεση μου νομιζω οτι σταθηκε κυριως λογο κρονου.
Ενταξει ζορια αλλα ..

hattie23
11-10-2010, 12:36 AM
Ασε που ετσι οπως τα λες Αγγελικη για τον κρονο ειμαι ετοιμη να βουτηξω .Φετος η ηλιακη μου επιστροφη εχει εκτος απο τον αναμενομενη οψη "ηλιο συνοδος κρονο" και σεληνη συνοδος κρονος ΚΑΙ κρονος Αντιθεση με γενεθλια σεληνη ....Δηλαδη αυτο το χρονο και κακια και κομπλεξαρισμενη στο κυβο :toung: με βαση τα λεγομενα σου :bigsmile:
Χωρις να θελω να καταχραστω την ευγενεια σας και επισης μη θελωντας να ξεφυγω πολυ απο το θεμα που εγω η ιδια ανοιξα .Μηπως θα μπορουσατε να μου εξηγησετε λιγο τι μπορει να σημαινουν αυτες οι δυο οψεις ?
Η συνοδος σεληνη -κρονου γινεται στο 2ο οικο της ηλιακης επιστροφης(σκορπιο) που πεφτει στον 4ο γενεθλιο οικο (σκορπιος)και η αντιθεση κρονου -σεληνης ο κρονος βρισκεται στον ωροσκοπο της ηλιακης επιστροφης (ζυγο)και η γενεθλια σεληνη στον 9ο στον Κριο .
Παρολο που εκ πρωτης οψεως "μπρρρ" και μονο που το βλεπει κανεις .Μηπως αυτο σημαινει οτι να υπαρχει μια ισορροπια αυτη την χρονια αναμεσα στην ψυχη (σεληνη ) και στο εγω μου (ηλιος )?Γιατι αυτα μονιμως συγκροουνται ? Ευχαριστω εκ των προτερων .

akiverniti
11-10-2010, 03:44 AM
Κρόνιοι τύποι εεε????? Μάλλον δημιουργήσατε ένα θέμα που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μου............ Αγγελική άκου (ή μάλλον διάβασε): Έχω ωροσκόπο, σελήνη και αφροδίτη στον αιγόκερω... άρης-κρόνος-πλούτωνας σύνοδος στο ζυγό και ο κρόνος τετραγωνίζει σελήνη και αφροδίτη! ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΩ:weird: Χώρις πλάκα τώρα, νιώθω πως τίποτα δε μου έχει χαριστεί και ότι πρέπει να αγωνίζομαι καθημερινά για το παραμικρό.........παρ' όλα αυτά δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στο Κρονο:laugh:

Αγγελικη
11-10-2010, 05:14 AM
Σας διάβασα όλους και έχω πάρει τα μαθήματα μου από όλους.
Συμπέρασμα ένα:
Ο Κρόνος δεν ανήκει στους κακοποιούς πλανήτες.

Αγγελικη
11-10-2010, 05:42 AM
Καταρχην να πω οτι αλλο να εχουμε καποια "παραπονα" με τους περιορισμους που θετει ο Κρονος και αλλο να τον δαιμονοποιουμε.Εγω ας πουμε εχω ηλιο συνοδο με κρονο και δεν ειμαι κακος ανθρωπος οπως αναφερθηκε σε προηγουμενο ποστ οτι ειναι οι ανθρωποι με δυσκολες οψεις μαζι του.Ουτε κομπλεξαρισμενη ,μαλλον ταλαιπωρημενη γιατι ακοαμ και κατω απο τις πιο ιδανικες συνθηκες να βρεθω κατι θα μου βαζει χαλιναρι για να μην ορμηξω.
Τωρα αν θεωρω τον ουρανο λιιιιιγο καλυτερο ειναι γιατι ,φανταστειτε ενα ατομο που ο κρονος καπακωνει τον ηλιο του και μια σεληνη που τριγωνιζει εναν ουρανο .Σαν αλογο που ζει περιορισμενο και που και που κανει ενα ΜΠΑΜ και τρεχει στα λιβαδια.
Γκρινιαζω ,γκρινιαζω για τον κρονο (παρα πολυ αν δειτε προηγουμενα θεματα) αλλα απο την αλλη υστερα απο καιρο κοιταω πισω και λεω "ευτυχως που κρατηθηκα και δεν εκανα αυτο που σκεφτηκα ".Γιατι οσες φορες ο ουρανος μου "ερεθιζεται" ειτε απο προγνωστικα ειτε (χειροτερα) απο συναστρια με καποιον.Πεφτω με τα μουτρα και μπορει να κανω σκανδαλιες που πολυ αρεσουν και στον ωροσκοπο μου στον λεοντα ,και στην σεληνουλα μου στον κριο και στην τοξοτισια Αφροδιτουλα μου αλλα οπως χαρηκα ετσι τρωω και το χαιρετα μου το πλατανο και νικολοκαρτερα.
Ενω οσες φορες εχω φαει κρονο ,μπορω να σου πω οτι τα πραγματα μετα στρωνουν σαν μοκετα (ενα μυστηριο πραγμα).Ζορια,ζορια αλλα μεχρι στιγμης τα εχουμε περασει αβρεχτοι .Ακομα και σε συναστρια ,η μεγαλυτερη σχεση μου νομιζω οτι σταθηκε κυριως λογο κρονου.
Ενταξει ζορια αλλα ..

Καλή μου, χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις για να είσαι κακός άνθρωπος...Πάντα όμως ο Κρόνος βάζει το χεράκι του...
Δεν είπα ότι οι Κρόνιοι είναι κακοί τύποι. Δεν είναι όμως κρίμα να τρώς ζόρια από την ώρα που γεννήθηκες;
Την ζωή την φέρνει ο Ουρανός...Αυτά που δεν περιμένεις είναι αυτά που σε κάνουν να ζεις...

Αγγελικη
11-10-2010, 05:52 AM
"Αν αυτό δεν είναι μεσαίωνας κι είναι πρόοδος εγώ προσωπικά προτιμώ να καώ στην πυρά.
Η πρόοδος μας εξελίσσει, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και ωφέλιμους στο κοινωνικό σύνολο δεν μας μετατρέπει σε κτήνη. Να μου πεις για την πρόοδο της τεχνολογίας να σου πω μάλιστα, ναι αυτό είναι δουλειά του Ουρανού στην θετική του εκδοχή, να μου πεις για το τι πρεσβεύει ο Ουρανός ιδεολογικά επίσης ναι κι εγώ μαζί σου αλλά σε παρακαλώ πολύ μην μου φέρνεις ως παράδειγμα Ουράνιας προόδου τον Χίτλερ."

Τον Χίτλερ τον έφερα σαν παράδειγμα, γιατί αυτός χρησιμοποιείται πάντα ως Ουράνιος τύπος...Πώς θα μπορούσε ν΄αλλάξει τον κόσμο ένας Ταύρος με Ουρανό; Μόνο με ξύλο...
Δεν θα αναφερθώ βέβαια στην παραποίηση της Ιστορίας από τον αμερικανικό (αμερικανικό;) κινηματογράφο και ΜΜΕ....
Απορώ πώς θα βαδίσουμε στην Εποχή του Υδροχόου με Κρόνιες αντιλήψεις....Ο Μεσαίωνας από ποιον τύπο χαρακτηρίζεται;
Το τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα δεν θα έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ουρανό στον Κριό; Ο Ουρανός τί θα συμβολίζει στην Νέα Εποχή;

katiakiss
11-10-2010, 07:46 AM
"Αν αυτό δεν είναι μεσαίωνας κι είναι πρόοδος εγώ προσωπικά προτιμώ να καώ στην πυρά.
Η πρόοδος μας εξελίσσει, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και ωφέλιμους στο κοινωνικό σύνολο δεν μας μετατρέπει σε κτήνη. Να μου πεις για την πρόοδο της τεχνολογίας να σου πω μάλιστα, ναι αυτό είναι δουλειά του Ουρανού στην θετική του εκδοχή, να μου πεις για το τι πρεσβεύει ο Ουρανός ιδεολογικά επίσης ναι κι εγώ μαζί σου αλλά σε παρακαλώ πολύ μην μου φέρνεις ως παράδειγμα Ουράνιας προόδου τον Χίτλερ."

Τον Χίτλερ τον έφερα σαν παράδειγμα, γιατί αυτός χρησιμοποιείται πάντα ως Ουράνιος τύπος...Πώς θα μπορούσε ν΄αλλάξει τον κόσμο ένας Ταύρος με Ουρανό; Μόνο με ξύλο...
Δεν θα αναφερθώ βέβαια στην παραποίηση της Ιστορίας από τον αμερικανικό (αμερικανικό;) κινηματογράφο και ΜΜΕ....
Απορώ πώς θα βαδίσουμε στην Εποχή του Υδροχόου με Κρόνιες αντιλήψεις....Ο Μεσαίωνας από ποιον τύπο χαρακτηρίζεται;
Το τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα δεν θα έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ουρανό στον Κριό; Ο Ουρανός τί θα συμβολίζει στην Νέα Εποχή;Αγγελική, τον Φεβρουάριο του 1934, ο Ουρανός βρισκόταν στις 23ο του Κριού, ο Πλούτωνας στις 23ο του Καρκίνου και ο Δίας στις 23ο του Ζυγού, σχηματίζοντας ένα ταυ-τετραγώνου σε γωνιακούς οίκους 1ο – 4ο – 7ο . (αναφέρομαι σε αυτή την ημερομηνία επειδή ήταν η τελευταία που ο Ουρανός έκανε τετράγωνο ακριβείας με τον Πλούτωνα)
Τυχαίνει να έχω μελετήσει από δική μου διαστροφή το θέμα του ΒΆ παγκοσμίου πολέμου και ενώ ξέσπασε το 38Ά, καταλαβαίνεις ότι για να προετοιμαστεί τέτοιος όγκος πυρομαχικών, εξοπλισμού, σχεδιασμού κτλ… Το 34Ά είχε ήδη μπει στα σκαριά.
Δεν ξέρω για ποια παραποίηση της Ιστορίας μιλάς. Ότι όλο αυτό το μετάλλευμα για τα όπλα οι Γερμανοί το προμηθεύτηκαν από αυτούς που στην συνέχεια ονομάστηκαν «σύμμαχοι»; Ότι οι Αμερικανοί ασχολούνται μόνο με τις Εβραϊκές απόλυες ενώ στην Ρωσία έχασαν την ζωή τους σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι και όχι 25 όπως άφησε να εννοηθεί η κομούνα για να μην αποκαλύψει στον λαό τις απόλυες; Ότι τα υπό Αγγλικής κατοχής Παλαιστινιακά εδάφη ξεπουλιόντουσαν στην Εβραϊκή πλουτοκρατία πριν καν την κήρυξη του Β΄ παγκοσμίου, σαν το ήξεραν ότι στη συνέχεια θα δημιουργούταν το κράτος Ισραήλ;
Είμαι σίγουρη ότι τα θύματα εκείνου του πολέμου δεν δίνουν δεκάρα για τα πως και τα γιατί. Ποιος ασχολείται με τους Αμερικάνους και τα ΜΜΕ; (μου φαίνεται ότι πράγματι αργεί η νέα εποχή)
Η πολεμοχαρής ενέργεια του Ουρανού στον Κριό και ο διαλυτικός Πλούτωνας στον Καρκίνο(4ος), διέλυσε πατρίδες, οικογένειες, μανάδες, παιδιά… ¶λλαξε σύνορα κρατών… Και όλα αυτά για μια «νέα» δικαιοσύνη (Δίας στον Ζυγό) σε αντίθεση με τον Ουρανό (1Ος - 7Ος διακρατικές σχέσεις )
Δεν ξέρω τι περιμένεις από τον Ουρανό σήμερα, αλλά τότε συμβόλιζε τον επαναστατημένο κόσμο, μετά από τον ΑΆ παγκόσμιο και το ιστορικό κραχ. Ο εξαθλιωμένος λαός της Γερμανίας, αποζητούσε απεγνωσμένα έναν ηγέτη που θα εξέφραζε την προσωπική τους οργή και ο πολεμοχαρής Χίτλερ ήταν ιδανική περίπτωση. Τώρα ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω και ο Δίας θα συναντηθεί με τον Ουρανό δίνοντάς του ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Αυτή τη φορά ο Κρόνος θα είναι στον Ζυγό και το ταυ- τετραγώνου αμείλικτο. Το οικονομικό «κραχ» της εποχής μας το ζούμε και μπορείς να μετρήσεις, ένα το κρατούμενο.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι θα ζήσουμε έναν ΓΆ παγκόσμιο πόλεμο, αλλά δεν μας περιμένει η ησυχία. Και αν θέλεις να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις στο παρελθόν.

Νομίζεις ότι η νέα εποχή είναι μία μοντέρνα κυρία που κάνει γιόγκα, είναι διανοούμενη και θα προσγειωθεί στη γη με το οικολογικό της όχημα; Μάλλον όχι! Η νέα εποχή έρχεται μετά από βίαιες συγκρούσεις και απόδειξη είναι ότι μετά τον ΒΆ παγκόσμιο πόλεμο, αυτό που ήρθε ήταν περισσότερο ανθρωποκεντρικό και τότε το είχαν πει «νέα εποχή». Μετά άρχισε η δυσφορία, η αδικία, και τα «που οδεύουμε», μέχρι την βαθιά μας ανάγκη για κάποια αλλαγή στο σύστημα που δεν εξυπηρετεί πια.

Ο Ουρανός, σαν πλανήτης, συμβολίζει την ανάγκη για αλλαγή και όχι τον τρόπο της. Ο Κρόνος μας δείχνει που χρειάζεται δουλειά, επιμονή, προσπάθεια, ανασυγκρότηση και τέλος ανταμοιβή.

Θα σε ευχαριστούσε αν σου έλεγα για παράδειγμα ότι το κεφάλι είναι ο Ουρανός και ο Κρόνος τα κότσια; Με το κεφάλι θα σκεφτείς ότι πρέπει να τρέξεις, αλλά με τα κότσια θα μπεις στην διαδικασία. Χρειάζεσαι και τα δύο εξίσου το ίδιο.

Προσωπικά, δεν θα ήθελα μία νέα εποχή του Ουρανού, χωρίς την σύνεση του Κρόνου.

ΥΓ: Με γεια το άβαταρ!

Μητσάκος
11-10-2010, 08:01 AM
Ακόμα, θα βοηθούσε αν στη σκέψη μας βάζαμε και το γεγονός ότι μέχρι την ανακάλυψη του Ουρανού και την απόδοση σε αυτόν των υδροχοϊκών ιδιοτήτων, κυβερνήτης του Υδροχόου ήταν ο αγαπητός μας Κρόνος. Οπότε, ανεξάρτητα από την εξειδίκευση που πρόσθεσε η ανθρώπινη διάνοια με τα χαρακτηριστικά του Ουρανού στο ζώδιο του Υδροχόου, δεν παύουν Κρόνος και Ουρανός να έχουν κοινά στοιχεία. Έτσι, η ευαγγελιζόμενη νέα εποχή, η υδροχοϊκή, θα έχει και κρόνια στοιχεία.

Τίνα Ζαχαριάδου
11-10-2010, 11:27 AM
Αγγελική μου όταν έγραψα ότι ένας γωνιακός Ουρανός δίνει δικτάτωρες, δεν είχα στο μυαλό μου ακριβώς τον Χίτλερ.
Ως αστρολογικό παράδειγμα έχεις δίκιο οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τον Χίτλερ, εγώ όμως είχα άλλους χάρτες στο μυαλό μου. Δικτάτωρας δεν είναι μόνο ένας πολιτικός μπορεί κάλλιστα να είναι κάποιος και στην προσωπική του ζωή.

Ουδέποτε ισχυρίστηκα πως ο Κρόνος δεν είναι κακοποιός, όμως δεν είναι ο μόνος. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω από εχτές είναι, να μην κοιτάμε μονόπλευρα τις ιδιότητες ενός πλανήτη. Επίσης, σε κάποια σημεία έχεις δώσει λάθος έννοιες στους πλανήτες, για παράδειγμα, ο Ουρανός επιτρέπει τον διάλογο μόνο και μόνο γιατί δεν θα σε ακούσει. Δεν είναι του διαλόγου, έχει ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες αλλά μόνο για όσους τον ακολουθούν. Λόγο βγάζει και τίποτα παραπάνω.

Ένας χτυπημένος Ουρανός δεν κάνει λιγότερο κακό απ' ότι ένας χτυπημένος Κρόνος. Έγραψες πως με τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό βγάζουμε άκρη κι όχι με τον Κρόνο. Μα αυτό αστρολογικά δεν ισχύει, με τον Κρόνο βγάζεις άκρη γιατί πάντα ξέρεις που πατάς. Με τον Ουρανό δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, με τον Ποσειδώνα δε, είναι τόσο δυσδιάκριτα τα όρια του που δεν τα ξέρεις ποτέ, για την ακρίβεια δεν έχει όρια. Φαντάζεσαι ότι επειδή δεν εκφράζεται ΄με την μορφή την υλική του Κρόνου ότι δεν είναι βλαβερός? Χειρότερος είναι γιατί είναι κι ύπουλος, ο Πλούτωνας για παράδειγμα είναι ύπουλος γιατί έχει ως κίνητρο την καταστροφή που πηγάζει από την εκδικητική του μανία, ο Ποσειδώνας ούτε τον κίνητρο του δεν γνωρίζει και φυσικά είναι καλοπρόαιρετος αλλά τι να το κάνεις όταν έχεις πέσει στην παγίδα του. Όλα μα όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η καλή πρόθεση από μόνη της δεν αρκεί. Κι από την πλευρά του νόμου να το δεις, ο φόνος καταδικάζεται είτε είναι εξ αμελείας είτε είναι εκ προμελέτης, καταδικάζεται όμως.

Ο Χίτλερ τώρα για να επανέλθω δεν ήταν μόνο Ουράνιος ήταν και Κρόνιος, Κρόνο στον 10ο είχε κι αν θυμάμαι καλά (παιδιά συγνώμη μου διαφεύγει αυτή την στιγμή) Σελήνη αντίθεση με Κρόνο ή Σελήνη στον Αιγόκερω. Βάλε και τον Ουρανό σε σύνοδο με τον ωροσκόπο και βγάλε συμπεράσματα. Η σκληρότητα του Κρόνου με την ανάγκη για αλλαγή, εξέλιξη και υποτιθέμενη πρόοδο. Αν ήταν μόνο Κρόνιος τα πειράματα εις βάρος της ανθρωπότητας δεν θα τα έκανε, θα ήταν σκληρός αλλά δεν θα πειραματιζόταν. Αν ήταν μόνο Ουράνιος πάλι δεν θα έμπαινε στην διαδικασία των πειραμάτων γιατί θα του έλειπε η ικανότητα της πρακτικής εφαρμοργής κι απλά θα του έμεναν ως ιδέες. Υπήρχε το Κρόνιο υπόβαθρο για να περάσει στην πράξη τις πρωτοπόρες, καινοτόμες ιδέες του.

Γι αυτό είπα πως όλοι οι πλανήτες έχουν θετική κι αρνητική ενέργεια. Μέχρι τώρα ανέπτυξες την αρνητική ενέργεια του Κρόνου και την θετική του Ουρανού, όμως η ερμηνεία των ιδιοτήτων των πλανητών που δίνεις είναι κατά το ήμυσι σωστή. Εκεί είναι η ένσταση η δική μου κι όχι ποιος είναι και καλύτερος και ποιος όχι. Είπαμε έκαστος στο είδος του.

Υγ Το τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα δεν θα έρθει σε αντιπαράθεση με τον Ουρανό στον Κριό; Ο Ουρανός τί θα συμβολίζει στην Νέα Εποχή;

Καλή ερώτηση, από τον Κριό? Νέα πιο εξελιγμένα όπλα για να καταλύσει εξουσίες και να πατήσει επί πτωμάτων με τον πιο ανεξέλεγκτο και βίαιο τρόπο.

Κοραλλία Μόζορα
11-10-2010, 11:51 AM
Η διαφορά του Κρόνου και του Ουρανού είναι η διαφορά ανάμεσα στον πρωτοπόρο και τον προοδευτικό. Ο πρωτοπόρος ανοίγει νέους δρόμους και προοδευτικός είναι εκείνος που τους βλέπει και τους επιλέγει. Χωρίς τον πρωτοπόρο, ο προοδευτικός δεν έχει πού να βαδίσει και τότε βαλτώνει και γίνεται συντηρητικός. Όταν λοιπόν ο Κρόνος γίνεται συντηρητικός και δείχνει ότι κάπου κόλλησε πρέπει να αναζητήσουμε το πρόβλημα στον Ουρανό γιατί αυτός δεν έκανε καλά την δουλειά του. Αν ο Κρόνος είναι ο Μεσαίωνας είναι γιατί ο Ουρανός δεν μπόρεσε ακόμα να φέρει την Αναγέννηση.

Ο Ουρανός στις καλές του φέρνει αλλαγές αλλά στις κακές του μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο προς τα πίσω. Ο Χίτλερ δεν ήταν απλώς ουράνιο άτομο αλλά και κρόνιο ταυτόχρονα, ήταν συνδυασμός κρόνου/ουρανού. Και οδήγησε τον κόσμο αιώνες πίσω, στις εποχές που ο μονάρχης ήταν θεός και ο λαός του τον προσκυνούσε και το κράτος δεν κυβερνιόταν από νόμους αλλά από τις αυθαίρετες αποφάσεις του μονάρχη.

theresa_alma
11-10-2010, 11:52 AM
Καλημερα σε ολους!
Αυτο που εγω εχω δει ειναι μια ταλαιπωρια καθε πλασματος που ζει πανω στη γη.
Οι δε ανθρωποι βιωνουμε πολυ εντονα την σκληροτητα των οψεων λογω συνειδητοτητας.
Τι να την κανει ο ανθρωπος την σοφια και την εμπειρια οταν στην καλυτερη των περιπτωσεων οι οψεις τον εχουν αφησει "αναπηρο¨? Και οταν τοσο η σοφια οσο και η εμπειρια δεν μεταδιδονται σε αλλους αλλα αποκτωνται.
Δεν ειμαι καθολου αισοδοξη για τον μελλον του ανθρωπινου ειδους γιατι δυστυχως η ιστορια επαναλαμβανεται πολλες φορες. Οσο για τις εξαιρεσεις δεν επιβεβαιωνουν τον κανονα, ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ προς ιδιον οφελος τους, ειτε χρησιμοποιωντας ουρανιες ενεργειες ειτε αλλου ειδους επιστημονικες κατακτησεις.
Σταματαω εδω, γιατι αν συνεχισω τελειωμο δεν θαχω. Σκεφτειτε μονο πως η ΓΝΩΣΗ απο την αρχη της ιστοριας του κοσμου, δαιμονοποιηθηκε οσο τιποτε αλλο και γι αυτο δεν δοθηκε σε ολους τους ανθρωπους. Οχι πως τα πραγματα εχουν αλλαξει. Οι εξαιρεσεις, κινητα και lap-top μας εχουν δωσει για να παιζουμε.
Και για να τελειωνω... Τι συμπτωση με την εναρξη των τετραγωνων και των αντιθεσεων στα συγκεκριμενα ζωδια, να χρωσταμε ολοι τυπωμενα χαρτονομισματα σε καμμια δεκαρια οικογενειες!
Τι εγινε? Μας τελειωσε το χαρτι και το χρωμα? ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΟΙΚΑ!
Ναστε καλα ολοι!

Μητσάκος
11-10-2010, 12:05 PM
Πάντως, από μια ματιά που έριξα, σε κάποιους γνωστούς δικτάτορες οι όψεις του Ουρανού με τους άλλους πλανήτες δεν δείχνει να είναι καταλυτικές.
Ο Πινοσέτ τον είχε χωρίς όψεις...
Ο Μπατίστα σε αντίθεση με Πλούτωνα
Ο Μουσολίνι σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και εξάγωνο με Αφροδίτη
Ο Σαλαζάρ εξάγωνο με Κρόνο
Ο Φράνκο σύνοδο με Αφροδίτη
Ο δικός μας ο Παπαδόπουλος σε τρίγωνο με Πλούτωνα.
Φυσικά χωρίς οικοθεσία, Σελήνες κλπ κλπ, δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά.
Όλοι οι χάρτες όμως έχουν ή έντονο Κρόνο, ή Πλούτωνα...

Δείμων
11-10-2010, 12:33 PM
Τι εγινε?

Αυτό.

YouTube - η ιστορία της υποδούλωσής σου: οι "ανθρώπινες φάρμες" (http://www.youtube.com/watch?v=J-a2gv7SGeM)

Καιρό τώρα.

Firewater
11-10-2010, 01:57 PM
Καλημέρα! :love:

Διάβασα όλα τα ποστς, ακόμα πάντως παραμένω διχασμένη περί.. Κρόνου.
Από την μία ξέρω πχ εγώ πως αν τον κάνω να "δουλέψει" προς όφελός μου γίνονται θαύματα,
από την άλλη όμως.... "ρε Κρόνε στο 4ο, είναι σκέτη κατινιά (bitchiness!) να με φιλοδωρείς με αρθρίτιδα από τα 25"

Νομίζω ότι το μέλος roadrunner κάτι ανέφερε περί οστών και κείνη.. είμαστε πολλοί!

Εν τέλει ναι, είναι ένας χρήσιμος πλανήτης χωρίς τον οποίον το σώμα δεν θα χε σχήμα, η ποίηση δεν θα χε μέτρο κοκ... Ακόμα και η μουσική, αυτό το αιθέρια ποσειδώνιο δώρο δεν θα υπήρχε - τολμώ να πω - χωρίς τον Κρόνο (ευτυχώς τους έχω σε εξάγωνο :laugh: )

Σκληρός; Ναι!
Δουλευταράς; Μα κάνει και τίποτα άλλο;
Δίκαιος; ΧΜ!! Δεν έχω πεισθεί ακόμα :cry:

Τα σέβη μου σε όλους!
* Πρώτη φορά συμμετέχω πιο... ενεργά, ωραία είναι! :bigsmile:

hattie23
11-10-2010, 02:41 PM
:toung: Παντως θα ημουν η ιδανικη για δικτατορας τωρα που το σκεφτομαι .Ηλιος σε συνοδο με κρονο και σε καποια σαιτ που δινουν μεγαλυτερες ανοχες μεταξυ των πλανητων εχω ηλιο συνοδο με πλουτωνα και μαλιστα στο σκορπιο .μηπως να ασχοληθω με την πολιτικη ?Σε τετοιους καιρους που ζουμε ,η εκτροπη του δημοκρατικου πολιτευματος ειναι το μονο ευκολο και αναμενομενο.Λες να μου "φεξει " τελικα με την συνοδο ?:laugh:

hattie23
11-10-2010, 02:44 PM
Να προσθεσω και κατι τεραγωνα ηλιου και πλουτωνα με ωροσκοπο....Μωρε λες να εχω ενα καταπιεσμενο Σταλιν τοσο καιρο μεσα μου και να μην το γνωριζω ?

Firewater
11-10-2010, 03:05 PM
Mιας και λέμε και για δικτάτορες.... αλλά και γενικότερα την κατηγορία πολιτικών ηγετών,
θα περιμένα και μια ωραία τοποθετημένη σελήνη!
Ετσι, για να τραβήξει κάποιο "ρεύμα", αλλιώς πώς; :bigsmile:

Ορμα Hattie!

Aν ποτέ χρειαστείς θα έρθω κι εγώ για βοήθεια
* με Ηλιο αντίθεση με Πλούτωνα και με Κρόνο
και τετράγωνα όλα σε ωροσκόπο (....)

Ακούγεται τρομακτικό ήδη.... :embarrest

Πάντως δεν νομίζω στα σοβαρά τώρα, ότι όλοι όσοι έχουμε τέτοιες
όψεις πρέπει σώνει και ντε να γίνουμε φασισταριά... πλήρης απασχόλησης.
Συνήθως γινόμαστε μερικής! Ε, όλο και κάποιο σύντροφο ή κολλητό έχουμε για να του βγάλουμε το λάδι και να εκτονωθούμε βρε αδερφέ! :bigsmile:

Και για να (ξανα)σοβαρευτώ - σε αυτά είναι που θέλει προσοχή!

Καλό απόγευμα :love:

Fotini Christodoulou
11-10-2010, 06:28 PM
Ο Φράνκο σύνοδο με Αφροδίτη

Φυσικά χωρίς οικοθεσία, Σελήνες κλπ κλπ, δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά.
Όλοι οι χάρτες όμως έχουν ή έντονο Κρόνο, ή Πλούτωνα...

Επομένως με σύνοδο Αφροδίτης Κρόνου και τετράγωνα Φώτων με Πλούτωνα χαραμίζομαι ...έπρεπε να είχα ήδη αναλάβει την εξουσία:toung:

Κοραλλία Μόζορα
11-10-2010, 08:25 PM
Ο Κρόνος δεν έρχεται κυριολεκτικά και αυτοπροσώπως στο σπίτι μας να δώσει στον ένα αρθριτικά, στον άλλο οικονομικά προβλήματα ή επαγγελματικά κ.λπ. Οι πλανήτες συμβολίζουν ιδιότητες και λειτουργίες που συντελούνται μέσα μας, μέσα στην ανθρώπινη ύπαρξη και κάθε πλανήτης στον χάρτη μας δείχνει πώς εμείς οι ίδιοι βιώσαμε και διαχειριζόμαστε τις λειτουργίες αυτές.

Αν λοιπόν κάτι δεν πάει καλά στην ζωή μας καλό θα ήταν να ψάξουμε τις αιτίες μέσα μας γιατί οι πλανήτες δεν είναι παρά καθρέφτες που δείχνουν την εικόνα μας.

katiakiss
12-10-2010, 07:03 AM
"...Όταν ο Κρόνος είναι «βεβαρημένος» ο άνθρωπος χάνει τις «σταθερές» του, την εποπτεία των συνθηκών και των καταστάσεων και νιώθει ανασφαλής και αδύνατος. Αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας που νιώθει, είναι η νεύρωση στον τομέα που εκδηλώνεται η ανεπάρκεια.
Γι’ αυτό και λέμε ότι ο χώρος και η ένταση των συμπλεγμάτων ανιχνεύονται στο ωροσκόπιο με την μελέτη του Κρόνου.
Πρέπει να θυμάστε ότι το συναίσθημα της ανεπάρκειας απομονώνει τον άνθρωπο από την αντικειμενική εκτίμηση των συνθηκών του πραγματικού ή ψυχικού χώρου γίνεται έμμονη ιδέα και, τελικά, τον απομονώνει από το πρόβλημά του ενώ, κατά ένα περίεργο τρόπο, συντηρεί και μεγαλώνει το πρόβλημα. Έτσι γεννιέται η συμπλεγματική κατάσταση."

Αυτούσιο απόσπασμα από το βιβλίο της Θ.Ντάκου «Αστρολογία»

katiakiss
12-10-2010, 08:48 AM
Ο Κρόνος δεν έρχεται κυριολεκτικά και αυτοπροσώπως στο σπίτι μας να δώσει στον ένα αρθριτικά, στον άλλο οικονομικά προβλήματα ή επαγγελματικά κ.λπ. Οι πλανήτες συμβολίζουν ιδιότητες και λειτουργίες που συντελούνται μέσα μας, μέσα στην ανθρώπινη ύπαρξη και κάθε πλανήτης στον χάρτη μας δείχνει πώς εμείς οι ίδιοι βιώσαμε και διαχειριζόμαστε τις λειτουργίες αυτές.

Αν λοιπόν κάτι δεν πάει καλά στην ζωή μας καλό θα ήταν να ψάξουμε τις αιτίες μέσα μας γιατί οι πλανήτες δεν είναι παρά καθρέφτες που δείχνουν την εικόνα μας.Κοραλλία, συμφωνώ μαζί σου στο 100% , αλλά αυτή η τοποθέτησή σου νομίζω ότι για όσους διαβάζουν προσεχτικά τα posts σου, είναι πια σαφής. Ωστόσο βλέπω τις ίδιες και τις ίδιες τοποθετήσεις των μελών… Τις ίδιες απορίες… Τις ίδιες φοβίες… Τις ίδιες ερμηνείες.
Νομίζω ότι σ’ αυτό φταίει η διάθεση εκμετάλλευσης ή η έλλειψη γνώσεων των επαγγελματιών αστρολόγων της προηγούμενης γενιάς, που για να προκαλέσουν το αίσθημα αβεβαιότητας των υποψήφιων πελατών τους, επισημοποίησαν το «φόβητρο» του Κρόνου.
Έχουν δοθεί για τον Κρόνο διάφοροι χαρακτηρισμοί, εντελώς αποπροσανατολιστικοί και όλοι ξέρουμε ότι ο άνθρωπος, άλλο που δεν θέλει από το να φορτώσει τις ευθύνες του κάπου.
Αν κοιτάξουμε τα προηγούμενα posts στα οποία τοποθετήθηκαν μέλη που έχουν έντονο Κρόνο, θα δούμε ότι αστειεύτηκαν και δήλωσαν ότι δεν ενοχοποιούν τον Κρόνο για τα δεινά στη ζωή τους. Λογικό μου φαίνεται γιατί ο Κρόνος κάνει τον άνθρωπο συγκρατημένο και υπεύθυνο για τις πράξεις του.
Οι μη ορθά εξηγημένες έννοιες όπως «κακοποιοί» πλανήτες, μόνο κακό κάνουν. Οι αστρολογικοί κύκλοι έχουν εφεύρει όρους που δύσκολα γίνονται κατανοητοί από την φιλοσοφική τους πλευρά.
Σπάνια ακούω για την ανταμοιβή του Κρόνου. Για το καλό διαρκείας που μπορεί να φέρει στην ζωή του ανθρώπου όταν εκμεταλλευτεί σωστά την επιρροή του.
Αλλά αυτό το κακό γίνεται και με έμμεσο τρόπο. Όταν η περίοδος της επιρροής του Δία χαρακτηρίζεται «τυχερό» και όχι μία περίοδος όπου ο άνθρωπος είναι αισιόδοξα διακείμενος προς την ζωή του και έτσι έλκει το καλό-τυχερό , δια της ατόπου επαγωγής, ο Κρόνος γίνεται ένα «άτυχο» αστρολογικό συμβάν.
Αυτές οι βαθιές καταγραφές στο θυμικό των ανθρώπων, δύσκολα ξεπερνιούνται.
Θα σου πρότεινα, αν έχεις το χρόνο και την διάθεση, να μας παραθέσεις μια σχετικά εμπεριστατωμένη εξήγηση της λειτουργίας του Κρόνου, στην οποία θα περιλαμβάνεται η απομυθοποίηση της δαιμονοποίησής του.

hattie23
12-10-2010, 11:59 AM
Μα θα συμφωνησω και εγω η γκρινιαρα σχετικα με τον κρονο.Ας του σουρνω κατα καιρους διαφορα στα θεματα εδω μεσα ,οπως εγραψα πιο πανω ,μετα απο καιρο βλεπω οτι καταενα περιεργο τροπο οχι μονο δεν περιοριζει οπως νομιζα αλλα δυναμωνει και προστατευει κατα ενα τροπο και αργοτερα με πιοωριμη ματια σε γλυκαινει κιολας αν και πρεπει να περασεις πολλα σταδια πικρας.
Παραδειγμα ,την συνοδο ηλιου-κρονου την εχω στο σκορπιο στο τεταρτο σπιτι μου .Ο σκορπιος βρισκεται εμπεριεχομενος στον 4ο οικο ,η ακμη του οποιου βρισκεται στον ζυγο.Οπου και να διαβασεις μια αναλυση θα σου πει "Α,με ακμη 4ου στο ζυγο ,το σπιτι και η οικογενεια θα ειναι αρμονικη κ.λ.π κ.λ.π "και εκ πρωτης οψεως ετσι ηταν ,ωστοσο και εδω παμε και στο ποση "υπογεια δυναμη " μπορει να κρυβει καμμια φορα ο εμπεριεχομενος οικος οταν μαλιστα εχει δυνατες οψεις ,κατω απο την αρμονικη επιφανεια η οικογενεια μου βιωνε εναν πατερα βιαιο ,αυταρχικο που μπορει εμενα να μην με ειχε ποτε δειρει οπως εκανε με τα υπολοιπα μελη της οικογενεια μας αλλα ηταν χειροτερο γιατι πρωτον ζουσα με τον φοβο ,οτι καποια στιγμη θα μπορουσε να με δειρει οπως τους αλλους και ταυτοχρονα εχωντας αυτη την "προνομιουχα" θεση και η οικογενεια εμοιαζε διχασμενη και εγω ημουν αναγκασμενη να ζηταω πραγματα απο εκεινον επειδη υποτιθεται οτι μου εκανε τα χατηρια.
Φανταστειτε τι βαρος ειναι ενα παιδι μικρη ηλικια 7-8 χρονων να πρεπει να μεγαλωσει ωστε να κρατησει ισσοροπιες .Οταν χωρισαν οι γονεις μου και για ενα μεγαλο διαστημα μεχρι τα 15 που βγηκε το διαζυγιο επρεπε να συνεχισω να ειμαι πλεον η μοναδικη μεσολαβητρια αναμεσα στους γονεις μου και να βαζω σε δευτερη μοιρα ολα τα αλλα.Δεν μπορω να πω οτι χαρηκα εφηβεια .Επρεπε να κανω συνεχεια υπομονη .
Δεν ενιωθα τιποτα ,ιδιαιτερα για τον πατερα μου και καποια στιγμη γυρω στα 19 ξεσπασα και ειπα τερμα.Και ξερεις αρχισαν να συνειδητοποιουν πιστευω σιγα σιγα τι ειχαν κανει και με το να αναμασουν τις μεταξυ τους διαμαχες για χρονια ειχαν πιεσει τα παιδια του .Μετα απο 5-6 χρονια τωρα τα πραγματα εχουν βελτιωθει κατα πολυ .Περα απο καποιους μικροκαυγαδες,εχουν και εκεινοι παρει επιτελους τον ρολο των γονιων που πρεπει να φροντιζουν τα παιδια τους ασχετα με τα μεταξυ τους προβληματα και εγω απο την μερια μου εμαθα να τους ακου και να τους καταλαβαινω .Δικαιολογω τωρα τα ελλατωματα τους που σαν παιδι μεσα στην ανωριμοτητα μου δεν μπορουσαν να τα διακιολογησω και να σκεφτω γιατι αντιδρουν ετσι.Τωρα ξερω οτι μ αγαπανε ,πραγμα που σαν παιδι δεν ημουν απολυτως βεβαιη (μαλλον ημουν ο Κοφι Αναν :toung:) και τους αγαπαω και εγω οχι μονο επειδη ειμαι παιδι τους ,αλλα ανθρωπινα και ζεστα και εμαθα εστω και με το δυσκολο τροπο οτι μεσα του ο καθε ανθρωπος εχει κενα ,εχει πικρες ,ελλατωματα που δεν μπορει να τα ελεγξει .Μεσα απο αυτα τα γεγονοτα εμαθα να αγαπω και να συγχωρω τους αλλους ανθρωπους και νομιζω οτι ειναι μεγαλα δωρα και τα δυο.
Αν ειχα μοναχα ας πουμε ηλιος εξαγωνο με δια ,σεληνη τετραγωνο με δια ,σεληνη με τριγωνο ουρανο ,πιστευω οτι θα ημουν ενα ατελειωτο χαχανο ,καλοκαρδη αλλα Ουτε θα ηξερα που αξιζει να δωσεις αγαπη ,ΟΥΤΕ ποιος αξιζει την αγαπη ,ΟΥΤΕ πιστευω θα ειχα μαθει να αγαπω τον αλλον στο βαθος του.
Οι δυσκολιες μας μεγαλωνουν ,μας ζοριζουν αλλα οταν μετα παο τοσο κακοτραχηλο δρομο τελικα ανακαλυπτεις οτι τελικα αγαπιεσαι ,τοτε ειναι πραγματικα θειο δωρο.Με το Δια ολα σου ερχονται τοσο ευκολα που μπορει να μην καταλαβαινεις ποσο τυχερος εισαι και με τον ουρανο τοσο γρηγορα που δεν τα συνειδητοποιεις.
Ο κρονος θα σου δωσει στο τελος της διαδρομης τοση μεγαλη ικανοποιηση, γιατι αυτο που σου δινει το εχεις κερδισει απο το να το αντεξεις .

jungle
13-10-2010, 12:54 AM
Νομιζω οτι το να μαθει κανεις να αγαπα κ κυριως να συγχωρει τους αλλους ανθρωπους,
ειναι το μεγαλυτερο δωρο που θα μπορουσε να παρει απο τη ζωη κ σημαινει οτι
καταφερε να εξελιχθει σαν ατομο.
Κ αυτο μπορει να το πετυχει μονο αν μαθει να συνεργαζεται σωστα με ολους τους πλανητες του.

Μητσάκος
13-10-2010, 07:17 AM
.........................
.................................................. ........................
Οι δυσκολιες μας μεγαλωνουν ,μας ζοριζουν αλλα οταν μετα παο τοσο κακοτραχηλο δρομο τελικα ανακαλυπτεις οτι τελικα αγαπιεσαι ,τοτε ειναι πραγματικα θειο δωρο.Με το Δια ολα σου ερχονται τοσο ευκολα που μπορει να μην καταλαβαινεις ποσο τυχερος εισαι και με τον ουρανο τοσο γρηγορα που δεν τα συνειδητοποιεις.
Ο κρονος θα σου δωσει στο τελος της διαδρομης τοση μεγαλη ικανοποιηση, γιατι αυτο που σου δινει το εχεις κερδισει απο το να το αντεξεις .

Σωστόοοον.... :bigsmile:

konstantina318
13-10-2010, 11:46 AM
Να προσθέσω πως ο Κρόνος είναι το κατάλληλο φάρμακο για ένα ματαιόδοξο ωροσκόπιο και σας μιλάω εκ πείρας@

Κοραλλία Μόζορα
13-10-2010, 01:31 PM
Γεια σου, Κάτια μου.

Οι απόψεις αυτές για τον Κρόνο αποτελούν επιβίωση των αντιλήψεων της παραδοσιακής αστρολογίας. Η παραδοσιακή αστρολογία αναπτύχθηκε μέσα σε διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα από τα σημερινά και μέσα από διαφορετικές αντιλήψεις. Επειδή η ψυχολογία δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την σχέση του "μέσα" με το "έξω", ότι κρύβουν μέσα τους ένα πολύ μεγαλύτερο κόσμο απ' αυτόν που φαίνεται και δεν αντιλαμβάνονταν την έννοια των ψυχικών κινήτρων.

Έτσι η αστρολογία ήταν φαταλιστική, πίστευε δηλαδή στο πεπρωμένο και ότι τα γεγονότα έρχονται απ' έξω και επιβάλλονται στον άνθρωπο. Επειδή οι εξωκρόνιοι δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί, ο Κρόνος ήταν ο πιο "κακεργέτης" πλανήτης κι έτσι έγινε η προσωποποίηση του πεπρωμένου (η σημερινή εμμονή ότι σχετίζεται με το κάρμα) και σήμαινε κακουχίες και βάσανα. Πήρε επίσης την μορφή του "δασκάλου", ένας άλλος αυταρχικός ρόλος, που σε τιμωρεί για να μάθεις.

Στον 20ο αιώνα, με την ανάπτυξη της ψυχολογίας, οι αντιλήψεις αυτές ανατράπηκαν. Η σημαντικότερη συνεισφορά της ψυχολογίας, κατά την γνώμη μου, πέρα από την αυτογνωσία, είναι ότι έδωσε στον άνθρωπο την αίσθηση της ευθύνης για τον εαυτό του και την ζωή του. Ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος, μεγαλώνοντας, για τις επιλογές του και για να διαχειριστεί τα προβλήματά του και γενικά το δυναμικό του. Δεν είναι κρίμα εμείς να έχουμε ακόμα αντιλήψεις περασμένων αιώνων αγνοώντας όλη την πρόοδο της γνώσης και της αυτογνωσίας που κατάφερε ο άνθρωπος;

Οι "κακεργέτες" πλανήτες είναι οι πλανήτες που χρειάζονται περισσότερη ωριμότητα, επίγνωση και λογική για να διαχειριστούμε τις ιδιότητες τους. Έτσι, τους πλανήτες αυτούς είναι πιο δύσκολο να τους διαχειριστούμε σε μικρές ηλικίες κι αν το άμεσο περιβάλλον μας (ως πιο ώριμο υποτίθεται) δεν μας βοηθήσει να τους βιώσουμε σωστά έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα μεγαλώνοντας να τους κατανοήσουμε και να τους χειριστούμε. Επειδή η φύση τους και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι έντονα αναγκαζόμαστε να τους αντιμετωπίσουμε και τότε οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη επίγνωση και αυτογνωσία.

Να δώσω εμπεριστατωμένη εξήγηση της λειτουργίας του Κρόνου είναι κάπως δύσκολο γιατί κυριολεκτικά θα μπορούσε κανείς να γράψει τόμους βιβλίων για τον Κρόνο. Θα θίξω όμως μια πλευρά του που έχει σχέση με το τόσο γλαφυρό ποστ της φίλης Hattie23.

Ο Κρόνος είναι το δομημένο Εγώ, το ανώτερο σημείο που μπορεί ο καθένας μας να φτάσει σ' αυτό (κυβέρνηση στον Αιγόκερω). Το δομημένο Εγώ καταλήγει σε μια σωστά δομημένη κοινωνία (συγκυβέρνηση στον Υδροχόο). Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με μια ισορροπία ανάμεσα στην λογική και την αντικειμενική κρίση από την μια και το αυναίσθημα από την άλλη (έξαρση στον Ζυγό). Αυτό είναι το στοίχημα του Κρόνου, να υπάρχει αυτοέλεγχος στο συναίσθημα χωρίς όμως να αποκόβεται και να αποξενώνεται συναισθηματικά από τους άλλους. Να ελέγχει τα συναισθήματα χωρίς να γίνεται ψυχρός.

Για παράδειγμα, δεν μπορώ να κυκλοφορώ κάθε μέρα μέσα στην κοινωνία και να βγάζω περίπατο τα καθημερινά μου συναισθήματα. Να φωνάζω στους άλλους γιατί είμαι θυμωμένη, να μην τηρώ την ουρά στην τράπεζα γιατί είμαι ανυπόμονη, να περνώ με κόκκινο γιατί εγώ έχω μεγαλύτερη σημασία από τους άλλους. Αυτό οδηγεί στις έννοιες του Κρόνου: υπεθυνότητα, ωριμότητα, σεβασμός, κανόνες, τάξη. Αυτό εννοούμε δομή του εαυτού μας και της κοινωνίας. Ο Κρόνος είναι κοινωνικός πλανήτης, έχει σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ομάδες και δομές σχέσεων.

Ο Κρόνος δεν τα πάει καλά στο 4ο σπίτι γιατί η οικογένεια είναι ένα σύστημα, μια δομή ρόλων και σχέσεων εξ ορισμού συναισθηματικών και ο Κρόνος καλείται εκεί να φέρει συναισθηματικό αυτοέλεγχο, ωριμότητα και υπευθυνότητα στην διαχείρηση του συναισθήματος ώστε οι ρόλοι και οι σχέσεις να λειτουργήσουν καλύτερα για όλους, για το σύνολο της οικογένειας. Αυτή η διαδικασία όμως μπορεί να φέρει μεγάλο ψυχικό πόνο στα μέλη της οικογένειας. Μέχρι η οικογένεια αυτή να καταφέρει να φτάσει σ' αυτό το επίπεδο σχέσεων μπορεί να περάσει μέσα από πολύ επώδυνες διαδικασίες έκφρασης υποκειμενικών συναισθημάτων που δεν συναντούν την κατανόηση των άλλων και οδηγούν σε ψυχρότητα και αποξένωση, προσπάθεια των μελών της οικογένειας να ελέγχει ο ένας τα συναισθήματα του άλλου και πολλά άλλα. Τα συνηθέστερα προβλήματα του Κρόνου στο 4ο προέρχονται από το γεγονός ότι κάποιος (συνήθως ένας από τους γονείς ή και οι δυο) βάζει τον εαυτό του και τα συναισθήματα του πάνω από τον ρόλο του και την σωστή λειτουργία της οικογένειας ως σύνολο διαταράσσοντας την δομή της.

katiakiss
13-10-2010, 01:42 PM
Κοραλλία σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο και την διάθεση. Νομίζω ότι αυτό που μπορούμε να διαβάσουμε όλοι, είναι υπέρ αρκετό!

Σαλώμη
13-10-2010, 06:33 PM
Κρονιος τύπος χαρακτηρίζεται και κάποιος που έχει Κρόνο στο Ζυγο στην έξαρση του και στ5ην 16η μοίρα? Αν φερ' ειπειν ο ίδιος έχει και Σελήνη στο Ζυγό στον τέταρτο οίκο που ειναι και ο Κυβερνήτης της Σελήνης , χαρακτηρίζεται και ως σελήνιος τυπός?? Λεω εγω τώρα....

Ευχαριστω.

aktina
13-10-2010, 06:43 PM
Κρονιος τύπος χαρακτηρίζεται και κάποιος που έχει Κρόνο στο Ζυγο στην έξαρση του και στ5ην 16η μοίρα? Αν φερ' ειπειν ο ίδιος έχει και Σελήνη στο Ζυγό στον τέταρτο οίκο που ειναι και ο Κυβερνήτης της Σελήνης , χαρακτηρίζεται και ως σελήνιος τυπός?? Λεω εγω τώρα....

Ευχαριστω.

Πρώτα διάβασε όλα τα post και μετά θέσε την απορία σου.
Νομίζω θα βρεις την απάντηση:bigsmile:

vaso78
13-10-2010, 10:40 PM
Σκέφτομαι ότι οι περισσότερες απόψεις, όντως ανταποκρίνονται στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Κρόνου, που αν μη τι άλλο είναι γενικά αποδεκτός ως μέγας δάσκαλος και συμφωνώ σε όλα...
αλλά ας μιλήσει κάποιος και για τον πόνο και το αδιέξοδο, που βιώνεται σε μικρές ηλικίες εξαιτίας των γενέθλιων όψεων που δημιουργεί..
διότι αλλιώς είναι να είσαι 10-15-20 ετών και αλλιώς 30+ με την "πολυτέλεια" της επιστροφής του Κρόνου στο τσεπακι... τουλάχιστον γνωρίζεις πως να τον χειριστείς μέχρι ενός βαθμού και έχεις και την αντοχή να καυχιέσαι για την ωριμότητα και την γνώση που σου χάρισε και να ανοίγεις ενδιαφέρουσες κουβέντες για το θέμα...
τι γίνεται όμως στα 15 και στα 20, που σε "αναγκάζει" να συμπεριφέρεσαι λες και ήσουν πάντα 30..??? (μη σου πω και 60). μερικές φορές με αυτον τον τρόπο σε αποξενώνει τόσο απο τη ζωή και τις ανάγκες της πραγματικής σου ηλικίας που θες άλλα τόσα χρόνια για να συνέλθεις... και όσο για τη γνώση, την εμπειρία και την ωριμότητα??
πιστέψτε με την έχεις πληρώσει cash, επι τόπου και με το παραπάνω για να τη δικαιούσαι και μεταξύ μας για να σε παρηγορεί, από άλλη οπτική γωνία πια γι αυτά που παρήλθαν....
ανεξάρτητα από τα παραπάνω, που απλά τα ανέφερα για να μην ξεχνιόμαστε, ο Κρόνος είναι ίδιο κομμάτι της ζωής και προσωπικά θεωρώ, ότι κανείς δεν μπορέι να μάθει να ζεί χωρίς τον Κρόνο (και τους άλλους εξωκρόνιους πλανήτες) :amuse:

desperateneptune
27-10-2010, 03:19 PM
καλησπέρα σε ολους, μπορεί να φανεί λίγο χαζή η ασχετη η ερώτηση μου - συγχωρέστε με -αλλά έπειδή και γω πρωτοσυναντήθηκα με τον κρόνο πριν απο 3 χρονια περίπου στην επιστροφή του και απο τοτε ταλαιπωρούμαι αφάνταστα, ο κρόνος μου βρίσκεται στον 4 οίκο στο Λεοντα σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο και οποια ερμηνεία και να έχω διαβάσει δεν έχει τίποτα θετικό, ξέρει καποιος να μου πει πως μπορεί κανείς να λειτουργησει καλα αυτη την τοποθέτηση?(τουλάχιστον ως προς το τέλευταίο μέρος της ζωής, γιατι το προηγούμενο δεν αλλάζει).
Επίσης αν μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποια άρθρα ωστε να μην σας απασχολώ με τετοιες ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ πολύ

hattie23
27-10-2010, 03:35 PM
καλησπέρα σε ολους, μπορεί να φανεί λίγο χαζή η ασχετη η ερώτηση μου - συγχωρέστε με -αλλά έπειδή και γω πρωτοσυναντήθηκα με τον κρόνο πριν απο 3 χρονια περίπου στην επιστροφή του και απο τοτε ταλαιπωρούμαι αφάνταστα, ο κρόνος μου βρίσκεται στον 4 οίκο στο Λεοντα σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο και οποια ερμηνεία και να έχω διαβάσει δεν έχει τίποτα θετικό, ξέρει καποιος να μου πει πως μπορεί κανείς να λειτουργησει καλα αυτη την τοποθέτηση?(τουλάχιστον ως προς το τέλευταίο μέρος της ζωής, γιατι το προηγούμενο δεν αλλάζει).
Επίσης αν μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποια άρθρα ωστε να μην σας απασχολώ με τετοιες ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ πολύ

Απο κρονια επιστροφη δεν ξερω ακομα (αλλα σε δυο-τρια χρονια θα την φαω στην μαπα).Ωστοσο απο κρονο στο 4ο ξερω (εχω φαει στην μαπα). Βασικα δεν νομιζω οτι στην πραγματικοτητα αλλαζει κατι προς το τελος της ζωης,απλα νομιζω οτι εχεις σκληρυνει πλεον τοσο πολυ με οτι εχεις περασει που πλεον εισαι πολυ πιο ετοιμος/η να τα αντιμετωπισει....
Αυτο απο μονο του ετσι και αλλοιως ειναι θετικο ,ετσι δεν ειναι ? Θελω να πω οτι σε οποιοδηποτε οικο πεσει ο κρονος θα φερει δυσκολιες με τον εναν η τον αλλον τροπο ομως σε εκεινο το κομματι που θα πεσει ,θα φερει με τον καιρο μια νηφαλιοτητα ωστε να μην ταλαιπωρησε τοσο "ψυχικα" οσο στις πρωτες δυσκολιες.
Επισης κατι αλλο πολυ σημαντικο μια που εχει και ωροσκοπο σε τετραγωνο με κρονο.Ενα αλλο χαρακτηριστικο του Κρονου ειναι οτι επειδη εχεις βιωσει δυσκολιες ,αισθανεσαι καθε φορα οτι αυτο θα συμβαινει συνεχεια και μεγαλωποιεις ακομα και ασημαντα προβληματα .Περισσοτερο φοβος ειναι παρα πραγματικοτητα αλλα αμα εχεις περασει κατι το οποιο σου στοιχησε δεν θες να το ξαναζησεις και με το παραμικρο που συμβαινει ανασυρεις μνημες .

desperateneptune
27-10-2010, 04:04 PM
σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου hattie 23, είναι ακριβώς όπως τα λες, ο προβληματισμός μου είναι πως να μην το διαιωνίσω, δηλαδή να βγεί κάτι θετικό απ αυτο, γιατι μαλλον δεν ξέρω πως να το λειτουργώ καλα και με τον καιρό γίνεται χειρότερο

hattie23
27-10-2010, 09:28 PM
Επειδη εχω γινει ειδικη "κρονιολογος":toung: εχω να σου πω οτι το χιουμορ βοηθαει και να μαθεις να αγαπας τον εαυτο σου .Αυτο δεν ειναι ευχολογιο ,ουτε χαζομαρουλα σε βιβλιο ψυχολογιας.
Το τι εχει βιωσει ο καθενας και πως το εχει βιωσει το ξερει μοναχα ο ιδιος .Εγω δεν πιστευω στις ευκολες κουβεντες που σου πεταει καποιος για παρηγορια,πιστευω οτι απο ενα σημειο και μετα θα καθησει μονος/η και θα σκεφτεις ψυχραιμα αυτο που σε εχει κανει να πονεσεις και οτι καποια στιγμη απλα θα αρχισεις να σιχαινεσαι συνεχεια να λυπασαι και θα αφηνεις πισω σου τα πραγματα χωρις να τα παιρνεις προσωπικα.
Τουλαχιστον εγω οσο μεγαλωνω εχω αρχισει να μην ριχνω το θρηνο της Εκαβης Οταν επεσε η Τροια για καθε στραβο (οχι οτι δεν γκρινιαζω αλλα εχω σταματησει να πιστευω οτι φταιω εγω για ολα ).Να σκεφτεις οτι ο κρονος ειναι σε συνοδο με τον ηλιο ,δηλαδη το Εγω μου ,οποτε αυτο που ενδεχομενως εσυ το βιωνεις σαν μια δυσκολη οψη με τον ωροσκοπο σου (που κατα την γνωμη μου προκαλειται απο την αντιδραση των αλλων με την εικονα που εσυ βγαζεις προς τα εξω.Αισθανεσαι δηλαδη οτι μπορει να μην γινεσαι απολυτως αποδεκτος/η απο τους γυρω σου, μια που πεφτει στο 4ο,ενδεχομενως να αισθανεσαι μια αποξενωση απο το οικογενειακο σου περιβαλλον η απο στο τοπο που μεγαλωσες .Ενδεχομενως μπορει να αισθανεσαι οτι δεν γινεσαι αποδεκτος/η απο τον πατερα σου .Αλλα αυτο μπορει να μην εχει καμμια σχεση με την πραγματικοτητα που βιωνεις και απλα να το αισθανεσαι εσυ και να το δινεις μεσω του ωροσκοπου σου σαν εικονα στους αλλους) εγω το βιωνω λιγο -πολυ σε ολες τις πλευρες της ζωης μου .Οποτε σαν ειδικο:toung: σου λεω χαλαρωσε ,δυσκολιες εχουμε ολοι ,ομως αν κανουμε συμμαχο τον εαυτο μας ,μπορουμε να τα παλευψουμε.
Οταν ξεκιναμε με την φραση "Γιατι σε μενα παλι .." δεν θα τα παμε καλα σε καμμια μαχη

desperateneptune
27-10-2010, 11:43 PM
σ ευχαριστώ πολύ!!!