PDA

View Full Version : Η έκλειψη της 11ης Ιουλίου …Μετά την επόμενη μέρα

katiakiss
15-07-2010, 08:40 PM
Η έκλειψη που έγινε την περασμένη Κυριακή, ήταν ένα γεγονός που το περιμέναμε πως και πως, σε συνέχεια της προηγηθείσας έκλειψης στον Αιγόκερω (δεδομένου ότι στην αστρολογία όλα λειτουργούν διπολικά). Γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν ακόμα περισσότερα.

Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, είναι μερικές από τις εμπειρικές μου παρατηρήσεις.
Η εν λόγω έκλειψη ανήκει σε μια σειρά από εκλείψεις που λαμβάνουν χώρα στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου, άρα σε φυσικούς γωνιακούς οίκους (10ος – 4ος ηλιακός οίκος).

Η πρώτη έκλειψη, συνυπολογίζοντας και τις αρκετά σκληρές όψεις που συμμετείχαν, έγινε στο ζενίθ του φυσικού ωροσκοπίου και σε πρακτικό-κοινωνικό επίπεδο είδαμε τα πρώτα αποτελέσματά της. Αυτό είναι εξ ορισμού φυσικό, αφού το ζενίθ σχετίζεται με ότι αντανακλά στην κοινωνία. (Μια καλή μέθοδος για να βρούμε τα σημεία που η έκλειψη κάνει αισθητή την επιρροή της, είναι να μετράμε ως εξής: 3,5 μέρες μετά την έκλειψη… 7 μέρες μετά… 14 μέρες μετά και 28. Το ίδιο ισχύει και για την περίοδο πριν την έκλειψη. Έχω διαβάσει σχετικά με αυτόν τον τρόπο και σαν άπιστος Θωμάς, είμαι στην διαδικασία της παρατήρησης αν αυτό στην πράξη ισχύει. Σαφώς και έχει να κάνει με τις φάσεις της σελήνης)

Επανέρχομαι λοιπόν στην ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο και στον 4ο φυσικό οίκο που κυβερνήτης του είναι η σελήνη (ψυχή). Ο 4ος οίκος σχετίζεται με τα σύνορα-όρια… Τα εντός των τοίχων … την διαχείριση του συναισθήματος…Την ασφάλεια… Την μάνα… Την μήτρα… Το σπίτι σε υλικό επίπεδο και το σπίτι της ψυχής σε πνευματικό επίπεδο κτλ . Συμπεραίνω ότι αν δεν συντρέχει κάποια όψη στον προσωπικό χάρτη του καθενός, αυτή ήταν μια έκλειψη που τα αποτελέσματά της επηρεάζουν την εσωτερική μας ζωή. Το συναίσθημα! Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την έκλειψη λόγω της έλλειψης σκληρών όψεων μια και οι άνθρωποι συνηθίζουμε να αγαπούμε την καταστροφολογία. Αυτό όμως είναι μια κουτή και κοντόφθαλμη προσέγγιση αν αναλογιστεί κανείς ότι η συναισθηματική μας κατάσταση είναι αυτή που ορίζει τα γεγονότα γύρω μας. Όπως λέει και το τραγούδι: «..χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, μόνο τρόπο να κοιτάζουν…» Το γνωστό μισογεμάτο και μισοάδειο ποτήρι.

¶σχετα λοιπόν από το πώς επηρεάζει τον κάθε έναν μας ξεχωριστά, στο σύνολο, μια ηλιακή έκλειψη έλαβε χώρα στον 4ο φυσικό οίκο(γωνιακός) και αυτό σημαίνει για όλους κάτι, άσχετα αν εμείς θέλουμε να το βλέπουμε από τη θέση του μέρους του όλου.

Φυσικά, δεν θα διαφωνήσω ότι σαν μέρος του όλου έχει κανείς την δυνατότητα να αναληφθεί σε μεγαλύτερο βάθος το νόημα μιας έκλειψης, χρησιμοποιώντας τον εαυτό του ως ένα καλό δείγμα γραφής. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας ένα καλό δείγμα γραφής που τα αποτελέσματά του έγιναν ορατά ανήμερα της έκλειψης:

Ένας φίλος είναι γεννημένος 15\01\67 και ο ωροσκόπος του είναι στις πρώτες μοίρες του Κριού.
Η σελήνη του είναι στις 17ο των Ιχθύων σε σύνοδο με τον Κρόνο και αντίθεση με τους Ουρανό και Πλούτωνα αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως η έκλειψη που έγινε στον 4ο οίκο του, έκανε τρίγωνο με την σελήνη του στον 12ο και εξάγωνο με τους Ουρανό και Πλούτωνα στον 6ο . Μέχρι εδώ όλα φαίνονται μια χαρά.

Ο ¶ρης του όμως είναι στην 20η μοίρα του ζυγού και στον 7ο οίκο(σε πτώση από ζώδιο και από οίκο). Αυτό σημαίνει πως η έκλειψη έκανε τετράγωνο με τον ¶ρη του. (Δεν το λες επιτυχία αν σκεφτείς ότι ο ¶ρης είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου του). Σκεφτείτε ότι ο 4ος οίκος του στον οποίο έγινε η έκλειψη είναι σε φυσική θέση αφού ο ωροσκόπος είναι Κριός. ¶ρα μιλάμε για καθαρή εστίαση στο συναίσθημα που έρχεται σε σύγκρουση με το εγώ (φύση του ¶ρη και του Ωροσκόπου στον Κριό), αλλά αν εμπλέξουμε και τον 7ο τότε αμέσως στο παιχνίδι μπαίνουν και οι άλλοι (Ζυγός- 7ος = οι άλλοι, οι σχέσεις και όλα τα συν. Συν-έταιροι … Συν-άδελφοι … κτλ) Όπως καταλαβαίνετε, θετικές και αρνητικές όψεις της έκλειψης καθιστούν την πρόβλεψη αρκετά δύσκολη.

Δεν θέλω να σας κουράσω όμως και θα σας πω άμεσα τι ακριβώς του συνέβη.
Στις 10 Ιουλίου, αποφάσισε να φτιάξει το κακό του κέφι πηγαίνοντας για διήμερο στο εξοχικό της αδελφής του. Μια μέρα πριν την έκλειψη στον 4ο οίκο του και με αυτές τις όψεις, ήταν λογικό να έχει κακό κέφι. Που πήγε; Στην αδελφή του (4ος = οικογένεια)

Ο λόγος της κακοκεφιάς του είναι ένας χωρισμός που προσπαθεί να ξεπεράσει (ο ¶ρης στον 7ο σε τετράγωνο με την έκλειψη)
Την επόμενη μέρα που ήταν η Κυριακή στις 11 Ιουλίου, ο φίλος μου παθαίνει μία κρίση στομάχου (4ος = Καρκίνος = σελήνη και η σελήνη σχετίζεται άμεσα με το στομάχι) Είναι γνωστό δε ότι η συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζει το στομάχι. ΓιΆ αυτό και φράσεις όπως: «Στεναχωρήθηκα και σφίχτηκε το στομάχι μου», «τον είδα και μου γύρισε το στομάχι»…

Ο φίλος μου μεταφέρθηκε εσπευσμένως σε κλινική στην Αθήνα -με φρικτούς πόνους- και την επομένη έκανε εξετάσεις όπου και του διέγνωσαν γαστρίτιδα από ψυχογενείς αιτίες φυσικά.

Σημειώστε ποιοι άλλοι οίκοι έλαβαν χώρα στο σύνολό τους: 12ος (νοσοκομεία) 6ος (υγεία).
Μια σελήνη στον 12ο που από γενέθλια θέσει δέχεται σκληρές όψεις από τον 6ο (Πλούτωνας –Ουρανός) και άρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για χρόνια προβλήματα με το στομάχι. Και που είχε γίνει η έκλειψη; Ξανά στον 4ο οίκο του! Τέλος να μην ξεχνάμε ότι ο φίλος μου είναι Αιγόκερος και την προηγηθείσα έκλειψη στο ζώδιό του.

Ελπίζω να βρήκατε κάποιο ενδιαφέρον στην προσέγγισή μου. Είμαι ανοιχτή σε κάθε συμπληρωματική ή διορθωτική ερμηνεία.

Ribo
15-07-2010, 11:23 PM
Πολυ ωραια τα ειπες και μακαρι να εβλεπες και τον δικο μου τον χαρτη για να μου εξηγησεις γιατι κοντευω να φτασω στα ορια μου:mad:. Ευχομαι περαστικα στον φιλο σου και καλο κουραγιο :bigsmile:

katiakiss
15-07-2010, 11:41 PM
Χριστίνα μου, τι διαβάζω το ψάρι; Ακόμα δεν ξαναέσκασε ο κρόνος στον Ζυγό και είσαι στα πατώματα; Που θα πας καλό μου όταν γυρίσει και βρει τον πλούτωνα; Στα θεμέλια θα φτάσεις; Στείλε ημερομηνία - ώρα - χώρα να δούμε τι θα κάνουμε και με εσένα... Αλλά θα μου δώσεις 2-3 μέρες καιρό γιατί τρέχω και δεν φτάνω!

gold soul
16-07-2010, 12:51 AM
Πάντως εμένα, με τις εκλείψεις που σκάνε απανωτά, στον άξονα 1ου-7ου, δεν έχει μείνει σχέση για σχέση όρθια.. αυτές δεν είναι εκλείψεις, είναι πύραυλοι αέρος εδάφους! :nuts: Τουλάχιστον τώρα είναι ευάερα κ ευήλια, υπάρχει ααααρκετός χώρος για νέες..Και με τον Πλούτωνα στον 1ο μου αντίθεση με τον Ήλιο μου, τετράγωνο με τον Κρόνο μου, σε ένα ωραιότατο ταυ, η κατάσταση αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον..:wacko: Πόσο μάλλον, που σε λιγάκι ο Κρόνος θα ανταλλάξει αγκαλίτσες με τη γενέθλια σύνοδο Δία Κρόνου στις πρώτες μοίρες του Ζυγού στον 9ο (κυβερνήτης κ συγκυβερνήτης -λόγω εμπεριεχόμενου- του χάρτη μου)..

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια του ανυπόφορου και έχει αποκτήσει μια κωμικοτραγική χροιά με βουκολικές πινελιές...:nuts: Όμως δεν μπορώ να πω... έχει γούστο τελικά.. για να μην πω ότι το απολαμβάνω κιόλας! 'Αρα προσωπικά, για να δω τα πατώματα που λέτε, πρέπει να στρέψω το βλέμμα μου ψηλά! Το καλό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να διαλυθεί! Έτσι με αυτή την έννοια, είμαι αρκετά αισιόδοξη..:love:

katiakiss
16-07-2010, 02:00 AM
Πάντως εμένα, με τις εκλείψεις που σκάνε απανωτά, στον άξονα 1ου-7ου, δεν έχει μείνει σχέση για σχέση όρθια.. αυτές δεν είναι εκλείψεις, είναι πύραυλοι αέρος εδάφους! :nuts: Τουλάχιστον τώρα είναι ευάερα κ ευήλια, υπάρχει ααααρκετός χώρος για νέες..Και με τον Πλούτωνα στον 1ο μου αντίθεση με τον Ήλιο μου, τετράγωνο με τον Κρόνο μου, σε ένα ωραιότατο ταυ, η κατάσταση αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον..:wacko: Πόσο μάλλον, που σε λιγάκι ο Κρόνος θα ανταλλάξει αγκαλίτσες με τη γενέθλια σύνοδο Δία Κρόνου στις πρώτες μοίρες του Ζυγού στον 9ο (κυβερνήτης κ συγκυβερνήτης -λόγω εμπεριεχόμενου- του χάρτη μου)..

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια του ανυπόφορου και έχει αποκτήσει μια κωμικοτραγική χροιά με βουκολικές πινελιές...:nuts: Όμως δεν μπορώ να πω... έχει γούστο τελικά.. για να μην πω ότι το απολαμβάνω κιόλας! 'Αρα προσωπικά, για να δω τα πατώματα που λέτε, πρέπει να στρέψω το βλέμμα μου ψηλά! Το καλό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να διαλυθεί! Έτσι με αυτή την έννοια, είμαι αρκετά αισιόδοξη..:love:

Χρυσουλάκι μου… Ωροσκόπο στον Κρόνο έχουμε και μας βγαίνει το χιούμορ; Φταίει και ο ανάδρομος Ερμής που έχεις στους διδύμους ε; Μια χαρά σε βρίσκω και έχω να σου πω ότι η στιγμή που ο Πλούτωνας κάνει αντίθεση με τον ήλιο, από μία σκοπιά είναι μια ευλογημένη στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να φτάσουμε στον πυρήνα της ύπαρξής μας! Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να πετάξουμε από μέσα μας ότι δεν είναι χρήσιμο πια. Έκανα τους βουντού υπολογισμούς μου και αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω), για να έχεις τον Κρόνο σε τετράγωνο με τον ήλιο έχεις γεννηθεί το 19… (ξέρεις εσύ) που θα πει ότι η ευλογία αυτή σε βρίσκει σε αρκετά μικρή ηλικία ώστε να μην είναι αργά να χρησιμοποιήσεις την καινούργια σου επίγνωση προς όφελός σου.
Με έναν ήλιο σε τετράγωνο με τον Κρόνο, θα έχεις ήδη περάσει από σκοτεινούς λαβύρινθους στη ζωή σου και θα έχεις ήδη μάθει να αντιμετωπίζεις με γενναιότητα τις σκληρές, εσωτερικές (και εξωτερικές) συνθήκες. Ίσως κάποιο αντρικό πρότυπο (ίσως ο πατέρας) να είχε καταπιέσει την έκφραση της προσωπικότητάς σου και τώρα με τον Πλούτωνα να είναι η ευκαιρία να αποβάλεις αυτά τα κατάλοιπα της παιδικής σου ηλικίας. (όλα αυτά με μεγάλη επιφύλαξη μια και σχεδόν μύρισα τα νύχια μου για να τα φανταστώ). Αυτή η Πλουτώνια διαδικασία ενδέχεται να κορυφωθεί όταν ο Βόρειος-Νότιος δεσμός φτάσουν στις μοίρες που είναι ο ήλιος σου, δηλαδή μέσα στον Οκτώβρη.
Μέχρι τότε συνέχισε το χαριτωμένο σου σλάλομ ανάμεσα στους σκοπέλους και τα κοτρόνια γιατί γωνιακοί οίκοι είναι αυτοί… Τι να κάνουμε; Γίνεται αναβάθμιση στο σύστημα της ζωής σου και εν ανάγκη γράψε σε μήνυμα «σύντομα και πάλι κοντά σας!»

Ribo
16-07-2010, 02:25 AM
Χριστίνα μου, τι διαβάζω το ψάρι; Ακόμα δεν ξαναέσκασε ο κρόνος στον Ζυγό και είσαι στα πατώματα; Που θα πας καλό μου όταν γυρίσει και βρει τον πλούτωνα; Στα θεμέλια θα φτάσεις; Στείλε ημερομηνία - ώρα - χώρα να δούμε τι θα κάνουμε και με εσένα... Αλλά θα μου δώσεις 2-3 μέρες καιρό γιατί τρέχω και δεν φτάνω!
Σου το εστειλα σε πμ και παλι ευχαριστω. Καλο ξημερωμα σε ολους!!!!!:bigsmile:

gold soul
16-07-2010, 02:34 AM
Καλή μου Κάτια περίμενε γιατί με έστειλες τώρα! Εντάξει να υπολογίσεις τη χρονολογία περίπου με βάση τον Κρόνο ΑΛΛΑ τον ανάδρομο Ερμή πως στο καλό τον πέτυχες;; Congratulations!:clapping:

Και δεν είναι μόνο το τετράγωνο Ήλιου Κρόνου, αυτοί οι δύο κάνουν ταυ και με τη Σελήνη μου στον Κριό.. οι λαβύρινθοι είχαν γίνει το δεύτερο σπίτι μου!! :nuts: Τοξότης στον ωροσκόπο με εμπεριεχόμενο τον Αιγόκερω, με τους κυβερνήτες σε σύνοδο στον 9ο, τουλάχιστον τις φιλοσοφώ τις αναποδιές μου..:toung: Σίγουρα για το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να παραπονεθώ στη ζωή μου είναι για ρουτίνα :laugh:

Συμφωνώ απόλυτα γι'αυτά περί Πλούτωνα που είπες, γι'αυτό και ανέφερα προηγουμένως ότι το απολαμβάνω κατά μία έννοια... επειδή πέρα από το γκρέμισμα, έχω ήδη αρχίσει να νοιώθω και μια αναγέννηση που δε θα την άλλαζα με τίποτα παρά την ταλαιπωρία που βιώνω..

Στο μόνο που θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω είναι στο θέμα του αντρικού προτύπου.. Δόξα τω θεώ είναι πολύ καλές οι σχέσεις με τους δικούς μου και η αλήθεια είναι ότι με δυσκόλεψε αρκετά να αποκωδικοποιήσω το ταυ τετράγωνο με τα φώτα μου και τον Κρόνο που υπάρχει στον χάρτη μου.. έχω καταλήξει όμως στο πως δικαιολογείται αυτό πρακτικά όσον αφορά αυτή την όψη και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι του παρόντος..

Το μηνυματάκι "σύντομα πάλι κοντά σας" δεν θα το γράψω.. σου λέω το θέμα έχει αποκτήσει πολύ ενδιαφέρον.. σιγά μην εγκαταλείψω τώρα!:bigsmile:

Χάρηκα που τα είπαμε (αν κ βγήκαμε λίιιιιιιγο :offtopic: :toung:) Να είσαι καλά!!:love: :love:

katiakiss
16-07-2010, 03:20 AM
Καλή μου Κάτια περίμενε γιατί με έστειλες τώρα! Εντάξει να υπολογίσεις τη χρονολογία περίπου με βάση τον Κρόνο ΑΛΛΑ τον ανάδρομο Ερμή πως στο καλό τον πέτυχες;; Congratulations!:clapping:

Και δεν είναι μόνο το τετράγωνο Ήλιου Κρόνου, αυτοί οι δύο κάνουν ταυ και με τη Σελήνη μου στον Κριό.. οι λαβύρινθοι είχαν γίνει το δεύτερο σπίτι μου!! :nuts: Τοξότης στον ωροσκόπο με εμπεριεχόμενο τον Αιγόκερω, με τους κυβερνήτες σε σύνοδο στον 9ο, τουλάχιστον τις φιλοσοφώ τις αναποδιές μου..:toung: Σίγουρα για το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να παραπονεθώ στη ζωή μου είναι για ρουτίνα :laugh:

Συμφωνώ απόλυτα γι'αυτά περί Πλούτωνα που είπες, γι'αυτό και ανέφερα προηγουμένως ότι το απολαμβάνω κατά μία έννοια... επειδή πέρα από το γκρέμισμα, έχω ήδη αρχίσει να νοιώθω και μια αναγέννηση που δε θα την άλλαζα με τίποτα παρά την ταλαιπωρία που βιώνω..

Στο μόνο που θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω είναι στο θέμα του αντρικού προτύπου.. Δόξα τω θεώ είναι πολύ καλές οι σχέσεις με τους δικούς μου και η αλήθεια είναι ότι με δυσκόλεψε αρκετά να αποκωδικοποιήσω το ταυ τετράγωνο με τα φώτα μου και τον Κρόνο που υπάρχει στον χάρτη μου.. έχω καταλήξει όμως στο πως δικαιολογείται αυτό πρακτικά όσον αφορά αυτή την όψη και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι του παρόντος..

Το μηνυματάκι "σύντομα πάλι κοντά σας" δεν θα το γράψω.. σου λέω το θέμα έχει αποκτήσει πολύ ενδιαφέρον.. σιγά μην εγκαταλείψω τώρα!:bigsmile:

Χάρηκα που τα είπαμε (αν κ βγήκαμε λίιιιιιιγο :offtopic: :toung:) Να είσαι καλά!!:love: :love:

Αχά! Μμμμμμ... Τοξότης λοιπόν! Ε, τότε αλλάζουν όλα! Ξέρεις εσύ... "έχω καταλήξει όμως στο πως δικαιολογείται αυτό πρακτικά όσον αφορά αυτή την όψη και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι του παρόντος.. " Αυτό το θέλω κάποια στιγμή για να δω κι εγώ η αόματη τι παίζει! Χάρηκα κι εγώ καλό μου...

Τίνα Ζαχαριάδου
16-07-2010, 03:41 AM
Αν έλεγα πως βρήκα μόνο κάποιο ενδιαφέρον στην προσέγγιση σου, θα έλεγα ψέματα. Αυτό το ποστ λες και γράφτηκε από εμένα με την διαφορά πως στην θέση του φίλου σου…βρίσκομαι εγώ. Ακριβώς όπως το είπες, 7 ημέρες πριν από την έκλειψη του Ιουνίου δημιουργήθηκε μια απροσδόκητη και επώδυνη κατάσταση με επίκεντρο την οικογένεια μου, πατρική και συζυγική. Η έκλειψη έγινε στον 6ο/12ο και χτυπούσε παρέα με τον Πλούτωνα τον Ήλιο μου, ενεργοποιώντας την γενέθλια αντίθεση (σε 4ο / Πλούτωνα και 10ο /Ήλιο).

Μέρα με την ημέρα η ψυχολογία μου έπεφτε ενώ αισθανόμουν ολοένα και πιο αδύναμη, κατάσταση που μου φαινόταν εντελώς φυσιολογική εξαιτίας των προηγούμενων γεγονότων. Η έκλειψη του Ιουλίου έγινε στον 1ο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και σε τέλειο τετράγωνο με τον Ερμή μου στον Κριό και στον 10ο οίκο. Ο χορηγός του Ωροσκόπου η Σελήνη την περίοδο αυτή είναι αγκαλίτσα με τον Ποσειδώνα, σε συνδυασμό, με την έκλειψη δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα με το στομάχι αλλά με το στήθος (Σελήνη είναι αυτή).

Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, δόθηκε η πρέπουσα θεραπεία, μόνο που η εξάντληση και το σύρσιμο στα πατώματα δεν μπορούσε να εξηγηθεί από το πρόβλημα με το στήθος. Ξανά εξετάσεις λοιπόν, για να ανακαλύψω πως η στενή γενέθλια σύνοδος της Σελήνης με την Αφροδίτη δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την 2η . Δεν έχω τελειώσει ακόμη ωστόσο ο ευεργέτης Δίας σε τέλεια σύνοδο με τον Ήλιο μου ενεργοποιεί γενέθλιο τρίγωνο σηκώνοντας με πάντα από τα πατώματα, φέρνοντας το λιγότερο κακό ενώ με προικίζει με πίστη και αισιοδοξία πως τα καλύτερα έπονται.

Και φυσικά, εννοείται πως επηρέαστηκαν τα επαγγελματικά μου διότι αυτή την περίοδο ούτε διάθεση υπάρχει από μεριάς μου ούτε και κουράγιο να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου. Όπως βλέπεις Κάτια μου και στις δυο περιπτώσεις έχουμε εμπλεκόμενους τον Ήλιο και την Σελήνη καθώς και όλους τους γωνιακούς οίκους αλλά και την εμπλοκή του 6ου/12ου που παραπέμπει σε προβλήματα υγείας ευτυχώς όχι σοβαρά. Αν και εγώ προσωπικά καλύτερα να φάω μεγάλη μπουκιά παρά να πω μεγάλη κουβέντα μιας και σ’ όλο αυτό το πλανητικό σκηνικό περιμένω τους ¶ρη Κρόνο σε λιγότερο από 20 ημέρες στον 4ο να χτυπήσουν τον Ήλιο μου με αντίθεση, σχηματίζοντας ταυ με τον τράνζιτ Πλούτωνα ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου/¶ρη ….από τον 6ο οίκο και φυσικά την αντίθεση Ήλιου Πλούτωνα.:wacko:

Υγ Ενημερωτικά για χάρη της έρευνας να συμπληρώσω πως το πρόβλημα υγείας με την Σελήνη δημιουργήθηκε μια εβδομάδα μετά την έκλειψη του Ιουνίου, της Αφροδίτης υπέβοσκε και βγήκε στην επιφάνεια τρεις με τέσσερις ημέρες πριν από την έκλειψη του Ιουλίου ενώ σήμερα υποτροπίασε το πρόβλημα με το στήθος.

Εύγε για την προσέγγιση σου :respect: και…. Εις άλλα με υγεία! :love:

katiakiss
16-07-2010, 04:03 AM
Καλή μου Τίνα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σε έναν εραστή της αστρολογίας και τίποτα πέρα από αυτό!
Τα όσα διάβασα μου φαίνονται αρκετά περίπλοκα και δύσκολα. Δεν χρυσώνω το χάπι αλλά επειδή ασχολούμαι από τα 15 μου και είμαι 37 κάνοντας στατιστική με δείγματα φίλων και γνωστών, έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές, όψεις από τις οποίες θα περίμενε κανείς σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά θέματα υγείας δεν έδωσαν τίποτα περισσότερο από ψυχολογικές διαταραχές και νευρολογικές. Απλά ψυχοσωματικά( 12ος-6ος). Βέβαια, θα μου πεις, στην περίπτωσή σου έχουν ήδη φανερωθεί οι ενδείξεις. Ευτυχώς, τίποτα το φοβερό όμως. Αυτό που ταπεινά καταθέτω, είναι ότι η ύπαρξη του Ποσειδώνα ίσως να επιβάλει εξονυχιστικό έλεγχο και διπλό τσεκάρισμα των εξετάσεων που κάνεις. Ξέρεις εσύ… Επίσης, πόσο σίγουρη είσαι ότι τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζεις με την υγεία σου αυτό τον καιρό δεν έχουν ως αιτία την ψυχική σου κατάσταση;

ΥΓ: Αν δεν σε πειράζει, θα ήθελα να δω τον χάρτη σου. Μπορείς να μου στείλεις στοιχεία σε προσωπικό μήνυμα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-07-2010, 04:14 AM
πολυαγαπημενο μου Τινακι σου ευχομαι περαστικα να ειναι ολα!!!

με πολυ αγαπη Δεσποινα:love:

Κοραλλία Μόζορα
16-07-2010, 03:34 PM
Αγαπητή Κάτια,

ο τράνζιτ ¶ρης στην Παρθένο δεν έπιανε σε μοίρες την γενέθλια αντίθεση Σελήνης/Κρόνου με τον Ουρανό/Πλούτωνα στον χάρτη του φίλου σου;

katiakiss
16-07-2010, 04:03 PM
Αγαπητή Κάτια,

ο τράνζιτ ¶ρης στην Παρθένο δεν έπιανε σε μοίρες την γενέθλια αντίθεση Σελήνης/Κρόνου με τον Ουρανό/Πλούτωνα στον χάρτη του φίλου σου;Ναι και μάλιστα με ακρίβεια! Ενεργοποιούσε την αντίθεση για τα καλά και μάλιστα μέσα από τον 6ο του! Δεν ήθελα όμως να επεκταθώ περισσότερο για να μην μπλέξω όλους εκείνους που δεν ξέρουν τόσα πολλά γύρω από την αστρολογία και μάλιστα στην πρώτη μου δημοσίευση. Να σκεφτείς ότι στις 18ο των Ιχθύων έχω τον Ερμή μου και στις 15 του Καρκίνου τον νότιο δεσμό μου και δεν χρησιμοποίησα ως δείγμα γραφής εμένα για να μην παρασυρθώ και γράψω τίποτα κατεβατά! (παρ’ ότι ο ωροσκόπος μου είναι στις πρώτες μοίρες του Κριού και η αυτοσυγκράτηση δεν είναι το δυνατό μου σημείο!) Σε ευχαριστώ για την συμπληρωματική παρατήρηση και ευχαρίστως σου παραδίδω σκυτάλη!

Κοραλλία Μόζορα
17-07-2010, 10:12 PM
Γεια σου, Κάτια.

Εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές δημοσιεύσεις σου τώρα που έκανες την αρχή.

Συμφωνώ μαζί σου ότι η έκλειψη αυτή στον Καρκίνο είχε κυρίως συναισθηματική ενέργεια όμως η γνώμη μου είναι ότι ο τράνζιτ ¶ρης σε αντίθεση με την Σελήνη του φίλου σου ήταν ο κύριος παράγοντας της γαστρίτιδας που έπαθε.

katiakiss
17-07-2010, 10:37 PM
Γεια σου, Κάτια.

Εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές δημοσιεύσεις σου τώρα που έκανες την αρχή.

Συμφωνώ μαζί σου ότι η έκλειψη αυτή στον Καρκίνο είχε κυρίως συναισθηματική ενέργεια όμως η γνώμη μου είναι ότι ο τράνζιτ ¶ρης σε αντίθεση με την Σελήνη του φίλου σου ήταν ο κύριος παράγοντας της γαστρίτιδας που έπαθε.Αγαπητή Κοραλλία χαίρομαι που κατέθεσες την απόλυτα σωστή σου άποψη. Πάνω σε αυτή θα επαναπροσδιοριστώ και θα σου πω ότι το κέντρο του ενδιαφέροντός μου ήταν η έκλειψη και σε αυτήν εστίασα. Επειδή τυχαίνει να κάνω στενή παρέα με τον εν λόγω φίλο μου…(αυτό το θέτω και υπό μορφή ερώτησης)…Την τελευταία φορά που ο τράνζιτ ¶ρης είχε περάσει από το ίδιο ακριβώς σημείο της Παρθένου, δεν είχε κανένα στομαχικό σύμπτωμα. ¶ρα η έκλειψη ήταν αυτή που διαφοροποίησε την κατάσταση, σε συνδυασμό φυσικά με τον τράνζιτ ¶ρη. Και θα σου δώσω και μια πληροφορία που ίσως σε βάλει σε σκέψεις, όπως έβαλε κι εμένα. Την τελευταία φορά που είχε γίνει ξανά η έκλειψη στις ίδιες μοίρες του Καρκίνου (11 Ιουλίου του 1991), ρώτησα τον φίλο μου να μου πει αν θυμάται κάτι και μου είπε ότι ήταν φαντάρος και είχε περάσει πάλι μια κρίση με το στομάχι του που του εξασφάλισε 4 μέρες άδεια για να δει την καλή του, με την οποία ήταν τσακωμένοι και αυτός ήταν ο λόγος που τον είχε πιάσει και τότε το στομάχι του. (όπως και τώρα ο χωρισμός του, γιατί η έκλειψη είναι σε τετράγωνο με τον ¶ρη του στον 7ο και στον Ζυγό δηλ πτώση από θέση και ζώδιο, ενώ παράλληλα είναι κυβερνήτης ωροσκόπου για να σου θυμίσω) Η παρουσία και του τράνζιτ ¶ρη αυτήν την φορά, νομίζω πως έφερε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, πράγμα που τότε δεν είχε συμβεί. Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να το μοιραστώ αυτό μαζί σου και θα ήταν ευπρόσδεκτη η γνώμη σου.

Κοραλλία Μόζορα
17-07-2010, 11:27 PM
Τις περιόδους των εκλείψεων, ιδιαίτερα αν πιάνουν κάτι στον χάρτη μας, υπάρχει ένταση. Είναι πεσμένη η ενέργεια μας και οι σωματικές μας άμυνες. Έτσι, είναι πιο εύκολο να αρρωστήσουμε. Όμως μια έκλειψη δεν φέρνει κάτι από μόνη της, όπως μια εισαγωγή στο νοσοκομείο ή ένα χωρισμό, αν δεν φαίνεται στα προγνωστικά συστήματα ή από τράνζιτς ταυτόχρονα.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που ο τράνζιτ ¶ρης θα πιάνει την Σελήνη του θα παθαίνει γαστρίδα. Μπορεί να του φέρνει διαφορετικές εμπειρίες σε κάθε πέρασμα του, πάντα μέσα στον συμβολισμό αυτών των δυο πλανητών.

katiakiss
18-07-2010, 04:03 PM
Τις περιόδους των εκλείψεων, ιδιαίτερα αν πιάνουν κάτι στον χάρτη μας, υπάρχει ένταση. Είναι πεσμένη η ενέργεια μας και οι σωματικές μας άμυνες. Έτσι, είναι πιο εύκολο να αρρωστήσουμε. Όμως μια έκλειψη δεν φέρνει κάτι από μόνη της, όπως μια εισαγωγή στο νοσοκομείο ή ένα χωρισμό, αν δεν φαίνεται στα προγνωστικά συστήματα ή από τράνζιτς ταυτόχρονα.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που ο τράνζιτ ¶ρης θα πιάνει την Σελήνη του θα παθαίνει γαστρίδα. Μπορεί να του φέρνει διαφορετικές εμπειρίες σε κάθε πέρασμα του, πάντα μέσα στον συμβολισμό αυτών των δυο πλανητών.
Κορραλία, σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων συνοψίζοντας την αίσθηση που εισπράττω παρατηρώντας το θέμα αυτό.
Συμφωνώ! Αλίμονο αν σε κάθε πέρασμα του ¶ρη είχε τις ίδιες εμπειρίες και αποτελέσματα! Πρόοδοι… Ηλιακή επιστροφή… Διελεύσεις… Και ένα άλλο σωρό προγνωστικά συστήματα διαφοροποιούν το τοπίο δραματικά. Εκείνο στο οποίο –προσωπικά- έχω καταλήξει (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω δίκιο) είναι ότι η γενέθλια ευαισθησία του, λόγω σελήνης, έχει την βάση της σε ψυχολογικά αίτια. Δηλαδή είναι ένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα και σαν τέτοιο, είναι λογικό να ενεργοποιείται όταν βάλλεται ο 4ος στον Καρκίνο. Ιδιαιτέρα όταν αυτός ο ¶ρης στον 7ο οίκο του είναι σε χιαστή όψη με την σελήνη και κάθε φορά που κάτι ενεργοποιείτε σʼ αυτές τις μοίρες του Καρκίνου, ενεργοποιεί μια ολόκληρη ακολουθία δεδομένων όψεων. (να μην ξεχνάμε πως ηλιακά, ως Αιγόκερως, ο Καρκίνος είναι ο 7ος οίκος του και από ωροσκόπο ο ζυγός στον οποίο βρίσκετε ο ¶ρης, είναι και πάλι ο 7ος οίκος του) Εννοώ ότι από εκείνη την θέση τα ψυχικά αίτια συνδέονται με τους συντροφικούς του δεσμούς. Δεν θα έλεγα το ίδιο για τα ψυχικά αίτια αν η ίδια έκλειψη είχε γίνει στον Αιγόκερω ας πούμε. Σʼ αυτήν την περίπτωση, πάλι θα συνδέονταν με τον ¶ρη στον 7ο, αλλά από την θέση του 10ου, με άλλο τρόπο και με άλλη ενέργεια σκέψης γύρω από τις σχέσεις του με τους άλλους και το εγώ του. Να πω ότι είναι ένας άνθρωπος που η συμπεριφορές του καθορίζονται από την γνώμη των άλλων για το άτομό του και η υποψία απόρριψης μπορεί να τον ρίξει σε συναισθηματικό βόρβορο! Αυτή η χιαστή όψη τον καθορίζει στο επίπεδο που την εξετάζουμε.
Ελπίζω να μην σε έχω κουράσει-μπερδέψει. Ξέρω ότι όταν δεν έχεις έναν χάρτη μπροστά σου, όλα αυτά ακούγονται κάπως γιατί ο ίδιος ο χάρτης έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να μας μιλάει και μόνο στην θέασή του!

Κοραλλία Μόζορα
19-07-2010, 03:18 PM
Δεν υποτιμώ την έκλειψη στον Καρκίνο σε τετράγωνο με τον ¶ρη του στο 7ο όμως θεωρώ πολύ πιο σημαντική την θέση και τις όψεις της Σελήνης του. Κι αυτό γιατί η Σελήνη είναι μέσα του η εικόνα της γυναίκας και ταυτόχρονα ο τρόπος που βιώνει συναισθηματικά και ψυχολογικά τις εμπειρίες της ζωής του. Έχει την τάση να εσωστρέφει και να καταπιέζει τα συναισθήματά του κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως είναι η γαστρίτιδα.

Επίσης, κάθε χωρισμός πυροδοτεί μέσα του τραυματικές εμπειρίες βαθύτερες και παλιότερες (έστω κι αν δεν το συνειδητοποιεί) που τον εξουθενώνουν ψυχικά, πράγμα που με τίποτε δεν δείχνει από μόνος του ο ¶ρης στον Ζυγό. Βλέπεις η πολύ μεγάλη του ευαισθησία στην απόρριψη δεν οφείλεται απλώς στον Ήλιο στον Αιγόκερω αλλά στην Σελήνη σε σύνοδο με Κρόνο στο 12ο και σε αντίθεση με Πλούτωνα/Ουρανό. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι όψεις δεν θα είχε καν προδιάθεση για γαστρίτιδα.

Ιδιαίτερα με τις δυσαρμονικές όψεις Σελήνης/Πλούτωνα και Κρόνου, το άτομο δεν ξέρει ποτέ ποιος, πού, πώς, πότε και γιατί το αγαπά και το αποδέχεται.