View Full Version : Δεσμοί Πλούτωνα-Κρόνου
EPANASTATIS24
04-07-2010, 04:21 PM
Λοιπόν, σας έχω ανάγκη. Διάβασα στα άρθρα της συναστρίας ότι οι όψεις των Φώτων με Κρόνο και Πλούτωνα δημιουργούν παθιασμένους δεσμούς και βαθιές κρίσεις. Στο δικό μου παράδειγμα, η σελήνη στον Κριό ενός ατόμου δημιουργεί αντίθεση με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τον Ήλιο στο Ζυγό του άλλου ατόμου. Αντιθέσεις μάλιστα δυνατές (ανοχή 1-3 μοίρες). Κι όμως, η "χτυπημένη" σελήνη στον Κριό δείχνει ισχυρή και δεν αναπτύσει εμμονές, τις οποίες αναπτύσει το άτομο με τους πλανήτες που "Χτυπάνε". Πώς γίνεται αυτό? Μήπως η σελήνη στον Κριό είναι τόσο εγωίστρια και ανεξάρτητη που δεν έχει εμμονές? Μήπως ξέρει απλά να τις κρύβει? Ή μήπως το τρίγωνο που κάνει με τον Κρόνο στο Λέοντα τη βοηθάει να μην "κολλήσει"? Σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος γνώστης, είναι σημαντικό για μένα.
super_lela
04-07-2010, 04:32 PM
Καλημέρα,
δεν έχω καταλάβει ακριβώς την ερώτησή σου. Μήπως να την συγκεκριμενοποιούσες; Στα ακόλουθα άρθρα όμως μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την Σελήνη και την Κρόνο.
http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/390-%EA%F1%FC%ED%EF%F2-%EF-%E4%DC%F3%EA%E1%EB%EF%F2-%F4%EF%F5-%E6%F9%E4%E9%E1%EA%EF%FD.html
http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/350-%F3%E5%EB%DE%ED%E7.html
Φιλικά
EPANASTATIS24
04-07-2010, 04:44 PM
Eννοώ ρε συ, ότι αντί το άτομο με τη σελήνη στον Κριό να αποκτήσει εμμονή, αφού η δική του σελήνη χτυπιέται, αυτό το άτομο φαίνεται να μπορεί να φύγει από τη σχέση χωρίς να έχει κόλλημα. Αντίθετα, το άτομο που ο κρόνος και πλούτωνας του χτυπάνε τη σελήνη στον Κριό είναι και το πιο αδύναμο στη σχέση.
EPANASTATIS24
04-07-2010, 04:55 PM
Να στο κάνω πιο σαφές: έχουμε μια σχέση 2 Ατόμων. Το άτομο Α έχει σελήνη στον Κριό. Το άτομο Β έχει Κρόνο,Πλούτωνα και Ήλιο στο Ζυγό σε αντίθεση ακριβείας με τη σελήνη στον Κριό του ατόμου Α. Κανονικά, θα περίμενε κανείς το Α άτομο με σελήνη στον Κριό να αποκτήσει εμμονές, να παθιαστεί με το άτομο Β και να μην μπορεί εύκολα να φύγει από τη σχέση. Συμβαίνει όμως το αντίθετο, δηλαδή το άτομο Β είναι αυτό που δεν μπορεί να ξεκολλήσει.
super_lela
04-07-2010, 04:57 PM
Αφενός δεν είναι απαραίτητα έτσι, δηλαδή η Σελήνη να είναι αδύναμη σε σύγκριση με έναν Κρόνο. :bigsmile: Αφετέρου μήπως να κοίταζες και ολόκληρο τον χάρτη, συμπεριλαμβανόμενης της οικοθεσίας και της επιρροής και των άλλων πλανητών; Να μην σου πώ και τα προοδευτικά συστήματα ίσως και τα μεσοδιαστήματα, γιατί από τα λεγόμενά σου αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πήγε "στραβά" στην πορεία της σχέσης. Επομένως μήπως παίζει καμιά διέλευση; :bigsmile:
Φιλικά
Υ.Γ. υποθέτω ότι το "ρε συ" οφείλεται σε παράτολμο αυθορμητισμό :love:
Eννοώ ρε συ, ότι αντί το άτομο με τη σελήνη στον Κριό να αποκτήσει εμμονή, αφού η δική του σελήνη χτυπιέται, αυτό το άτομο φαίνεται να μπορεί να φύγει από τη σχέση χωρίς να έχει κόλλημα. Αντίθετα, το άτομο που ο κρόνος και πλούτωνας του χτυπάνε τη σελήνη στον Κριό είναι και το πιο αδύναμο στη σχέση.
Fotini Christodoulou
04-07-2010, 04:59 PM
Αγαπητέ epanastatis24,
Οι όψεις είναι πάντοτε αμφίδρομες.Το ότι μία Σελήνη "χτυπιέται" απο Ήλιο Πλούτωνα και Κρόνο δεν σημαίνει ότι θα κάτσει στην θέση της και δεν θα αντιδράσει. Ισα ισα επειδή είναι στον Κριό θα θελήσει να δράσει και μάλιστα απο ένστικτο. Αντιθέτως το άτομο με την εν λόγω σύνοδο - την οποία ενεργοποιεί το άλλο άτομο με την Σελήνη του(και το αντίθετο φυσικά)- "παίρνει μπρος" και στην προκειμένη μιλάμε για σύνοδο Ηλιου-Κρόνου-Πλούτωνα με ότι αυτό συνεπάγεται.:bigsmile:
Ειδικά σε μία συναστρία πρέπει να θυμόμαστε ότι απαρτίζεται απο γενέθλιους χάρτες οι οποίοι έρχονται σε επαφή και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο θα πρέπει προτού πάμε στην συναστρία να έχουμε εξετάσει σε βάθος και τους δύο γενέθλιους. Πρακτικά τώρα αν η Σελήνη στον Κριό έχει θετικές όψεις που ενεργοποιούνται στον γενέθλιο απο την συναστρία ενώ αντίθετα το άλλο ωροσκόπιο έχει κι άλλες σκληρές όψεις προς την σύνοδο στον Ζυγό, είναι λογικό το δευτερο άτομο να έχει πιο σημαντικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση της σχέσης.
Και τα δύο άτομα επηρεάζονται φυσικά απο τις αντιθέσεις αυτές, όπως και απο όλες τις σκληρές όψεις, αλλά η διαχείριση τους θα διαφέρει ανάλογα με το γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός.
Ελπίζω να βοηθησα λιγάκι:bigsmile:
EPANASTATIS24
04-07-2010, 05:02 PM
Όχι, το "ρε συ" το είπα σαν οικεία φράση, όχι για να σε προσβάλλω. Απλά, είχα την εντύπωση ότι σε μια συναστρία, όταν η σελήνη του ενός δέχεται άσχημες όψεις από κρόνο και εξωκρόνιους, αυτή πονάει και περνάει κρίσεις, εμμονές κτλ. Ίσως όμως ναι, δεν είναι αδύναμη απέναντι στους πλανήτες που τη χτυπάνε.
EPANASTATIS24
04-07-2010, 05:07 PM
Roadrunner, ευχαριστώ, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Ενεργοποιούνται και δύσκολες όψεις προς τη σύνοδο Ηλιου Κρόνου Πλούτωνα. Απλά νόμιζα πως ένα άτομο με σύνοδο Ηλιου Κρόνου και Πλούτωνα είναι σε θέση να σε αλλάξει ριζικά,να σε μεταμορφώσει. Μάλιστα, η τριπλή σύνοδος πέφτει στον 8ο οίκο του ατόμου με σελήνη στον Κριό (κατλα placidus).
Fotini Christodoulou
04-07-2010, 05:19 PM
Roadrunner, ευχαριστώ, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Ενεργοποιούνται και δύσκολες όψεις προς τη σύνοδο Ηλιου Κρόνου Πλούτωνα. Απλά νόμιζα πως ένα άτομο με σύνοδο Ηλιου Κρόνου και Πλούτωνα είναι σε θέση να σε αλλάξει ριζικά,να σε μεταμορφώσει. Μάλιστα, η τριπλή σύνοδος πέφτει στον 8ο οίκο του ατόμου με σελήνη στον Κριό (κατλα placidus).
Μην παραβλέπεις ότι πρωτίστως το δυναμικό για ριζικές αλλαγές και μεταμόρφωση μέσα απο τις εμπειρίες και δυσκολίες της ζωής (και των σχέσεων μια και ειναι στον Ζυγό) το έχει το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του. Έπειτα ναί, σαφώς, επηρεάζει και το περιβάλλον του. Ωστόσο οι αλλαγές που προκαλεί είναι αποτέλεσμα που έρχεται μέσα στο βάθος του χρόνου λόγω της φύσεως των πλανητών. Σίγουρα και το δευτερο άτομο θα έχει τέτοιες αλλαγές, οι οποίες μπορεί να είναι εσωτερικές ή/και να εκδηλωθούν μακροπρόθεσμα.
Καλή συνέχεια:bigsmile:
EPANASTATIS24
04-07-2010, 05:21 PM
Eυχαριστώ!
εναςαμερικανος φιλος
04-07-2010, 06:08 PM
'Ενα άτομο με σύνοδο ήλιου-κρόνου και πλούτωνα ιδιαίτερα στο ζώδιο του ζυγού (σε πτώση δηλ. ο ήλιος και σε έξαρση ο Κρόνος) είναι από τη φύση του ανασφαλές, απαιτητικό και καχύποπτο για τα συναισθήματα των άλλων. Η συνύπαρξή σας σίγουρα θα σε πληγώσει είτε από τον ασφυκτικό κλειό που θα δημιουργήσει γύρω σου είτε ( το πιθανότερο από κάτι κακό που η ανασφάλειά του θα του υπαγορεύσει να κάνει εναντίον σου:embarrest
εναςαμερικανος φιλος
04-07-2010, 06:21 PM
Ή τουλάχιστον- έτσι νομίζω :embarrest
EPANASTATIS24
04-07-2010, 06:27 PM
Hi, αμερικάνε φίλε! Το άτομο με τη σύνοδο είμαι εγώ :) Αλλά ο Ήλιος μου έχει περάσει στο Σκορπιό, είναι οο'40 Σκορπιού, αλλά κάνει σύνοδο με Κρόνο, Πλούτωνα και Αφροδίτη στο Ζυγό :) Σώζεται η κατάσταση???
Katerina Paraskevopoulou
04-07-2010, 06:43 PM
Hi, αμερικάνε φίλε! Το άτομο με τη σύνοδο είμαι εγώ :) Αλλά ο Ήλιος μου έχει περάσει στο Σκορπιό, είναι οο'40 Σκορπιού, αλλά κάνει σύνοδο με Κρόνο, Πλούτωνα και Αφροδίτη στο Ζυγό :) Σώζεται η κατάσταση???
Επαναστάτη! Τόση ώρα διάβαζα και νόμιζα ότι μιλούσατε για όψεις γενέθλιας συναστρίας.... και ξαφνικά μιλάς για κάτι άλλο!!!!!:wacko: Ή πάλι μας μπέρδεψες? Θα είναι ενδιαφέρουσα η συζήτηση.... αν συγκεκριμενοποιήσεις ή δώσε στοιχεία γέννησής σας.....
EPANASTATIS24
04-07-2010, 06:49 PM
Δεν μιλάω για κάτι άλλο, για συναστρία μιλάω, εγώ έχω σύνοδο Ηλιου, Κρόνου, Πλούτωνακαι Αφροδίτης στο Ζυγό, η κοπέλαέχει σελήνη στον Κριό. Το "επαναστάτισσα" τι ακριβώς σημαίνει?Σε άντρα απευθύνεσαι.
εναςαμερικανος φιλος
04-07-2010, 06:52 PM
Hi, αμερικάνε φίλε! Το άτομο με τη σύνοδο είμαι εγώ Αλλά ο Ήλιος μου έχει περάσει στο Σκορπιό, είναι οο'40 Σκορπιού, αλλά κάνει σύνοδο με Κρόνο, Πλούτωνα και Αφροδίτη στο Ζυγό Σώζεται η κατάσταση???
Συγγνώμη... δεν το ήξερα. Λοιπόν, να κοιτάξεις να περιορίσεις τισ ανασφάλειες και τις κτητικές τάσεις σου που είναι πολλές λόγω πλούτωνα και να ξέρεις ότι το άλλο άτομο έχει όλες τις πιθανότητες να σε αγαπήσει και να σε νιώσει
( σελήνη αντίθεση πλούτωνας γαρ). Αυτο βέβαια εξαρτάται και από την υπόλοιπη συναστρία σας.
jungle
04-07-2010, 06:56 PM
Επαναστατη γεια σου.
Με συνοδο ηλιου-κρονου-πλουτωνα στο ζυγο,
την παραστριμωξες τη σεληνη στον κριο,
κ δεν το αντεξε....
(κ ειναι μια σεληνη που δε θελει κ πολλα ζορια)
EPANASTATIS24
04-07-2010, 07:04 PM
Για να καταλάβετε λίγο την κατάσταση: αυτή έχει σελήνη Κριό 26'00 και Αρη καρκίνο 27'30 Εγώ έχω Κρόνο Ζυγό 25'51, Πλούτωνα Ζυγό 27'00, Αφροδίτη Ζυγό 27'57 και Ηλιο Σκορπιό 00'40 και σελήνη Αιγόκερω 24'24. Δηλαδή δημιουργείται ενα μεγάλο ταυ τετραγωνο με όλα τα παρορμητικά ζ'ωδια μέσα.! Όλα όμως!
Katerina Paraskevopoulou
04-07-2010, 07:08 PM
Δώσε μας στοιχεία γέννησης!
EPANASTATIS24
04-07-2010, 07:11 PM
24-10-1982 ώρα 12:15 Αθήνα και 26-10-1977 γύρω στις 14:45 Βόλος
εναςαμερικανος φιλος
04-07-2010, 07:44 PM
Δεν έχω ακόμα πολυ καλά κατανοήσει τα δύο ωροσκόπια, αλλά με μια πρώτη ματιά που τους έριξα και αν η ώρα της κοπέλας είναι ακριβής, δεν είναι ακριβώς άτομο των σχέσεων, μάλλον φοβάται.:amuse:
Μπερδεμένο πλάσμα με πολλές εσωτερικές συγκρούσεις και αρρενωπή επιθετικότητα αν και της έχουν δοθεί ευκαιρίες για σχέση στη ζωή της. Γιατί έχει τόση μυστικοπάθεια; είσαι σίγουρος πως θες να ασχοληθείς με την περίπτωση;:embarrest
Ελπίζω να μη μου πεις τώρα πως αυτή είναι η γυναίκα σου...:embarrest
Katerina Paraskevopoulou
04-07-2010, 09:33 PM
Η εν λόγω κυρία, με ασαφή ώρα γέννησης έχει πολλά δυναμικά στοιχεία στο χάρτη της.
Είναι αυτάρκης, δυναμική, σοβαρή, εσωστρεφής. Ο Κρόνος της κυβερνά και τον 1ο οίκο της (το εγώ της) και τον 7ο οίκο της (σχέσεις - γάμος). Περιορισμοί και στην έκφραση της προσωπικότητας της και στη σύναψη σχέσεων εκ μέρους της.
Η Αφροδίτη της όμως σε κυριαρχία στο Ζυγό στον 7ο οίκο δείχνει ότι υπάρχει τάση για ευτυχισμένο γάμο αν σιγουρευτεί για την επιλογή της.
Η Αφροδίτη σε σύνοδο με την ακμή του 8ου, χρωματίζει και τον 8ο οίκο της και ιδιαίτερα η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα στον 8ο ενισχύει τον αέρα μυστηρίου και την σεξουαλικότητα που εμπνέει....
Η Σεληνούλα της στον Κριό είναι σε εντίθεση με τον Ήλιο της στον Σκορπιό. Ο υδάτινος ¶ρης της σε πτώση στον Καρκίνο κάνει τετράγωνα και με τον Ήλιο της και με τη Σελήνη της. Δυσκολία εναρμόνισης θέλησης-συναισθημάτων και δράσης.
Δυσκολεύεται στην άμεση προσαρμογή λόγω έλλεψης μεταβλητών πλανητών.
Δυσκολεύεται στην καθημερινή ρουτίνα λόγω έλλειψης πλανητών στην γη.
Παλεύει να βρει τις προσωπικές της ισορροπίες, κατά τη γνώμη μου..... και αυτός ο αγώνας τη δυναμώνει......
Για μιά σχέση χρειάζεται χρόνο και μεγάλη κατανόηση, υπομονή και προσμονή από τον ενδιαφερόμενο, εκ πρώτης, νομίζω.... για να την κάνει να νιώσει ασφαλής και σίγουρη ότι είναι ο κατάλληλος.....
Katerina Paraskevopoulou
04-07-2010, 10:24 PM
Τι σας έφερε κοντά; Κοινά βιώματα, κοινές ανησυχίες.....
Ο κοινός σας ήλιος στον Σκορπιό σε όψεις με Σελήνη, ¶ρη και Κρόνο του καθενός σας.
Το εγώ του καθενός σας έχει ανοικτά θέματα με τη διαχείριση των συναισθημάτων του, του τρόπου δράσης του και των μαθημάτων που έχει να πάρει σε αυτή τη ζωή.
Οι Σεληνούλες σας (ο συναισθηματικός σας κόσμος) δέχεται περιορισμούς και μαθήματα από τους Κρόνους σας.
Η κοινή σας Αφροδίτη στον Ζυγό κάνει τριγωνάκι με τον κοινό σας Ποσειδώνα στο Τοξότη.
Τέλος η κοινή σας Αφροδίτη στον Ζυγό κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα. Είστε και οι δύο μυστήριοι και μαγνητικοί......
EPANASTATIS24
05-07-2010, 12:27 PM
parkat - αμερικάνε φίλε μέσα είστε. Εγώ πιέζω, αυτή απομακρύνεται, αλλά μετά επιστρέφει πάλι. Τον τελευταίο 1χρόνο αυτό γίνεται. Αυτή η ανεξαρτησία της - που δείχνει ότι δε με έχει ανάγκη- μου τη δίνει στα νεύρα αλλά αυτή είναι και ο λόγος που δε φεύγω από τη σχέση. Ε΄χω πεισμώσει και θέλω να την κάνω να με αγαπήσει.
EPANASTATIS24
05-07-2010, 12:47 PM
parkat, έχει φουλάρει η θυρίδα σου από μηνύματα και δεν μπορώ να στείλω private!!!!!!!!Στη θέση μου θα το παλεύατε εσείς? Είναι πρόκληση από τη μία, αλλά από την άλλη ο Κρόνος μπαίνει πλεόν στο Ζυγό. Θα αρχίσει σιγά σιγά να πιάνει τους πλανήτες της και κατόπιν τους δικούς μου. Και το 2012 που θα φτάσει στο τρίτο δεκαήμερο Ζυγού, θα ενεργοποιήσει το ταυ τετράγωνο στα παρορμητικά που μας ταλαιπωρεί. Τότε θα είναι χειρότερα...
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
05-07-2010, 03:38 PM
parkat, έχει φουλάρει η θυρίδα σου από μηνύματα και δεν μπορώ να στείλω private!!!!!!!!Στη θέση μου θα το παλεύατε εσείς? Είναι πρόκληση από τη μία, αλλά από την άλλη ο Κρόνος μπαίνει πλεόν στο Ζυγό. Θα αρχίσει σιγά σιγά να πιάνει τους πλανήτες της και κατόπιν τους δικούς μου. Και το 2012 που θα φτάσει στο τρίτο δεκαήμερο Ζυγού, θα ενεργοποιήσει το ταυ τετράγωνο στα παρορμητικά που μας ταλαιπωρεί. Τότε θα είναι χειρότερα...
μην σκεφτεσαι το 2012 κ.τλ..εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει αυριο...
τωρα τι κανεις δες...
γνωμη μου αν μου επιτρεπεις αγαπητο μελος
φτυστην για να κολλησει σαν γραμματοσημο
κανε οτι σου κανει και μην πεισμωνεις
τακτικη θελει....:bigsmile:
φιλικα
κουκι:bigsmile:
jungle
05-07-2010, 06:17 PM
Επαναστατη.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,
Χαλαρωσε κ απολαυσε αυτη τη σχεση οσο μπορεις,
χωρις πεισματα κ εγωισμους,
διοτι μαλλον θα εχει ημερομηνια ληξεως....
Δεν αξιζει να χανεις τις μερες ταλαιπωρωντας την....
Το θέμα έγινε τσατ και παρείτσα. Ή το μεταφέρουμε στο facebook ή επανερχόμαστε στα αστρολογικά δεδομένα.
:bigsmile: