PDA

View Full Version : Vertex σε συναστρία



MrGalaxy
20-06-2010, 10:08 PM
Γεια σας!

θα ήθελα να ρωτήσω..! Τι μπορεί να σημαίνει μία αντίθεση vertex σε μία συναστρια??:unsure:

kiaRRa
20-06-2010, 11:24 PM
Eτσι γενικά και αόριστα μια αντίθεση vertex?

MrGalaxy
20-06-2010, 11:37 PM
Ναι!! οντως!!

Του ενος έιναι στον 7ο οικο στο ζωδιο του Ταυρου, ενώ στον αλλο στον σκορπιο στον 6ο οικο!!!
Και οι δυο στην 3ο μοιρα!!:amuse:

m2sl
21-06-2010, 04:44 AM
Καλημέρα σας, θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω με τη σειρά μου σχετικά με το βέρτεξ σε μια συναστρία (γενεθλιακοί χάρτες), ώστε να κατανοήσω κάποια πράγματα. Στο δικό μου χάρτη το βέρτεξ μου βρίσκεται στην Παρθένο στον 7ο οίκο μαζί με την Αφροδίτη μου.Στο δικό του χάρτη το βέρτεξ του είναι στον καρκίνο στο 8ο οίκο. Στο συναστριακό χάρτη υπάρχουν οι εξής όψεις:

1) ο Δίας μου χιαστί με το βέρτεξ του σε ανοχή 1.03
2) ο Β. Δεσμός μου σε αντίθεση με το βέρτεξ του σε ανοχή 1.51
3) ο Βέρτεξ μου εξάγωνο με το δικό του βέρτεξ σε ανοχή 2.72
4) ο Βέρτεξ μου τρίγωνο με τον Χείρων του σε ανοχή 0.88
5) ο Ωροσκόπος μου χιαστί με το βέρτεξ του σε ανοχή 0.11
Ας μου εξηγήσετε τι σημαίνουν όλα αυτά σε συνάρτηση με τους οίκους.:weird:
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

m2sl
28-06-2010, 11:26 AM
καλημέρα καποιος να απαντησει σε αυτό το post; να καταλάβουμε και εμεις κάποια πράγματα;ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ανταποκριθεί.:bigsmile:

Μητσάκος
28-06-2010, 11:32 AM
καλημέρα καποιος να απαντησει σε αυτό το post; να καταλάβουμε και εμεις κάποια πράγματα;ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον ανταποκριθεί.:bigsmile:

Την έννοια του βέρτεξ την έχεις κατανοήσει;

m2sl
28-06-2010, 10:57 PM
Καλησπέρα, από τα αποσπάσματα που έχω βρει και έχω διαβάσει, πιστεύω πως ναι. παραθέτω παρακάτω αυτά που βρήκα αν είναι λάθος αυτά που διάβασα τότε ας μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το βερτεξ και μετά ας μου πει τι σημαίνουν οι συνδυασμοί αν είναι εύκολο.
(Το Vertex είναι ένα καρμικό σημείο μέσα στον χάρτη, το οποίο βρίσκεται υποχρεωτικά στη δυτική του πλευρά και συγκεκριμένα από τον 5ο έως τον 8ο Οίκο, δηλώνοντας έτσι την ποιότητα της εμπειρίας, αλλά και την ίδια τη φύση της σχέσης που θα μας κάνει να νιώσουμε πληρότητα. Ό, τι συμβαίνει εκεί είναι προδιαγεγραμμένο και πέρα από τον έλεγχό μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα ένα δυσοίωνο σημάδι. Μπορεί να είναι μία θετική εμπειρία, η οποία μας ωθεί στο να ανταποκριθούμε σε ένα πεπρωμένο που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, ακόμη κι αν το θέλαμε. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και την συγκεκριμένη οικοθεσία του, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι οίκοι μέσα στους οποίους τοποθετείται είναι οι κατεξοχήν οίκοι των σχέσεων και των συνεργασιών. Αυτό σημαίνει πως η επίδρασή του έχει να κάνει με τις προσωπικές επαφές, με τους ανθρώπους που περνούν από την ζωή μας. Είναι ένα σημείο σχέσεων, αλλά και εκπλήρωσης επιθυμιών.
Παρόλο που πρόκειται για ένα καθαρά καρμικό στοιχείο, μία τυχόν ενεργοποίησή του δεν φέρνει ανθρώπους από το παρελθόν. Το Vertex δεν κρατά μνήμες και χρέη. Αυτό που κάνει είναι να φέρνει στην ζωή μας σημαντικούς ανθρώπους, σημαντικά γεγονότα και εμπειρίες. Μπορεί επίσης να καθορίσει τον τύπο των σχέσεων που επιδιώκουμε στην ζωή μας, ενώ επίσης προσελκύει τους ανθρώπους αυτούς που θα περάσουν από την ζωή μας, ως σημαντικοί και αναπόφευκτοι. Αυτό περικλείει μια σημαντική γκάμα ανθρώπων, σε συνάρτηση με τον προσωπικό πλανήτη που μπορεί να κάνει όψη με το Vertex. Μπορεί, δηλαδή, να προσελκύσει κάποιο είδος ανθρώπου, που θα μας δώσει πολύτιμες συμβουλές για την ζωή ή κάποιον από τον οποίον θα νιώσουμε ακατανίκητη ερωτική έλξη. Μπορεί να είναι κάποιος που θα βάλει την ζωή μας σε τάξη και πειθαρχία ή και το αντίθετο, οδηγώντας την σε έναν ξέφρενο ρυθμό. Πιθανόν να ανακαλύψουμε γιατί νιώθουμε μία αναπόφευκτη έλξη για κάποιον, με τον οποίον ουσιαστικά δεν θα έπρεπε να έχουμε ουδεμία σχέση.
Το Vertex είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε εκείνα τα μοιραία και πιθανόν ανομολόγητα ή ανεξέλεγκτα σημεία της ζωής μας, που ποτέ δεν καταλάβαμε πώς και από πού προέκυψαν. Είναι εκείνο το σημείο που μπορεί να δείξει γιατί κάποιο πρόσωπο μας πλησιάζει ή και το αντίθετο, γιατί δηλαδή δεν θέλει κάτι από εμάς. Το Vertex μπορεί να φέρει στην ζωή μας κάτι που ποθούμε, αλλά αν αυτό το κάτι δεν είναι το σωστό, θα υπάρξει το τίμημα. Ας αναλογιστούμε πόσες φορές επιθυμήσαμε κάτι ή κάποιον, το(ν) αποκτήσατε και τελικά αυτό(ς) αποδείχθηκε το μεγαλύτερό μας λάθος. Καλό είναι λοιπόν να μην χαιρόμαστε τόσο πολύ με τις «μαγικές» του ικανότητες. Σαν καρμικό σημείο, το Vertex θα «αποφασίσει» πότε θα έρθει κάτι στην ζωή μας, ενεργοποιώντας το, αλλά και πότε πρέπει να τελειώσει οτιδήποτε. Συνεπώς, ας έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές, για να αφουγκραστούμε και να αντιληφθούμε την σημασία των γεγονότων. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό σχετικά με το Vertex είναι πως από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό, καθώς ενδυναμώνεται όταν βρίσκεται σε όψη με κάποιον πλανήτη ή όταν ένας πλανήτης περνάει από αυτό από διέλευση. Ιδιαίτερα δε όταν έχουμε να κάνουμε με συναστρία, (την σημαντικότερη αστρολογική τεχνική που χρησιμοποιείται σε μια ανάλυση σχέσης δηλαδή την σύγκριση των δυο αστρολογικών χαρτών) σε περίπτωση που ένας πλανήτης του ενός εξεταζόμενου κάνει όψη με το Vertex του άλλου, υπάρχει η αίσθηση του μοιραίου και του αναπόφευκτου. Έχει γραφτεί ότι άτομα που έχουν κάποιον πλανήτη επάνω στο Vertex πιθανόν θα επηρεάσουν καθοριστικά την ζωή μας –ειδικά εάν αυτός ο πλανήτης είναι ο Ήλιος. Αν δεν υπάρχει πλανήτης σε όψη με το Vertex, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι εξίσου σημαντική η σημασία του στο χάρτη. Απλώς, δεν θα υπάρχουν ισχυρά ερεθίσματα και γεγονότα που να το αφορούν).

gold soul
29-06-2010, 01:18 AM
Καλησπέρα, από τα αποσπάσματα που έχω βρει και έχω διαβάσει, πιστεύω πως ναι. παραθέτω παρακάτω αυτά που βρήκα αν είναι λάθος αυτά που διάβασα τότε ας μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το βερτεξ και μετά ας μου πει τι σημαίνουν οι συνδυασμοί αν είναι εύκολο.


Όπως θα διάβασες και στο 4σέλιδο άρθρο, από το οποίο παρέθεσες το απόσπασμα, δίνει ερμηνείες για τη σημασία του στα ζώδια, στους οίκους και τις όψεις.

Από το λίγο που το έχω ψάξει και από ότι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, θεωρείται αμφιλεγόμενο σημείο ως προς τη βαρύτητά του, κάποιοι δεν το λαμβάνουν καθόλου υπόψιν, άλλοι το θεωρούν το κερασάκι στην τούρτα, άλλοι πάλι του δίνουν περισσότερη σημασία..

Προσωπικά δεν έχω καταλήξει ακόμα για την επιρροή που μπορεί να έχει, αν και προς το παρόν δεν του δίνω ιδιαίτερη σημασία τόσο στη συναστρία όσο και στις διελεύσεις, εκτός αν πρόκειται για κάποια σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο που θα το παρατηρήσω για να δω αν υπάρξει κάποια πιθανή ενεργοποίηση. Μέχρι στιγμής δεν έχω προσέξει κάτι αξιοσημείωτο.. αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

¶λλωστε μη ξεχνάς ότι πρόκειται για ένα μαθηματικό σημείο που κινείται πολύ γρήγορα μέσα στον ζωδιακό, κάτι που σημαίνει πως μια μικρή απόκλιση στην ώρα γέννησης, θα μπορούσε να δώσει λάθος πληροφορία ως προς το ζώδιο ή και τον οίκο του vertex.

Έτσι κ αλλιώς υπάρχουν τόσο ουσιαστικές πληροφορίες που μπορείς να εξετάσεις στη συναστρία, συγκρίνοντας τους πλανήτες σας και να σου δώσουν ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα για τη φύση της σχέσης. Τώρα αν παρόλα αυτά, έχεις ήδη εξετάσει και κατανοήσει τους χάρτες σας μεμονωμένα, έχεις καταλήξει σε ένα συμπέρασμα ως προς τη συναστρία σας και θες να το ψάξεις περισσότερο με το vertex, εγώ στη θέση σου θα εξέταζα μόνο τις σκληρές όψεις του vertex του ενός με τους πλανήτες του άλλου και από ότι είδα στο προηγούμενο ποστ σου, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχεις σκληρές όψεις με πλανήτες..

Βέβαια αυτή είναι η δική μου άποψη.. από κει και πέρα αν υπάρχει κάποιος που είναι διατεθειμένος να σου πει τι μπορεί να σημαίνουν οι παραπάνω όψεις που αναφέρεις, καλώς...:love:

m2sl
29-06-2010, 10:07 PM
Σ' ευχαριστώ πολύ Χρύσα για τις πληροφορίες που μου έδωσες, Ήσουνα κατατοπιστική, άρα καλύτερα να κοιτάζω τους πλανήτες μεταξύ τους. Απλά μου έκανε εντύπωση το βέρτεξ και ήθελα να δω αν είναι σημαντικό σε μια συναστρία.:bigsmile:

Summerwhisper
24-08-2010, 09:15 AM
Καλημέρα παιδιά!
Θα επικαλεστώ τη βοήθειά σας.
Επειδή έχω τον Ήλιο μου σε ακριβή σύνοδο με το Vertex του ¶λλου στον Καρκίνο στον 7ο οίκο, θα μπορούσατε να παραθέσετε λίγες επιπλέον πληροφορίες γιατί έχω βρει ελάχιστα άρθρα στο Internret? Επίσης σ αυτά τα άρθρα διάβασα ότι ως σημαντικές θεωρούνται η σύνοδος και η αντίθεση. Ισχύει? Το τετράγωνο όταν γίνεται με τους δεσμούς έχει κάποια βαρύτητα?
Ευχαριστώ!

kara
17-11-2010, 12:14 PM
θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει συνοδος βερτεξ κ ωροσκοπου σε μια συναστρια τι σημαινει? Η συνοδος γινεται στον ταυρο με αποκλιση 2.96 μοιρων στον 1ο οικο του αντρα κ 8ου οικου της γυναικας.Επισης γινεται κ συνοδος αφροδιτης κ ωροσκοπου με αποκλιση 3,96 μοιρων.Ο ωροσκοπος ειναι του αντρα κ η αφοδιτη κ το βερτεξ της γυναικας.Ευχαριστω εκ των προτερων.